Αλέξης Σαββόπουλος

Άρης - Μήτρογλου: Ένας γάμος που συμφέρει και τους δυο

Η προσθήκη του Κώστα Μήτρογλου έρχεται στο κατάλληλο τάιμινγκ και για τους δυο.

Το καλό ο Άρης το φύλαγε για το τέλος και αναφέρομαι στην απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου. Μεταγραφή που πριν από λίγους μήνες θα φαινόταν αδιανόητη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αν δεις μόνο τις ετήσιες απολαβές του παίκτη στη Μαρσέιγ.

Κατέστη τελικά εφικτή γιατί έχω την εντύπωση ότι έρχεται σε ένα ιδανικό τάιμινγκ και για τους δυο.

Τον Άρη γιατί έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη να προσθέσει μια μηχανή παραγωγής γκολ όπως είναι ο 33χρονος επιθετικός και τον ίδιο τον Μήτρογλου γιατί έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη να παίξει ποδόσφαιρο.

Αν τον ενδιέφερε στην παρούσα φάση αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό τότε θα είχε επιλέξει μια από τις προτάσεις που είχε από Κίνα, Εμιράτα κτλ.

Αυτό που φαίνεται να βάζει στη ζυγαριά πιο πολύ είναι η προσέγγιση. Το ανθρώπινο σκέλος μιας μεταγραφής. Το πόσο πολύ τον θέλει το club που επιλέγει για να συνεχίσει την καριέρα του.

Σε μια κομβική στιγμή της και μετά από ένα δύσκολο εξάμηνο. Αυτό που θέλει ο Μήτρογλου είναι να νιώσει ότι πάει κάπου που θα τον σεβαστούν, θα του δώσουν χώρο. Θα τον κάνουν να αισθανθεί χρήσιμος και πάλι.

Ο Μήτρογλου έκανε τις καλύτερες και πιο παραγωγικές χρονιές του όταν στις ομάδες που ήταν ένιωθε ασφάλεια και εκτίμηση. Από αυτή την άποψη ο Άρης με την φιλοσοφία που τον διέπει ως club μπορεί να κάνει τον Μήτρογλου να ξανανιώσει ποδοσφαιρικά. Το έκανε με τον Φετφατζίδη, τον Σιώπη και άλλους στο παρελθόν. Γιατί να μην το κάνει και με τον Μήτρογλου; Οι καριέρες των περισσότερων ποδοσφαιριστών δεν είναι μια φλατ γραμμή. Έχουν διακυμάνσεις.

Αυτή τη στιγμή του Μήτρογλου δείχνει να είναι στα κάτω της. Μέσω του Άρη θα επιδιώξει να επιστρέψει στα φυσιολογικά για τον ίδιο επίπεδα. Το ότι τον ενδιαφέρει το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι φαίνεται και από το συμβόλαιο που θα υπογράψει με τον Άρη.

Δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση τον εαυτό του ξοφλημένο. Έχει φιλοδοξίες που μοιάζει να ταυτίζονται με αυτές του Άρη. Καμία άλλη ελληνική ομάδα νομίζω ότι θα μπορούσε να του προσφέρει αυτό που του προσφέρει ο Άρης και το κατάλαβε.

Πριν ακόμη φορέσει την φανέλα του τυγχάνει τεράστιας αποδοχής από τον κόσμο. Και προσμονής και ελπίδας. Βλέπουν στο πρόσωπό του τον ιδανικό φορ σε μια ούτως ή άλλως ποιοτική ομάδα με δυνατότητες.

Αν τον είχε στο ρόστερ του δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει από τον Παναθηναϊκό και προχθές στη Ριζούπολη θα είχε καθαρίσει το ματς από το ημίχρονο. Και αυτά είναι πράγματα που ο Μήτρογλου τα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x