Ιταλία

Στον τελικό με «κουλούρια» η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου μετά το 0-0 με την Ίντερ, χάρη στο 2-1 του πρώτου αγώνα.

Σε έναν ημιτελικό που πιθανότατα θα ξεχαστεί γρήγορα, Γιουβέντους και Ίντερ αναδείχθηκαν ισόπαλες, 0-0, με την ομάδα του Αντρέα Πίρλο να παίρνει την πρόκριση χάρη στο υπέρ της 2-1 στο πρώτο ματς.

Όπως μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα, ο αγώνας δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο δεύτερο μέρος.

Έτσι, οι «μπιανκονέρι» θα παίξουν στον έκτο τους τελικό τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ οι «νερατζούρι» έμειναν εκτός για ακόμη μία φορά. Τελευταία τους συμμετοχή σε τελικό, το 2011...

Για το τρόπαιο, η Γιούβε θα κοντραριστεί με μία εκ των Νάπολι ή Αταλάντα.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά ωστόσο αδυνατούσαν να απειλήσουν. Η Ίντερ κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της από το 20λεπτο και μετά και είδε τον Λουκάκου να απειλεί 26’, ενώ τρία λεπτά αργότερα, οι Έρικσεν και Μαρτίνες είδαν τα σουτ τους να καταλήγουν στα σώματα.

Ακολούθησε μία μακρινή προσπάθεια του Μπρόζοβιτς που δεν ανησύχησε τον Μπουφόν, με τους «μπιανκονέρι» να ισορροπούν το ματς στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και να έχουν ένα σουτ με τον Ρονάλντο που απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς (43’).

Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, με τους Μιλανέζους να μην καταφέρνουν να απειλήσουν, σε αντίθεση με τους πρωταθλητές, που είδαν τον Χαντάνοβιτς να σταματά τον Ρονάλντο από πλεονεκτική θέση σε δύο περιπτώσεις (64' και 70').

Εντέλει η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τον Πίρλο να βλέπει τους παίκτες του να παίρνουν την πρόκριση χωρίς να αγχωθούν. Αυτό μάλιστα, ήταν το έκτο από τα τελευταία ματς που οι Γιουβεντίνοι δεν δέχτηκαν γκολ.

MVP: Σε ένα ματς χωρίς γκολ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι σίγουρα δεν διακρίθηκαν οι επιθετικοί των δύο ομάδων. Πολύ καλή δουλειά έκανε ο Ματάις Ντε Λιχτ, που περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον Λουκάκου. Από κοντά από τη μεριά των ηττημένων και ο Χαντάνοβιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Γιουβέντους (Α. Πίρλο): Μπουφόν, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ντεμιράλ, Σάντρο, Κουαδράδο (82’ Κιελίνι), Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (62’ ΜακΚένι), Κουλουσέφσκι (87’ Κιέζα), Ρονάλντο.

Στον πάγκο έμειναν: Πινσόλιο, Ντι Πάρντο, Μοράτα, Φραμπότα, Πίτερς, Σέζνι, Κιελίνι, Ντραγκούσιν.

Ίντερ (Α. Κόντε): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (67’ Κόλαροφ), Χακίμι, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Νταρμιάν (57’ Πέρισιτς), Έρικσεν (67’ Σένσι), Λουκάκου, Μαρτίνες.

Στον πάγκο έμειναν:
Ράντου, Ρανόκια, Παντέλι, Γιανγκ, Γκαλιαρντίνι, Βετσίνο, Ντ’Αμπρόζιο, Πιναμόντι.

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x