Stoiximan Super League

«Γονάτισε» και τον ΠΑΟΚ ο Αστέρας Τρίπολης!

Μετά τον Άρη και την ΑΕΚ ο ρέκορντμαν Αστέρας Τρίπολης «έλαμψε» υποδεχόμενος και τον ΠΑΟΚ, τον οποίο κέρδισε 2-1. Κλείδωσαν τα playoffs οι Αρκάδες, στα ίσα και για ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Την τρομερή κατάσταση που βρίσκεται εδώ και καιρό επιβεβαίωσε το Σάββατο (27/2) ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος υπέταξε τον ΠΑΟΚ επικρατώντας 2-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ένα αποτέλεσμα, με το οποίο από τη μία ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του με εννιά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα (εντός έδρας 2-1 επί του Άρη και 2-2 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, μεταξύ άλλων) και από την άλλη «κλείδωσε» την παρουσία του στα playoffs. Ανεβαίνοντας στην 5η θέση με 41 βαθμούς (όσους και ο 6ος Παναθηναϊκός), στο -3 από τους Άρη και ΑΕΚ και στο -5 από τον «δικέφαλο του Βορρά» που παραμένει -τουλάχιστον προς το παρόν- 2ος.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Σίτο (37') και Λουίς Φερνάντεθ (54'). Μείωσε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (84') για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν και δοκάρι με τον Ουάρντα στο 35'.

Στο… μυαλό του κόουτς:

O Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιφτσής, με τους Κώτσιρα, Καστάνιο, Σουάρεθ και Άλβαρες να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στις θέσεις των χαφ αγωνίστηκαν οι Βαλιέντε και Μουνάφο. Ως επιτελικός μέσος ήταν ο Λουίς Φερνάντεθ, με τους Σίτο και Κρεσπί να βρίσκονται στα αριστερά και δεξιά του, αντίστοιχα. Στη θέση του σέντερ φορ τοποθετήθηκε ο Μπαράλες.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς υπερασπιζόταν την εστία. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Βιεϊρίνια. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Τσιγγάρας και Ελ Καντουρί. Με τους Μουργκ, Ουάρντα και Λάμπρου να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κρμέντσικ. Οι Τζόλης και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, οι οποίοι είχαν επιστρέψει από τραυματισμούς, ξεκίνησαν από τον πάγκο, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στην αρχή του δεύτερου μέρους.

Το ματς:

Ο αγώνας ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να απειλούν με τους Κρμέντσικ και Μουνάφο στο 2' και 3', αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ωστόσο, όπως είναι λογικό προσπάθησαν να ηρεμήσουν το παιχνίδι και να μεταφέρουν επί χόρτου τα τακτικά «θέλω» των προπονητών τους. Ο Αστέρας ήταν εκείνος που έδειχνε πιο απειλητικός στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Σίτο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών του.

Όμως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε σύντομα να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αρχίσει να φτάνει στην εστία του Τσιφτσή. Στο 21' του ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα του Κρμέντσικ (ο Ευαγγέλου κατέδειξε την παράβαση με τη βοήθεια του VAR), ενώ στο 35' είδε τον δραστήριο Ουάρντα να στέλνει με μακρινό σουτ την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του αντίπαλου πορτιέρε.



Εντέλει, κόντρα στη ροή που είχε το ματς, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 37' χάρη στη εξαιρετική πάσα του Κρεσπί και το ιδανικό τελείωμα με το αριστερό του καλύτερού τους παίκτη, Σίτο. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες του «δικεφάλου του Βορρά» για άμεση απάντηση.



Ο Γκαρσία έβλεπε ότι οι Ουάρντα και Κρμέντσικ ήθελαν περισσότερη βοήθεια από τα «φτερά» της ομάδας τους και γι’ αυτό πέρασε στην αρχή του δεύτερου μέρους τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τζόλη στις θέσεις των Μουργκ και Λάμπρου, αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ αρχικά επιχειρούσε κυρίως από την αριστερή πλευρά που αγωνιζόταν ο νεαρός Έλληνας εξτρέμ.

Ωστόσο, πριν προλάβει να απειλήσει αισθητά δέχτηκε το δεύτερο γκολ. Στο 54' ο Τσιφτσής βρήκε με δυνατό γέμισμα τον Μπαράλες, ο οποίος με κεφαλιά έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Λουίς Φερνάντεθ που με ωραίο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το 2-0 για τους Αρκάδες.

Πιεζόμενος από το εις βάρος του σκορ ο ΠΑΟΚ έριξε όλα του τα «όπλα» (Μπάμπα, Καγκάβα, Σβιντέρσκι) εντός αγωνιστικού χώρου και «φόρτωσε» την αντίπαλη περιοχή. Στην προσπάθειά του αυτή βοηθήθηκε ιδιαίτερα από τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος όμως το μόνο που κατάφερε από πλευράς του ήταν να μειώσει (2-1) στο 84' με πολύ ωραία ατομική ενέργεια. Με τους Αρκάδες να υπομένουν την πίεση των «ασπρόμαυρων» (έχασαν μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Κρμέντσικ στο 90') και να καταφέρνουν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, φτάνοντας στη σπουδαία αυτή νίκη.



MVP: Η αλήθεια είναι ότι πολλοί παίκτες του Αστέρα θα μπορούσε να «μονομαχήσουν» για τον εν λόγω τίτλο. Ωστόσο, εκείνος που το δικαιούται περισσότερο είναι ο Σίτο. Τόσο γιατί ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, όσο και λόγω της εν γένει τρομερής παρουσίας του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όντας τρομερά δραστήριος και δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην ανασταλτική γραμμή του ΠΑΟΚ.

H σφυρίχτρα: Η φάση του γκολ του Κρμέντσικ (δόθηκε οφσάιντ) στο 27' είναι οριακή. Ωστόσο, εφόσον δόθηκε βοήθεια στον κ. Ευαγγέλου μέσω του VAR, εμείς δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, δεδομένου ότι δεν μας βοηθάει ιδιαίτερα και το τηλεοπτικό πλάνο. Ο Έλληνας ρέφερι δεν αντιμετώπισε άλλες δυσκολίες. Με τους γηπεδούχους βέβαια να εκφράζουν τα παράπονά τους σε ορισμένα σφυρίγματά του, κυρίως προς το τέλος της αναμέτρησης.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής - Κώτσιρας, Καστάνιο, Σουάρεθ, Άλβαρες - Βαλιέντε, Μουνάφο – Κρεσπί (67' Τιλίκα), Λουίς Φερνάντεθ (67' Ιγκλέσιας), Σίτο (83' Καπίγια, 90'+2' Ριέρα) - Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς – Ροντρίγκο (63' Μπάμπα), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια - Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί (63' Καγκάβα) – Μουργκ (46' Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Ουάρντα (83' Σβιντέρσκι), Λάμπρου (46' Τζόλης) - Κρμέντσικ.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Γκαρσία, Χριστόπουλος, Αλί Μπαμπά.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Περέιρα, Νινούα.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου Α' Βοηθός: Βασίλειος Νικολακάκης Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ψάρρης 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης Διαιτητής VAR: Πάουλους Φαν Μπέκελ Διαιτητής AVAR: Ανδρέας Μεϊντανάς Παρατηρητής: Γεώργιος Σταθόπουλος.

To live του αγώνα:




Διαβάστε ακόμα:


Τα έχανε και έμπλεξε ο ΟΦΗ, τα έβαλε και... καθαρίζει ο Απόλλων!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x