Stoiximan Super League

«Κανονιές» ο Ολυμπιακός πριν την Άρσεναλ!

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Λαμίας σβηστά, κρατώντας και δυνάμεις για την Άρσεναλ.

Ολυμπιακός από… ημίχρονο και τώρα Άρσεναλ. Οι Πειραιώτες «καθάρισαν» εύκολα τη Λαμία, επικρατώντας 3-0 για την 25η αγωνιστική, κάνοντας δυνατή προπόνηση πριν το πρώτο ματς με την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League.

Ο Μπρούμα άνοιξε το σκορ με άπιαστο σουτ στο 8’ και δύο λεπτά μετά ο Φορτούνης ζευγάρωσε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» μετά από λάθη των φιλοξενούμενων και ο Ελ Αραμπί σκόραρε στο 33’. Για το 20ο του γκολ στη σεζόν και το 18ο στο πρωτάθλημα.

Αγγαρεία ήταν για τις δύο ομάδες το δεύτερο μέρος, στο οποίο αποδέχθηκαν τη μοίρα τους και κράτησαν δυνάμεις ενόψει της συνέχειας. Αποχώρησε τραυματίας στο 18’ ο Μπα λόγω ενοχλήσεων στη μέση και ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε και πάλι ως στόπερ τον Εμβιλά.

Στο μυαλό του κόουτς
Με το αγαπημένο του σύστημα (4-2-3-1), αλλά με επιθετικογενές σχήμα (βάσει προσώπων) παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σα ήταν στο τέρμα, Μπα και Παπασταθόπουλος το δίδυμο στα στόπερ, ενώ Ρέαμπτσιουκ και Λαλά τα δύο πλάγια μπακ. Εμβιλά και Μπουχαλάκης τα κεντρικά χαφ, με τον Μπρούμα να παίζει στο ένα φτερό και τον Μπρούμα στο άλλο, ενώ ο Φορτούνης είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ίδιο σύστημα με διαφορετική προσέγγιση παρέταξε ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Θεοδωρόπουλος ήταν στο τέρμα. Μαντζρεκάρ και Βύντρα ήταν στο κέντρο της άμυνας, Σαραμαντάς και Ασίγμπα στα πλάγια. Παλαβαντισβίλι και Μπιάρνασον στα χαφ, ο Προβυδάκης δεξιά και ο Ρόμανιτς αριστερά, ενώ ο Πίτι ήταν πίσω από τον Βασιλακάκη.

Το ματς
Δεν υπάρχουν πολλά να αναλύσεις για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού το παιχνίδι, το οποίο είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, κρίθηκε νωρίς. Ο Ολυμπιακός μπήκε με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ ώστε να κάνει εύκολη την αποστολή του για να κρατήσει και δυνάμεις ενόψει Άρσεναλ και σημείωσε δύο στο δεκάλεπτο, υπεραπλουστεύοντας την κατάσταση. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι «κλείδωσε» τη νίκη σε εκείνο το σημείο και πλέον πιο πολύ είχε άλλα θέματα στο μυαλό του. Όπως το ζήτημα με τα στόπερ. Όλα τα λεφτά ήταν το τρίλεπτο 8’ με 10’ για τον πρωταθλητή Ελλάδος.

Αρχικά, ο Βαλμπουενά και Φορτούνης συνεργάστηκαν καλά λίγο έξω από την περιοχή μέσα σε λίγα τετραγωνικά και τροφοδότησαν τον Μπρούμα, ο οποίος με άπιαστο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Προτού προλάβει να… σηκωθεί η Λαμία, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα» από τους γηπεδούχους. Ο Πίτι πούλησε φθηνά την μπάλα, με τον Φορτούνη να του βάζει την κόντρα και ο Βύντρα έκανε νέος λάθος γυρίζοντας προς τα πίσω με τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας και με γλυκό πλασέ έκανε το 2-0. Οι Πειραιώτες έριξαν αισθητά τις στροφές, αλλά δεν πάτησαν φρένο, έχοντας καλή στιγμή στο 31’ με τον Φορτούνη και το 3-0 λίγο μετά με τον Ελ Αραμπί από… αέρος έπειτα από τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ έπειτα από την μακρινή μπαλιά του Σίλβα.


Εντελώς διαδικαστικό ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους, παίζοντας στο ρελαντί. Ο Ολυμπιακός έδειξε κάπως κεφάτος στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια έριξε στροφές κατακόρυφα, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ραντζέλοβιτς στο 76’, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έκανε αγγαρεία, όπως και οι φιλοξενούμενοι. Τα δεδομένα δεν άλλαξαν ούτε όταν μπήκαν φρέσκα πόδια στο γήπεδο και το 3-0 σφράγισε τα προσπάθειες Ολυμπιακού και Λαμίας.

MVP: Δεν υστέρησε κανείς από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτοί που ξεχώρισαν ήταν Μπρούμα και Φορτούνης. Ο πρώτος ανοίγει το σκορ με ωραίο γκολ και δείχνει ότι είναι σε πολύ καλό φεγγάρι, αλλά ο διεθνής μεσοεπιθετικός είναι αυτός έχει κάνει πιο γεμάτη εμφάνιση. Είναι μέσα και στα δύο πρώτα γκολ, πασάροντας στον Μπρούμα στο 1-0, ενώ πετυχαίνει το δεύτερο, ξεκινώντας τη φάση με δικό του κλέψιμο.

Σφυρίχτρα: Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του Καραντώνη και του τιμ του λόγω και της εξέλιξης της αναμέτρησης. Ίσως θα έπρεπε να εμφανιστεί λίγο πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (18’ λ.τ. Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (56’ Μασούρας), Εμβιλά, Βαλμπουενά (56’ Ανδρούτσος), Μπρούμα, Φορτούνης (46’ Χασάν), Ελ Αραμπί (62’ Ραντζέλοβιτς)
Στον πάγκο έμειναν: Κρίστινσον, Τιάγκο, Κάιπερς, Ντρέγκερ, Χολέμπας

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Μαντζρεκάρ, Βύντρα, Ασίγκμπα, Σαραμαντάς, Παλαβαντισβίλι, Μπιάρνασον (75’ Σταμούλης), Προβυδάκης (55’ Κωστίκα), Πίτι (63’ Μπουλούλης-Τσαμπρούνης), Ρόμανιτς (46’ Χατζηστραβός), Βασιλακάκης
Στον πάγκο έμειναν: Κατσίκας, Καραμάνος, Άνχελ Μαρτίνες, Μαργαρίτης, Ντέλετιτς

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης
Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας, Παναγιώτης Σακκάς
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης, AVAR: Παντελής Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x