Κύπελλο Ελλάδας

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Το sport-fm.gr ακτινογραφεί τους «κιτρινόμαυρους» στην αγχωτική ρεβάνς Κυπέλλου με τον Βόλο, όπου σφράγισαν έστω και με ήττα 1-0 την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Έστω και με την ψυχή στο στόμα, η ΑΕΚ κατάφερε να βρεθεί και φέτος στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μετά την ήττα 1-0 στο Βόλο (και χάρη στο 4-2 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ) οι «κιτρινόμαυροι» σφράγισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όπως πάντα λοιπόν μετά τα παιχνίδια, το sport-fm.gr ακτινογραφεί αναλυτικά τους παίκτες της «Ένωσης», καταγράφοντας τις επιδόσεις τους στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού.

Τσιντώτας (3): Μια φορά χρειάστηκε να επέμβει (ή μάλλον μισή, αφού δεν επρόκειτο για καθαρή ευκαιρία) και τα έκανε θάλασσα. Πέρα από την καθυστερημένη έξοδο στη φάση του πέναλτι, δεν αποφεύγει ούτε το μαρκάρισμα που συνιστά την παράβαση (κάτι που έχει ξανακάνει) και παραλίγο ν’ αποβεί ξανά μοιραίος.

Σβάρνας (9): Μακράν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Αν και ο αντίπαλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπαιζε ξανά ως δεξί μπακ (φορτώνοντας την πλευρά του) όχι μόνο ανταποκρίθηκε, όχι μόνο σταμάτησε όλες τις επιθέσεις των αντιπάλων του, αλλά έγινε και παράδειγμα ψυχραιμίας για τους υπόλοιπους όταν στράβωσε το ματς.

Λάτσι (5): Εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από τις πρώτες ιδιαίτερα ενθαρρυντικές εμφανίσεις του. Αγχωμένος και χωρίς καθαρό μυαλό σε αρκετές περιπτώσεις, είχε και πάλι κάποια άτσαλα μαρκαρίσματα. Είχε κάποιες αποτελεσματικές παρεμβάσεις, αλλά είναι εμφανώς ντεφορμέ.

TO PAMESTOIXIMA.GR EINAI ΕΔΩ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ! |+21

Advertisement

Νεντελτσιάρου (6): Και μόνο ότι τελείωσε παιχνίδι χωρίς κάποιο κραυγαλέο λάθος στην περίπτωσή του είναι πρόοδος. Για μια ακόμη φορά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη -ειδικά στο ψηλό παιχνίδι- αλλά τουλάχιστον υπήρξε συγκεντρωμένος και στο β’ μέρος συνεισέφερε κι αυτός στο να μη δημιουργηθεί φάση μπροστά στα καρέ της ΑΕΚ.

Λόπες (6): Χωρίς να κάνει κάτι φοβερό, παρέμεινε σε αξιοπρεπή επίπεδα απόδοσης. Απέφυγε πάλι τα πολλά ανεβάσματα και τα πολλά ρίσκα (προφανώς και κατόπιν εντολής), χωρίς αυτό να του κάνει απαραιτήτως κακό. Δεν δημιούργησε ρήγματα επιθετικά, αλλά δεν «έφαγε» και φάσεις αμυντικά.

Σιμάνσκι (7): Δεν κυμάνθηκε στα επίπεδα απόδοσης των προηγούμενων εξαιρετικών εμφανίσεων του, αλλά υπήρξε και πάλι κομβικός. Πάνω του «έσπασαν» πολλές από τις επιθέσεις του αντιπάλου, ενώ με την επιθετική του άμυνα είχε ξανά αρκετά κλεψίματα και συνέβαλε στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ΑΕΚ.

Κρίστισιτς (6): Μια παρουσία που συχνότατα έχει από τη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ: Αρχίζει το παιχνίδι άσχημα, χάνει μαρκαρίσματα, κάνει αβίαστα λάθη, αλλά σταδιακά βελτιώνεται. Δεν έκανε κάτι σπουδαίο, αλλά χρησιμοποιώντας κυρίως την εμπειρία του, μπόρεσε να δώσει ανάσες και λύσεις στην κυκλοφορία της μπάλας, όταν η «Ένωση» χρειάστηκε να την κρατήσει.

Σάκχοφ (5): Φανερά επηρεασμένος από την αποχή του. Χωρίς τρεξίματα, με άκυρες τοποθετήσεις και βγαίνοντας συχνά δεύτερος στην μπάλα, χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να εγκλιματιστεί. Τα αβίαστα λάθη του όμως -κάτι που ειδικά απ’ αυτόν δεν περιμένεις- έκαναν εμφανές ότι έχει χάσει έδαφος μετά τον τραυματισμό του.

Γκαρσία (6): Είχε ξανά διάθεση, προσπάθησε και πάλι να παίξει στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Έτρεξε τους αντιπάλους του (αναγκάζοντάς τους ξανά να ντουμπλάρουν για να τον αντιμετωπίσουν) αλλά οι περισσότερες προσπάθειές του παρέμειναν ημιτελείς και χωρίς να καταλήξουν στη γνώριμη παραγωγή φάσεων από πλευράς του.

Μάνταλος (5): Χωρίς ουσία στο παιχνίδι του και με αρκετά λάθη, είχε το ελαφρυντικό ότι για μια ακόμη φορά χρειάστηκε να μετατοπιστεί στ’ αριστερά. Δεν έπαιξε στο «ένας με έναν», δεν βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και παρόλο που η αλλαγή του από τον νεαρό Χριστόπουλο έδειξε χωρίς ιδιαίτερο νόημα, δεν φάνηκε κενό μετά την αποχώρησή του.

Ανσαριφάρντ (4): Μια ακόμα κακή εμφάνιση από τον Ιρανό. Σταθερά μπλοκαρισμένος και χωρίς καθαρό μυαλό, εμφάνισε και πάλι την κακή συνήθεια της μια παραπάνω επαφής (που είχε ως αποτέλεσμα να χάνει την μπάλα ή να κάνει λάθος). Και φυσικά σπατάλησε την κραυγαλέα ευκαιρία που θα μπορούσε να τελειώσει πρόωρα την πρόκριση, πλασάροντας εντελώς μόνος πάνω στον Κλέιμαν.

Χριστόπουλος (5): Είχε διάθεση, έδειξε αγωνιστικό θράσος, αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι παραπάνω. Αν τον έβαλε ο Χιμένεθ για να ντουμπλάρει τουλάχιστον τον Λόπες στα τελευταία λεπτά, ανταποκρίθηκε, αφού γύρισε αρκετές φορές πίσω για να καλύψει, αλλά μέχρι εκεί… Μπροστά δεν πήρε μπαλιές και όταν αυτό συνέβη, δεν τις αξιοποίησε.

Χνιντ (1): Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να κριθεί, αφού έπαιξε λίγο. Το κατόρθωμα όμως του ν’ αποβληθεί με δυο κίτρινες κάρτες σε λιγότερο από δέκα λεπτά (έχοντας προλάβει μάλιστα να κάνει άλλο ένα μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα) είναι αξιοσημείωτο. Και αρκετό για να επιβεβαιώσει πόσο… αλλού είναι το μυαλό του κάθε φορά που καλείται ν’ αγωνιστεί…

Μαχαίρας-Βασιλαντωνόπουλος: Μπήκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα και δεν μπορούν να κριθούν.

Διαβάστε ακόμα:



Αγχώθηκε, αλλά… Βολεύτηκε η ΑΕΚ

Χιμένεθ: «Πώς να έχεις τον έλεγχο όταν 4-5 παίκτες ζητούν αλλαγή;»

Βόλος-ΑΕΚ 1-0: Τα highlights

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x