Τένις

«Λύγισε» ο Στέφανος μπροστά στο άστρο του Μεντβέντεφ

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο «λύγισε» μπροστά στον εξαιρετικό Μεντβέντεφ 3-0 σετ και έμεινε εκτός τελικού στο Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πάλεψε, το κυνήγησε όσο μπορούσε το παιχνίδι κόντρα στο Νο.4 του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρώσου, γνωρίζοντας την ήττα 3-0 σετ (6-4,6-2,7-5) και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Australian Open.

Μετά την επική ανατροπή επί του Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει το ίδιο αποτελεσματικά απέναντι στον Μεντβέντεφ, γνωρίζοντας για τρίτη φορά τον αποκλεισμό σε ισάριθμες εμφανίσεις σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ.

Ο 24χρονος Ρώσος ήταν απολαυστικός στα πρώτα δύο σετ, τα οποία και κατέκτησε με σχετική άνεση, 6-4 το πρώτο, 6-2 το δεύτερο, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό. Την ίδια στιγμή, ο Τσιτσιπάς δυσκολευόταν αφάνταστα να πάρει πόντους στο σερβίς του Μεντβέντεφ, ενώ παράλληλα έκανε και πολλά αβίαστα λάθη.



Από τα μέσα του τρίτου σετ, γύρισε ο διακόπτης του ματς, με τον Στέφανο να ανεβάζει ρυθμούς και να ρισκάρει ακόμα περισσότερο, όταν βρέθηκε πίσω με 3-1 γκέιμ. Στην εξίσωση μπήκε και ο κόσμος που βρέθηκε στο «Rod Laver Arena», εκεί όπου βρέθηκαν εκατοντάδες ομογενείς με ελληνικές σημαίες.

Ο Τσιτσιπάς με καίρια χτυπήματα, πήρε τα τρία επόμενα γκέιμ για το 4-5, ενώ έφτασε και μια «ανάσα» από το να τελειώσει το σετ, καθώς προηγήθηκε με 0-30 στο επόμενο γκέιμ. Ωστόσο, ο Ρώσος με απόλυτη ψυχραιμία έκανε το 5-5, κατακτώντας και το τρίτο σετ με 7-5.

Ο Μεντβέντεφ έφτασε τις 20 συνεχόμενες νίκες, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο τένις. Στον τελικό, θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ του Καράσεφ.

Το 2-0 του Μεντβέντεφ:




Ο τελευταίος πόντους του αγώνα:


Εμφανώς συγκινημένος αποχώρησε από το κορτ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x