Stoiximan Super League

Η κριτική του Παναθηναϊκού: Έκανε τα… πάντα όλα ο Βιγιαφάνιες!

Ο… έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο σημερινό ματς με τον ΠΑΟΚ. Κορυφαίος ο Βιγιαφάνιες, από… κοντά Χατζηγιοβάνης και Νιάς!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-1 τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αποτέλεσμα που τον στέλνει στα play-offs έχοντας απόσταση δύο βαθμών από το σημερινό αντίπαλο του και τέταρτο στην βαθμολογία, καθώς και τριών από την τρίτη ΑΕΚ, ενώ του «φτιάχνει» και την ψυχολογία…

Το sport-fm.gr αξιολογεί την παρουσία των παικτών του Λάζλο Μπόλονι στο σημερινό παιχνίδι της Λεωφόρου.

Διούδης (5):
Είδε την εστία του να παραβιάζεται ξανά, αυτή την φορά μάλιστα, φέροντας και μερίδιο ευθύνης για το τέρμα που δέχθηκε από τον Κρμέντσικ, έστω κι αν προηγείται λάθος της άμυνάς του, αφού η έξοδός του είναι κακή.

Μολό (6): Ο Γάλλος πιέστηκε αρκετά από το ξεκίνημα κιόλας. Έχασε μερικές φορές την θέση του, ωστόσο βελτιώθηκε όσο περνούσε η ώρα, αλλά προς το τέλος «κιτρινίστηκε» και έδειξε να μένει από δυνάμεις, πνευματικά και αγωνιστικά.

Σένκεφελντ (6): Είχε κάποιες σωστές τοποθετήσεις, όταν χρειάστηκε να επέμβει, ενώ σε γενικές γραμμές κατάφερε να κρατήσει τους αντιπάλους του έξω από την περιοχή, όπου και προήλθαν οι περισσότερες ενέργειες/σουτ του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Πούγγουρας (5): «Ελέγχεται» κι αυτός όπως και ο Διούδης για την φάση με την οποία οι φιλοξενούμενοι μειώνουν σε 2-1, αφού αν και σε πρώτο χρόνο εκείνος διώχνει, τελικά επιτρέπει στον Σβιντέρσκι να δώσει την ασίστ.

Χουάνκαρ (6): Η… κλασική εμφάνιση του Ισπανού αμυντικού, που ούτε καταφέρνει να ξεχωρίσει, αλλά ούτε και να διακριθεί. Θα πρέπει να του πιστωθεί πάντως ότι δεν επέτρεψε στον Ζίβκοβιτς να φανεί ιδιαίτερα, αν και στην φάση όπου ο δεύτερος αστόχησε εκείνος μαρκάρει τον Ουάρντα.

Νιάς (7): Αρκετά καλή παρουσία για μια ακόμα φορά από τον Σενεγαλέζο μέσο ο οποίος ως… είθισται έτρεξε πολλά μέτρα, κατάφερε να καλύψει χώρους στον τομέα ευθύνης του, ενώ είχε και μερικές σωστές τοποθετήσεις στα στημένα, αποκρούοντας με το ψηλό κορμί του.

Μαουρίσιο (6): Έχει κάνει και καλύτερα ματς με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Βραζιλιάνος αναμφίβολα, ωστόσο με την εμπειρία και την κλάση του, μπόρεσε να εξισορροπήσει την κατάσταση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας μπάλα και δίνοντας τον ρυθμό.

Αγιούμπ (6): Ο Μαροκινός είχε παίξει συνολικά… οκτώ λεπτά μετά τις 6 Δεκεμβρίου και την 11αδάτη παρουσία του απέναντι στην ΑΕΛ, όντας αλλαγή στα ματς με Βόλο και Λαμία. Παρά τους φόβους, δεν υπήρξε… μαύρη τρύπα, ενώ θα μπορούσε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του, αν σκόραρε στο «καλό» του β’ ημίχρονο.

Χατζηγιοβάνης (7): Πολύ καλή εμφάνιση από τον νεαρό εξτρέμ, ειδικά στην επανάληψη, όπως και των περισσοτέρων του Παναθηναϊκού. Έχει την σέντρα… λουκούμι στο 1-0 για τον Μακέντα, ενώ από δική του πάσα έχασε την ευκαιρία και ο Αγιούμπ… Παράλληλα, σε πολλές περπιτώσεις κράτησε πίσω δύο αντιπάλους του!

Μακέντα (7): Ο Ιταλός είχε να αγωνιστεί ως βασικος στο πρωτάθλημα από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αλλά δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Παρότι δεν τροφοδοτήθηκε επαρκώς, στην πρώτη φάση που του παρουσιάστηκε, σκόραρε! Αν δεν έβγαινε αναγκαστικά αλλαγή, θα πρόσφερε ακόμα περισσότερα σίγουρα…

Βιγιαφάνιες (8): Κορυφαίος όλων ο «Βίγια», έκανε το πρώτο του πραγματικά καλό παιχνίδι με τα πράσινα! Συμμετοχή και στα δύο τέρματα, παρουσία σε άμυνα και επίθεση, διάθεση και πνεύμα… μαχητή, τα έδωσε όλα ξεχωρίζοντας λίγο παραπάνω αλλά και δείχνοντας γιατί είναι τόσο απαραίτητος.

Ιωαννίδης (6):
Μπήκε αντί του σκόρερ και… χρίστηκε κι αυτός σκόρερ, ακολουθώντας την φάση, ενώ πρόσφερε την αναμενόμενη πίεση και το «σπάσιμο» της μπάλας που περίμενε από αυτόν ο προπονητής του.

Ενγκμπακοτό (5): Χωρίς να κάνει την διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο, είχε ένα γεμάτο 20λεπτογια να το πράξει, αλλά αντ’ αυτού σπατάλησε μια φάση που θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική, αν δεν σκόραρε ο Ιωαννίδης.

Καρλίτος (-):
Έχει την ενέργεια στη φάση του 2-0, όπου γυρίζει την μπάλα για τον επερχόμενο Ενγκμπακοτό, αλλά έπαιξε όλα κι όλα 13 λεπτά με τις καθυστερήσεις.

Μπόλονι (7): Αυτή την φορά δεδομένων των προβλημάτων πριν το ματς, αλλά κι εκείνων που προέκυψαν μέσα σε αυτό, ο Ρουμάνος προπονητής είχε πολύ καλύτερη διαχείριση. Όχι πλάνο, αφού δεν είδαμε κάποια διαφορετική προσέγγιση, αλλά το πώς κινήθηκε σε επίπεδο χρόνου και αλλαγών. Μπόνους: η χρησιμοποίηση του Βιγιαφάνιες σε ρόλο αριστερού εξτρέμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x