Stoiximan Super League

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Διαβάστε την κριτική των παικτών της ΑΕΚ μετά το 1-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Καλύτερα αλλά και χειρότερα θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-1). Οι «κιτρινόμαυροι» κρατούν την αντίδραση στο τελευταίο ημίωρο, αλλά όχι και την αδυναμία για μια ακόμη φορά σε στατική φάση φτάνοντας τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα από τέτοιες καταστάσεις ( σε σύνολο παθητικού 28). Ο τίτλος του κορυφαίου πάει και πάλι στον Νταμιάν Σιμάνσκι, ενώ υστέρησε ξανά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Αναλυτικά η κριτική των παικτών της ΑΕΚ (με άριστα το δέκα):

Αθανασιάδης (7): Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, καθώς το σουτ του Βέλεθ ήταν άπιαστο. Έκανε μια εξαιρετική επέμβαση σε προβολή του Νιας στο 90’ κρατώντας την ισοπαλία για την ομάδα του. Στα συν του ότι προωθούσε καλά την μπάλα με τα πόδια στους συμπαίκτες του.

Λόπες (5): Συντηρητικό παιχνίδι από τον Πορτογάλο. Ως το 60’ είχε ελάχιστα ανεβάσματα, καθώς έπρεπε να έχει το νου του στον ταχύτατο Ενγκμπακοτό, αλλά και τις βοήθειες του Μολό. Είχε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες και καλύτερη σέντρα με το δεξί (!), αλλά η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ ήταν αδύναμη.

Σβάρνας (6): Στάθηκε αξιοπρεπέστατα ως δεξί μπακ και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους κορυφαίους. Στο δεύτερο μέρος δεν απέφυγε τα λάθη και μάλιστα έδειξε ολιγωρία και παθητικό μαρκάρισμα στη φάση του γκολ παρακολουθώντας τον Βέλεθ να σουτάρει.

Λάτσι (5): Έδειξε διάθεση και δυναμισμό, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη στις μεταβιβάσεις και ολιγώρησε στη φάση του γκολ, όπως και ο παρτενέρ του. Δεν είχε πολλή πίεση στο ματς, πάντως.

Νεντελτσιάρου (4): Όπως κι ο νεαρός Σλοβένος, ήταν αρκετά επιπόλαιος με την μπάλα στα πόδια και φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ, όπου σηκώνονται για κεφαλιά Νιας και Πούγγουρας και τα δύο στόπερ της ΑΕΚ… παρακολουθούν.

Κρίστισιτς (7): Αρκετά καλή παρουσία από τον Σέρβο. Έδωσε τρεξίματα και προσπάθησε να περάσει μπάλες μπροστά, αν και όχι πάντα με επιτυχία. Πάντως είναι το δεύτερο σερί ματς που δείχνει στον Χιμένεθ πως αξίζει καλύτερης μεταχείρισης.

Σιμάνσκι (8): Ο κορυφαίος της ΑΕΚ σε ένα ακόμη παιχνίδι. Παρότι δεν έλειψαν τα λάθη στο παιχνίδι του, έτρεξε αδιάκοπα προσφέροντας βοήθειες και στους μπακ (6 κλεψίματα), ενώ το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από το πείσμα του, καθώς έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στο κατάλληλο τάιμινγκ στον Γκαρσία.

Μάνταλος (6): Κινούμενος σε ελεύθερο ρόλο είχε όρεξη, αλλά και αρκετά προβλήματα στην τελική πάσα. Στο τελείωμα του αγώνα ανέβασε την απόδοσή του και με προσωπικές ενέργειες δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις (4/7 γεμίσματα), δίχως όμως αποτέλεσμα.

Γκαρσία (7): Ο Μπόλονι είχε φροντίσει να του κλείσει τους χώρους κρατώντας σταθερά πίσω τον Χουάνκαρ και δίνοντας βοήθειες στην πλευρά του από Καμπετσή, Αλεξανδρόπουλο και Νιάς. Χρειάστηκε να πάει και αριστερά για να βρει χώρους, αλλά οι προσπάθειές του έμειναν ανολοκλήρωτες (2/5 γεμίσματα, 8 λάθη). Πάντως πιστώνεται το γκολ, όπου παρότι καθυστερεί και κάνει αποτυχημένη ντρίμπλα, επιμένει και πλασάρει άψογα από πολύ πλάγια θέση.

Τάνκοβιτς (4): Μακριά από τον καλό του εαυτό. Παρότι έδωσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά βοήθειες στα μετόπισθεν, επιθετικά ήταν ανούσιος κάνοντας το κάτι παραπάνω. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Χιμένεθ.

Ανσαριφάρντ (5): Άχαρος ο ρόλος του, καθώς ήταν πολύ απομονωμένος και δεν πήρε καμία πάσα της προκοπής σε χώρους που είναι απειλητικός. Όταν τραβιέται μακριά από την περιοχή, δεν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ.

Μαχαίρας (7): Ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον μικρό. Τον ένιωσε πολύ περισσότερο η άμυνα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον Τάνκοβιτς, είχε και μια καλή ατομική προσπάθεια που όμως κατέληξε σε σουτ χωρίς αποτέλεσμα από τον Σιμάνσκι.

Χριστόπουλος (-): Έπαιξε μόλις πέντε λεπτά και είναι άδικο να κριθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x