Ελλάδα

«Σμπαράλιασε» το αποκαρδιωτικό Περιστέρι η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας με 91-59 του Περιστερίου, σε μια βραδιά που οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά υπήρχε μόνο μια ομάδα στο παρκέ μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ «διέλυσε» με το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ 91-59, με τον Ντάριλ Μέικον να κάνει επιθετικά «όργια» (18π.) στο ντεμπούτο του.

Χαρακτηριστικό της κακής μέρας του Αργύρη Πεδουλάκη, ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε τρίποντο μετά από 32’ στο ματς!

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ στα πρώτα λεπτά (9-8), όμως η «Ένωση» με τα καλάθια των Μορέιρα, Γιάνκοβιτς και Μέικον, αύξησε την διαφορά στο +7 (17-10). Παρόλα αυτά το Περιστέρι, με Τζόουνς και ΜακΛιν ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 19-17.



Η δεύτερη περίοδος ήταν ένα τελείως διαφορετικό έργο, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν πραγματικά περίπατο με τρομερό πλουραλισμό στο σκοράρισμα και εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (13/19). Την στιγμή που το Περιστέρι φαινόταν αποπροσανατολισμένο, μη μπορώντας να αντιδράσει στον ρυθμό της ομάδας του Παπαθεοδώρου (44-28).

Η καθολική υπέροχη της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την διαφορά να συνεχίζει να αυξάνεται (67-42) και το Περιστέρι να είναι αποκαρδιωτικό. Παράλληλα ο Μέικον έδειξε ότι έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας του, εμφανίζοντας εξαιρετικά στοιχεία στο παρκέ.



Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο βοήθησε απλά την «Ένωση» να αυξήσει την διαφορά στο +32 (91-59), με τον Ρογκαβόπουλο να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, τον Μέικον να φτάνει τους 18 πόντους και το Περιστέρι να ευστοχεί για πρώτη φορά σε τρίποντο στο ματς.





Έκανε τη διαφορά: Με το «καλημέρα» έδειξε την κλάση του και την ποιότητά του. Ο λόγος για τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ της ΑΕΚ, Ντάριλ Μέικον, που έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, αλλά έδειξε ότι ξέρει πολύ καλό… κολύμπι. Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις του, ο Αμερικανός πήρε μπρος και «πυροβολούσε» το καλάθι του Περιστερίου. Τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Για… πάγκο: Σε μια τόσο κακή εμφάνιση, είναι δύσκολο να επιλέξουμε κάποιον από το ναυάγιο της ομάδας του Πεδουλάκη. Παρ’ όλα αυτά, ο ΜακΛιν σήμερα βρισκόταν σε άλλο… γήπεδο: υπερβολικά soft στην άμυνα, ενώ επιθετικά έσπασε τα… καλάθια (3/11 εντός παιδιάς) και υπέπεσε σε 3 λάθη.

Η στιγμή του ματς: Με το σκορ στο 21-21 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ανέλαβαν δράση οι Χρυσικόπουλος και Μέικον, που «έτρεξαν» σερί 9-0 για την ΑΕΚ, η οποία ξέφυγε σε εκείνο το σημείο και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Το στατιστικό του αγώνα: 21 ασίστ με μόλις 7 λάθη για την Ένωση, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τραγικά ποσοστά στα τρίποντα (3/16).


Τα highlights της αναμέτρησης:




Το live του παιχνιδιού:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x