Stoiximan Super League

Ο Μήτρογλου χτύπησε το «καμπανάκι» στον Ολυμπιακό!

Χτύπησε... καμπανάκι ενόψει Αϊντχόφεν στον Ολυμπιακό ο Άρης! Ο Μήτρογλου σκόραρε με πέναλτι και οι «κίτρινοι» έφυγαν όρθιοι από το Φάληρο (1-1).

Έσπασε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Άρης! Με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Κώστα Μήτρογλου να σκοράρει από την άσπρη βούλα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε τον βαθμό στο Φάληρο (1-1), υποχρέωσε τους Πειραιώτες στην πρώτη τους εντός έδρας απώλεια και τους χτύπησε το «καμπανάκι» ενόψει της ρεβάνς με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία σε λίγες ημέρες.

Δίκαιο το αποτέλεσμα για τον εξαιρετικό στο δεύτερο ημίχρονο Άρη, με τον Μπρούνο να μπαίνει και να αλλάζει όλη τη ροή του ματς και να... φτιάχνει τη φάση που κέρδισε ο Μαντσίνι το πέναλτι από τον Σα για το τελικό 1-1. Ο Φορτούνης μετά την ασίστ του Ανδρούτσου είχε ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό (40'), με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τους Βρουσάι και Παπασταθόπουλο να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμού στο πρώτο μέρος.

Έπιασε την ΑΕΚ στην 3η θέση και στους 44 βαθμούς ο Άρης, ενώ ο Ολυμπιακός φυσικά παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 58 βαθμούς, πλέον, και στο +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ!

Τον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» υποδέχεται την ερχόμενη αγωνιστική ο Άρης, με τον Ολυμπιακό να παίζει πρώτα τη ρεβάνς του 4-2 στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν και στα... καπάκια με τον Βόλο εκτός έδρας.

Στο μυαλό του κόουτς

Σε εκτεταμένο ροτέισον και με έξι αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας παράλληλα και διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Σα, με τους Ανδρούτσο, Παπασταθόπουλο, Σεμέδο, Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Μπουχαλάκης και Καμαρά το δίδυμο στον άξονα, με τους Βρουσάι, Φορτούνη και Μασούρα στην μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Χασάν.

Με το κλασικό 4-2-3-1 και ο Άκης Μάντζιος που φρέσκαρε την ομάδα του μεσοεπιθετικά. Τερματοφύλακας ο Κουέστα, οι Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης και Σάκιτς στην τετράδα της άμυνας και οι Σάσα, Τζέγκο το δίδυμο στον άξονα. Σίλβα, Μπερτόλιο και Ματέο Γκαρσία η μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Μάνος στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Με σκοπό να κυριαρχήσει μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Με τους Μπουχαλάκη-Καμαρά να ελέγχουν τον άξονα, οι Πειραιώτες έπαιζαν κάθετο ποδόσφαιρο, φόρτωναν την αριστερή πλευρά του Άρη εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο Σίλβα δεν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής τακτικά και προσπαθούσαν να απειλήσουν. Από την άλλη μεριά, παρότι έπαιζαν με την άμυνα ψηλά και είχαν τον κίνδυνο να βρεθούν εκτεθειμένοι, περιόριζαν τις αντεπιθέσεις, που ήταν ο κύριος τρόπος επίθεσης και δημιουργίας του Άρη.

Ένα πέσιμο του Βρουσάι στην περιοχή δεν συγκίνησε τον Σιδηρόπουλο, ενώ ο Άρης συνέχιζε να παίζει στην κόντρα και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Σίλβα και Ματέο. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, οι φάσεις όμως έλειπαν αφού οι δύο ομάδες είχαν κακές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού στο 25ο λεπτό όταν ο Βρουσάι αποχώρησε με φορείο και έντονους πόνους στο αριστερό του πόδι, δίνοντας τη θέση του στον Βαλμπουενά. Ένα μακρινό σουτ του Σούντγκρεν (32') ήταν η καλύτερη στιγμή μέχρι εκείνη την ώρα στο ματς, με τον Ολυμπιακό να απαντά με διπλή φάση σε ένα λεπτό (36'-37') με τους Βαλμπουενά, Χασάν.





Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στα... καπάκια ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει αλλά ο Σα είχε καλή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Μάνου μέσα από την περιοχή. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια της άμυνας του Άρη ανοίγοντας το σκορ. Ήταν το 40ο λεπτό όταν ο Χολέμπας έκανε τρομερή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κουέστα βγήκε νικητής στην εξ επαφής «μονομαχία» με τον Μασούρα, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Ανδρούτσο, ο οποίος έσπασε πανέξυπνα στον Φορτούνη -αντί να σουτάρει- και αυτός με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει αυτό που ήθελε σε ένα κομβικό σημείο, αλλά λίγο έλειψε να δεχτεί την ισοφάριση στο 44' όταν ο Σεμέδο παραλίγο να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, ο Παπασταθόπουλος το έσωσε με υπερένταση και τραυματίστηκε από τον Πορτογάλο συμπαίκτη του με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.





Ο Μαρτίνς έριξε στην επανάληψη τον Ρέαμπτσουκ αντί του Σωκράτη περνώντας τον Χολέμπας σε ρόλο στόπερ, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον αντίπαλό του αλλά δεν κινδύνευε. Ο Άκης Μάντζιος φρέσκαρε τα «φτερά» της επίθεσης με τους Μαντσίνι-Μπρούνο να παίρνουν τις θέσεις των Σίλβα-Ματέο (58'). Αυτή η κίνηση άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν το ματς και τους γηπεδούχους να μην κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους ώστε να κοντρολάρουν τον ρυθμό. Ο Μπρούνο στο 63' λίγο έλειψε να σκοράρει εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση σταμάτησε πάνω στον Ανδρούτσο.

Ο Μάντζιος φόρτωσε κι άλλο την επίθεσή του, έβαλε τον Μήτρογλου ώστε να έχει ένα σημείο αναφοράς στην κορυφή και έναν παίκτη που θα υποδέχεται την μπάλα και θα αποτελεί το «σκαλοπάτι». Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά παθητικός, αλλά από το 70' και έπειτα έβγαλε μεγαλύτερη διάθεση. Παρόλα αυτά δεν απείλησε, ο Χασάν ήταν απομονωμένος από τους συμπαίκτες του και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε μεγάλα κενά ανάμεσα στις γραμμές της.

Η άμυνα συνέχιζε να βρίσκεται ψηλά στο γήπεδο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης χτυπώντας ξανά με τον Μπρούνο, ο οποίος έκανε το γύρισμα στον Μαντσίνι που τσίμπησε προ του Σα και ο τελευταίος τον βρήκε με τις τάπες. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα (80'), ο Μήτρογλου πήρε... αγκαλιά την μπάλα και απομάκρυνε κάθε συμπαίκτη από κοντά του. Ο Έλληνας φορ δεν αστόχησε (1-1) από την άσπρη βούλα στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Σα αριστερά και σκόραρε το πρώτο του τέρμα μετά από 6 χρόνια στην Σούπερ Λίγκα κόντρα στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Δεν το πανηγύρισε φυσικά, αλλά είχε κάνει την... ζημιά του, αφού το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου.



MVP: Ο Μπρούνο μπαίνει στο 58ο λεπτό και κάνει... άνω-κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού. Εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην πρώην ομάδα του, δημιούργησε πολλά ρήγματα και είναι αυτός που «φτιάχνει» το πέναλτι που κερδίζει ο Μαντσίνι για να το μετατρέψει σε 1-1 ο Μήτρογλου.

Ο μοιραίος: Αναγκαστικά τον τίτλο αυτό θα τον πάρει ο Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος κίπερ βρίσκει, άθελά του, τον Μαντσίνι κι ενώ η μπάλα πηγαίνει άουτ και κάνει την παράβαση από την οποία ισοφαρίζει το σκορ ο Άρης. Ο Σα βρίσκεται σε κακό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα, αφού και κόντρα στον Παναθηναϊκό και κόντρα στην Αϊντχόφεν δεν ήταν τόσο σταθερός.

Η σφυρίχτρα: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος παίρνει... άριστα 10! Εξαιρετικός τόσο σε πειθαρχικό έλεγχο, όσο και στην γενικότερη παρουσία του στον αγώνα, μπορεί οι δύο ομάδες σε μερικά διαστήματα να είχαν παράπονα από το γεγονός ότι δεν σφύριζε και δεν έδινε φάουλ που ζητούσαν, αλλά καλά έκανε αφού βοήθησε τον αγώνα να αποκτήσει ρυθμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46' Ρέαμπτσιουκ), Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76' Εμβιλά), Βρουσάι (29' Βαλμπουενά), Μασούρας (59' Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (59' Τιάγκο Σίλβα), Χασάν.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Ματέο Γκαρσία (57' Μαντσίνι), Σάντε Σίλβα (58' Μπρούνο), Μπερτόγλιο (84' Κάτσε), Μάνος (66' Μήτρογλου).



Έτσι παρακολουθήσατε την εξέλιξη του ματς από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x