Europa League

Η κριτική του Ολυμπιακού: Ένας Σωκράτης δεν φέρνει την... Άνοιξη

Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ.

Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κόντρα (1-3) στην Άρσεναλ. Οι Πειραιώτες παρουσίασαν δύο πρόσωπα κόντρα στους «κανονιέρηδες», έχοντας κακή εικόνα σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους και βελτιωμένη στο β’. Θετικό το πρόσημο για λίγους παίκτες του Μαρτίνς, με τον Παπασταθόπουλο να είναι κορυφαίος, αφού αρκετά ατού των ερυθρόλευκων παρουσιάστηκαν κατώτερα των προσδοκιών. Το sport-fm.gr περνάει από… ακτίνες X τους πρωταθλητές Ελλάδας

Διαβάστε τη βαθμολογία με άριστα το 10:

Σα (4): Ακόμη μια προβληματική εμφάνιση για τον Σα στο τελευταίο διάστημα. Καταρχάς, φέρει σημαντική ευθύνη στο 0-1, αν και πρόκειται για πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα. Γενικότερα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και όπως έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν, είναι πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό όταν είναι καλά και σήμερα δεν ήταν. Η μοναδική φάση που κράτησε τους Πειραιώτες είναι στο δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ, όπου έχει βρει την μπάλα, αν και κόντραρε.

Λαλά (3): Κακή εμφάνιση από τον Γάλλο. Ήταν μεγάλη τρύπα στην άμυνα σχεδόν σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Στο μοναδικό διάστημα που δεν παρουσίασε κενά ήταν στο ξεκίνημα του β’ μέρους στο οποίο έχει κρατήσει πίσω την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός. Στο πρώτο ημίχρονο ειδικά έχει κάνει πάρτι ο Τίρνεϊ και σχεδόν σε κάθε κόντρα έχει βγει νικητής, καθώς, βέβαια, δεν έχει δώσει βοήθειες ο Μπρούμα.

Παπασταθόπουλος (7): Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Παρότι η ομάδα του δέχθηκε τρία γκολ, ο έμπειρος άσος έκανε πολύ καλή εμφάνιση, την κορυφαία του στους Πειραιώτες και έδωσε το κάτι παραπάνω (ώστε να καλύψει το κενό του Μπα), το οποίο δεν έφτασε για τους «ερυθρόλευκους».

Εμβιλά (6): Τίμια, αλλά όχι αρκετή εμφάνιση από τον Γάλλο. Χρησιμοποιήθηκε και πάλι αναγκαστικά ως στόπερ, έχοντας δύσκολη αποστολή. Δεν παρουσίασε, όπως είναι λογικό, χημεία με τον Παπασταθόπουλο, η ομάδα του δέχθηκε τρία γκολ, αλλά το πρόσημό του δεν είναι αρνητικό και δεν μπορεί να τον ψέξει κάποιον για την εικόνα του. Η απουσία του από τον χώρο του κέντρου ήταν αισθητή.

Ρέαμπτσιουκ (4): Δεν ήταν καλό βράδυ για τον Μολδαβό. Είχε αρκετά τρεξίματα και πάλι, αλλά δεν ενέπνευσε εμπιστοσύνη πίσω, και αυτήν τη φορά δεν έδωσε πράγματα επιθετικά. Αντιθέτως, προσέφερε αρκετές φορές την μπάλα στους παίκτες της Άρσεναλ με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στην ανάπαυλα.

Μπουχαλάκης (6): Έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια σε τέτοιο επίπεδο. Αρνητικός δεν ήταν πάντως. Στο πρώτο μέρος έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα ανασταλτικά σε μεγάλο διάστημα, αλλά σταδιακά ανέβηκε. Δεν πήρε και βοήθειες από τον Καμαρά αυτήν τη φορά και αυτό έπαιξε ρόλο στη λειτουργία του κέντρου του Ολυμπιακού, όπως και το γεγονός ότι έλειψε ο Εμβιλά από το πλευρό του.

Καμαρά (4): Κακό παιχνίδι από τον Καμαρά, που έχει δείξει ότι είναι βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Προσπαθείς να θυμηθείς ένα καλό του διάστημα στο παιχνίδι και δεν το θυμάσαι. Δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε αμυντικά, αλλά ούτε και σε επίπεδο δημιουργίας.

Βαλμπουενά (4): Σε ρηχά νερά και ο Γάλλος, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, καθώς δείχνει να έχει ξεμείνει από δυνάμεις. Σε τέτοια παιχνίδια, περιμένεις από τα ατού να βγουν μπροστά και ο Γάλλος δεν το έκανε.

Μπρούμα (4): Δεν έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις ο Μπρούμα. Λίγα πράγματα επιθετικά, μόνο κάποιες εκλάμψεις είχε, ενώ δεν βοήθησε ούτε αμυντικά με αποτέλεσμα να κάνει… πάρτι ο Τίρνεϊ απέναντι στον Λαλά.

Μασούρας (4): Θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό. Ειδικά αν δεν σπαταλούσε την ευκαιρία στο 39’ με το ματς στο 0-1, όπου κακώς δεν έδωσε δίπλα στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί. Γενικότερα έτρεξε αρκετά, πίεσε και κάπως έτσι έφτιαξε μόνος του τη φάση που προαναφέραμε.

Ελ Αραμπί (6): Χαμένος στο πρώτο μέρος, δίχως να φταίει τόσο ο ίδιος. Αφού ήταν αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, επειδή είχε πολύ παθητικό ρόλο ο Ολυμπιακός και γύρισε αρκετές φορές πίσω ώστε να πάρει μπάλα. Φτιάχνει μόνος του το 1-1 και βιάστηκε να τον κάνει αλλαγή ο Μαρτίνς, καθώς είχε και ανεβασμένη την ψυχολογία ο Μαροκινός μετά το γκολ του.

Χολέμπας (5): Είχε δύσκολη αποστολή, καθώς έπρεπε να βοηθήσει ώστε να φρενάρουν Μπεγερίν και Σάκα, που είχαν πάρει φόρα από το πρώτο μέρος.

Φορτούνης (6): Έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό με την είσοδό του και περισσότερα πράγματα από τον Βαλμπουενά. Στο καλό διάστημα των Πειραιωτών ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν. Ήθελε μεγαλύτερη διάρκεια, πάντως, η ομάδα του απ’ αυτόν.

Ραντζέλοβιτς (6): Έδωσε πράγματα στον Ολυμπιακό με την είσοδό του. Δημιούργησε ρήγματα και έχει φτιάξει τη φάση του Ελ Αραμπί στο 67’. Καλή παρουσία μετά από καιρό για τον Σέρβο.

Ανδρούτσος, Χασάν (-): Δεν μπορούν να κριθούν για την παρουσία τους και ειδικά ο πρώτος που μπήκε στο 86’, ενώ και ο Αιγύπτιος δεν πρόλαβε να ακουμπήσει μπάλα.

Σε ό,τι αφορά την Άρσεναλ, ο Έντεγκααρντ έχει πολύ καλή παρουσία και δεν αναφερόμαστε μόνο στο εντυπωσιακό γκολ του, ενώ δούλεψαν καλά και οι πτέρυγές της με τον Τίρνεϊ να έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού και κυρίως στον Λαλά στο πρώτο μέρος. Έκανε εύκολα λάθη ο Νταβίντ Λουίζ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός στον μέγιστο βαθμό οι Πειραιώτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x