Euroleague

Η κριτική του Ολυμπιακού: Ο αρχηγός και οι… αξιωματικοί

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Ολυμπιακός άλλαξε το τσιπάκι και με αρκετούς πρωταγωνιστές νίκησε 75-61 τη Ζενίτ, στο ΣΕΦ.

Η αντίδραση και η αντεπίθεση αυτή τη φορά είχε… αντίκρισμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επιστρέφοντας από το -17 νίκησε 75-61 την ποιοτική Ζενίτ, στο ΣΕΦ.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε η παρεμβατικότητα του Γιώργου Μπαρτζώκα με την αλλαγή σχήματος και φυσικά μερικοί παίκτες που ανταποκρίθηκαν. Την… αρχή έκαναν οι ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ, οι οποίοι βελτίωσαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, με τον Σπανούλη να έρχεται «φρέσκος» στην τέταρτη περίοδο και να «σφραγίζει» το ροζ φύλλο.

Η κριτική των «ερυθρόλευκων» (με άριστα το «10»):

Χάρισον (2): Μέχρι και ο… Χβοστόφ ήρθε από τον πάγκο και έβαλε δύο τρίποντα, σε 8 λεπτά συμμετοχής. Ο Χάρισον, από την άλλη, αγωνίστηκε για 11:34’’, όπου δεν πέτυχε πόντο στα δύο σουτ που πήρε, ενώ και γενικά η προσφορά του δεν έγινε για ακόμη μία φορά αισθητή. Ύφος μπλαζέ, σαν μην έχει ενέργεια...

Λαρεντζάκης (8): Ο… καμικάζι. Ήρθε από τον πάγκο και πρόσφερε 5 πόντους, αλλά και 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα! Ενέργεια στην άμυνα, έβαλε το «λιθαράκι» του στον περιορισμό του Πάνγκος (του πήρε και το τέταρτο φάουλ) και ήταν από τους παίκτες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νίκη.

Σπανούλης (9): Η καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Αρχηγική. Έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ που ήθελε ο Ολυμπιακός, ενώ έβαλε και το κορμί του στην άμυνα. Θύμισε τον παλιό καλό… Σπανούλη και είναι από τις λίγες φορές που σε περίπου 21 λεπτά συμμετοχής είχε μόλις 1 ασίστ. Αλλά, γενικά ήταν εξαιρετικός και αποτέλεσε έμπνευση και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Σλούκας (6): Δεν έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Επιθετικά κυρίως. Ήταν γενικά άστοχος με 1/7 σουτ, με μερικά εξ αυτών πολύ ανοικτά και γι’ αυτό είχε μόλις 2 πόντους. Δημιουργικά όμως ήταν καλός, καθώς είχε 6 ασίστ. Γι' αυτό άλλωστε δεν αγωνίστηκε καθόλου στην τέταρτη περίοδο.

Βεζένκοβ (9): Μαζί με τον ΜακΚίσικ σήμαναν την αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο. Μεγάλα σουτ, ριμπάουντ (είχε 6), τρομερές άμυνες που μπλόκαραν τους αντιπάλους και τους υποχρέωσαν σε λάθη. Φυσικά και 13 πόντους, όλοι… χρυσάφι.

Πρίντεζης (7): Έδωσε πολλές μάχες και έκανε δουλειά. Μπορεί να πέτυχε μόλις 6 πόντους, αλλά έπαιζε στο «5» και τα έβαλε με τα… θηρία των Ρώσων. Έβαλε και κρίσιμες βολές στο τέλος, είχε καλό «διάβασμα» του ματς στα τελευταία λεπτά.

Ζαν-Σαρλ (7): Το έχουμε αναφέρει ξανά. Το τελευταίο διάστημα ο Γάλλος έχει γενικά πολύ καλή παρουσία στα ματς του Ολυμπιακού, ακόμη και στις ήττες. Και εκείνος έβγαλε το δεύτερο ημίχρονο ως «5άρι» και τα πήγε πολύ καλά. Επίσης, έδωσε σημαντικές βοήθειες και στην άμυνα με αλλαγές, παίζοντας με κοντύτερους αντιπάλους.

Τζένκινς (6): Είχε δύο πρόσωπα, όπως ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα. Στο δεύτερο, όμως, αμυντικά ήταν αυτό που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» και βοήθησε να βγάλει την αποστολή με επιτυχία η ομάδα του.

Κουφός (3): Έπαιξε για μόλις 6:53’’. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν καλός ή κακός, αλλά δεν του πήγαινε το ματς και ύστερα από απόφαση του Μπαρτζώκα δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, επειδή ο προπονητής του αποφάσισε να πορευτεί χωρίς κανονικό σέντερ.

Έλις (3): Ένα… σκάρτο δεκάλεπτο ήταν στο παρκέ ο Αμερικανός. Είχε 7 πόντους με 5/6 βολές, αλλά όσο ήταν στο παρκέ συνήθως… κουτουλούσε στους αντίπαλους ψηλούς, είχε κακές τοποθετήσεις υποχρεώνοντας σε λάθη τους συμπαίκτες του στην επίθεση, ενώ στην άμυνα στεκόταν ακούνητος σαν «άγαλμα». Και το… χειρότερο; Δεν πήρε ούτε ένα ριμπάουντ…

ΜακΚίσικ (8): Έκανε κάτι που… συνηθίζει και πρέπει να το αλλάξει για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδό του. Του πήρε ξανά ένα ημίχρονο να μπει στο ματς. Στο πρώτο δεν… βλεπόταν. Ωστόσο, στο δεύτερο ήταν ο ηγετικός, έδωσε τρομερή ενέργεια και μαζί με τον Βεζένκοβ παρέσυραν –με την καλή έννοια- τους συμπαίκτες τους για τη νίκη, στρώνοντας τον δρόμο μέχρι να αναλάβει… δράση ο αρχηγός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x