Stories

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ανταλλάζεις Σλούκα με Παπαγιάννη;

Ενόψει του ντέρμπι των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα, το sport-fm.gr μαντεύει ποιους παίκτες θα ήθελε ο ένας από τον άλλο.

Μπορεί στο ΝΒΑ οι ανταλλαγές παικτών να βρίσκονται στην… ημερήσια διάταξη και να βλέπουμε μεταγραφές που προκαλούν συζητήσεις (όπως η μετακίνηση του Χάρντεν στους Νετς), ωστόσο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι και πολύ σύνηθες φαινόμενο.

Πολλώ δε μάλλον στην Ελλάδα, που η λέξη «ανταλλαγή» είναι μάλλον άγνωστη, αν και υπήρχε μια περίπτωση στο παρελθόν που στιγμάτισε ελληνική ομάδα: αναφερόμαστε φυσικά στο 2012, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε το πολυεργαλείο Γκιστ από τη Μάλαγα αντί του «νερόβραστου» Πάνκο.

Το sport-fm.gr μπήκε στον πειρασμό ενόψει του ντέρμπι των «αιωνίων» και μαντεύει ποιους παίκτες θα επιθυμούσαν οι δύο ομάδες από τον αντίπαλο.

Ποιους παίκτες λοιπόν θα ήθελαν ο Ολυμπιακός από το «τριφύλλι» και ο Παναθηναϊκός από τους «ερυθρόλευκους»; Παρακάτω οι απαντήσεις...

Ολυμπιακός:


Γιώργος Παπαγιάννης
Μετά την αποχώρηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, οι Πειραιώτες έμειναν «γυμνοί» στη ρακέτα και αντιμετωπίζουν σαφές πρόβλημα όταν έχουν απέναντί τους σέντερ-δεινόσαυρους. Όσο μαχητικός και αθλητικός αν είναι ο Μάρτιν, το ύψος του (2,01μ.) δεν τον βοηθάει και πολύ, ενώ ο Έλις μοιάζει αρκετά… soft γι’ αυτό το επίπεδο. Από την άλλη, ο 23χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού έχει βελτιωθεί αισθητά και πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν (9,7 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 2 τάπες/μέσο όρο στην Ευρωλίγκα), ενώ υπάρχουν ματς που αποτελεί πραγματικό φόβητρο για τους αντιπάλους.



Νεμάνια Νέντοβιτς
Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει όσα περίμενε -όσον αφορά το σκοράρισμα- από τη θέση «2», αφού ο Άαρον Χάρισον αποδεικνύεται αρκετά ασταθής και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, ενώ ο Τσαρλς Τζένκινς είναι πολύ καλός αμυντικός, αλλά εκτελεστής δεν υπήρξε ποτέ στην καριέρα του. Συν τοις άλλοις, ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει την έκρηξη του παρελθόντος, ενώ ο Σακίλ ΜακΚίσικ βγάζει το… μεροκάματο τη φετινή σεζόν περισσότερο από τη θέση του σμολ φόργουορντ, όπου προέκυψε κενό λόγω της απουσίας του Παπανικολάου. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι δεν θα έπεφτε… άσχημος στο τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών ένας παίκτης σαν τον -καλό εκτελεστή- Νεμάνια Νέντοβιτς, που πετυχαίνει 16,7 πόντους/μέσο όρο και μοιράζει 3,8 ασίστ/μέσο όρο.



Ντίνος Μήτογλου
Ναι μεν ο Βεζένκοφ πραγματοποιεί σεζόν… καριέρας στην Ευρωλίγκας και ειδικά το τελευταίο δίμηνο είναι από τους πλέον σταθερούς και φορμαρισμένους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχουν τομείς του παιχνιδιού που υστερεί σε σχέση με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού, κυρίως στο κομμάτι της «σκληράδας» και της αμυντικής προσήλωσης. Με τον Πρίντεζη να βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και να έχει όλο και λιγότερα ποιοτικά λεπτά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ήθελε έναν παίκτη σαν τον Μήτογλου για να αποτελεί αιχμή του δόρατος από τη θέση «4». Ο 24χρονος φόργουορντ προσφέρει 8,7 πόντους και 5,5 ριμπάουντ/μέσο όρο στον φετινό Παναθηναϊκό, ενώ είναι 5ος στη σχετική λίστα με τα επιθετικά ριμπάουντ στην τρέχουσα Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός


Κώστας Σλούκας
Ο playmaker που τόσο πολύ λείπει από τον Παναθηναϊκό της περιόδου 2020-21! Ο 31χρονος γκαρντ θα ερχόταν… κουτί στους «πράσινους», που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά σε αυτή τη θέση, αφού ο Σαντ-Ρος δεν βοηθάει πολύ οργανωτικά και εκτελεστικά κρίνεται «λίγος», ενώ ο Μακ είναι μάλλον «βαρύς» για να επωμιστεί το ρόλο του βασικού πόιντ γκαρντ και δεν έχει προσφέρει, ειδικά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Νικ Καλάθη. Με τους 12,3 πόντους και τις 6,1 ασίστ/μέσο όρο που έχει φέτος ο Σλούκας, θα έκανε σίγουρα τη διαφορά στο «τριφύλλι».



Χασάν Μάρτιν
Από τη στιγμή που ο Όγκαστ δεν έχει συνεισφέρει στους «πράσινους» (έχασε και μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε) και μοιάζει ανίκανος να σταθεί στο υψηλό επίπεδο, έχει… ξεμείνει μόνος του ο Παπαγιάννης να παλεύει με τα θηρία στη θέση «5». Έτσι, ο Μάρτιν θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα για τον Έλληνα σέντερ και να μετατραπεί σε νέο… Μπατίστ για τον Παναθηναϊκό, όσο κι αν αποτελεί «ιεροσυλία» η οποιαδήποτε σύγκριση. Ο Αμερικανός σέντερ είναι ο 4ος πιο εύστοχος παίκτης της διοργάνωσης (71% στα εντός παιδιάς), ενώ πετυχαίνει 9,1 πόντους/μέσο όρο και μαζεύει 4,9 ριμπάουντ/μέσο όρο.

Σακίλ ΜακΚίσικ
Με τον Φόστερ να αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση του φετινού Παναθηναϊκού και να θεωρείται αποτυχημένη επιλογή, ένας παίκτης σαν τον ΜακΚίσικ, που να έρχεται από τον πάγκο και να προσφέρει τόσο στο «2», όσο και στο «3», θα ήταν το τέλειο σενάριο για τους «πράσινους». Με την ενέργειά του και την καλή του άμυνα (σ.σ. 6ος καλύτερος «κλέφτης» στη φετινή Ευρωλίγκα), θα έδινε πολύτιμες ανάσες στον Νέντοβιτς και στον Παπαπέτρου. Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνεται και από τη στατιστική του (10,5 πόντους, 2,3 ασίστ και 1,3 κλεψίματα/μέσο όρο).



Bonus 1+1:
Για να… προκαλέσουμε και λίγο τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τι θα λέγατε σε ενδεχόμενες επιστροφές του Παπαπέτρου στους «ερυθρόλευκους», αλλά και του Σπανούλη στους «πράσινους»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x