Πόλο

Παυλίδης: «Τέτοια εμφάνιση δεν θυμάμαι ξανά - Παίζουμε μόνο με Ελληνίδες πολίστριες»

Ο αρχιτέκτονας της πρόκρισης της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague μίλησε για την μεγάλη επιτυχία επί της Σαμπαντέλ.

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού πήρε τεράστια πρόκριση στο Final-4 της Euroleague επικρατώντας της Σαμπατέλ 10-5 στο κολυμβητήριο του Πειραιά, και ανατρέποντας το εις βάρος του 14-12 από το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Χάρης Παυλίδης μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα στο επίσημο site της ομάδας για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Σημειώνεται ότι ο πρώην πολίστας βρίσκεται από το 2007 στον πάγκο της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, έχοντας κατακτήσει 3 ευρωπαϊκά τρόπαια σε 7 τελικούς, ενώ έχει έχει οδηγήσει την ομάδα σε 12 Final-4.

Για την εμφάνιση των παικτριών του είπε: «Ειλικρινά είμαι 14 χρόνια προπονητής στον Ολυμπιακό, τέτοια εμφάνιση, τέτοια συγκινητική εμφάνιση από τα κορίτσια δεν θυμάμαι. Ακόμα και όταν πήραμε το ευρωπαϊκό, πάλι με αντίπαλο τη Σαμπαντέλ δεν νομίζω ότι κάναμε τόσο καλό παιχνίδι. Είτε στην Ευρώπη, είτε στην Ισπανία, η Σαμπαντέλ δεν έχει χάσει ποτέ με τέτοιο σκορ. Τα κορίτσια έπαιξαν με τρομερό πάθος, η άμυνά μας ήταν για σεμινάριο, είχαμε ηρεμία και το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν πήρα ούτε ένα τάιμ άουτ σε όλο το παιχνίδι. Ακόμα και στο τέλος παίζαμε τόσο καλά που δεν ήθελα να πάρω τάιμ άουτ. Δεν ήθελα και να ξεκουράσω τις Ισπανίδες γιατί τις έβλεπα ότι είχαν παραδώσει σώμα και πνεύμα και τα πράγματα πήγαν ακριβώς όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Δεν μπορούσε να πάει καλύτερα αυτό το παιχνίδι».

Όσο για τις συνθήκες με την πανδημία (το εγχώριο πρωτάθλημα δεν διεξάγεται) και το προσεχές Final-4, τόνισε: «Τώρα θα ηρεμήσουμε, θα δούμε τους αντιπάλους μας. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι μια ομάδα που παίζει μόνο με Ελληνίδες παίκτριες, με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και τα κορίτσια ανταποκρίνονται και βοηθάνε όσο μπορούν. Από αυτή την ομάδα μπορείτε να περιμένετε ότι θα κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι που θα παίξει και αν ευνοηθούμε και λίγο ίσως να δούμε και πράγματα που ούτε τα φανταζόμασταν στην αρχή της χρονιάς. Η έλλειψη αγώνων στο εγχώριο πρωτάθλημα, φάνηκε πολύ στο πρώτο παιχνίδι. Ο χρόνος αντίδρασής μας ήταν πάρα πολύ κακός, είχαμε έλλειψη ρυθμού, αλλά και πάλι τις 15 ημέρες που μεσολάβησαν δεν κάναμε κάτι. Πάλι μόνοι μας κάναμε προπόνηση, απλά νομίζω ότι ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και πολύ πιο διαβασμένοι από το πρώτο παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x