Euroleague

Η κριτική του Ολυμπιακού: «Μαγικός» Βεζένκοβ

Ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη από το Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα, με τον Αλέξανδρο Βεζένκοβ να βάζει φαρδιά πλατιά την… υπογραφή του.

Συνέχεια στο καλό του πρόσωπο έδωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έφυγε με το «διπλό» από το Βερολίνο, επικρατώντας 84-80 της Άλμπα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Αλέξανδρο Βεζένκοβ, καλός ήταν και ο Κώστας Σλούκας, ενώ λίγοι ήταν εκείνοι που υστέρησαν σε προσφορά.

Η κριτική των «ερυθρόλευκων» (με άριστα το «10»):

Χάρισον (1): Όπως ήταν η ατάκα στη θρυλική ταινία ΘουΒου… Ονομάζεσαι πράκτωρ «000». Ο Αμερικανός ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, αγωνίστηκε για 9:18’’ και δεν πρόσφερε τίποτα. Άντε, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Κατά άλλα, είχε 0/3 τρίποντα και όλα ελεύθερα. Τέταρτο σερί ματς χωρίς εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75μ. ο Χάρισον και αν βάλει μέχρι το τέλος της σεζόν θα πρέπει ο «ερυθρόλευκος» πάγκος να ανοίξει… σαμπάνιες.

Λαρεντζάκης (8): Άλλη μία σούπερ εμφάνιση από το «κρυφό χαρτί» που έρχεται από τον πάγκο. Τρομερές άμυνες πάνω στα αντίπαλα γκαρντ, σωστά φάουλ όταν παίζει με ψηλότερο και πιο δυνατό παίκτη. Είχε 7π., 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο και έβαλε το λιθαράκι του στη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Σπανούλης (7): Στην περίπτωσή του είναι από τις λίγες φορές που η στατιστική λέει ψέματα. Πράγματι ο αρχηγός δεν είχε την προσφορά όπως με τη Ζενίτ και δεν ήταν σούπερ, ενώ «φορτώθηκε» και γρήγορα με τρία φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, γι’ αυτό επέστρεψε στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο. Είχε μόλις 3π. με 1/3 τρίποντα και 0/2 βολές. Όμως, με εκείνον στον παρκέ υπήρχε ηρεμία στην ομάδα του Πειραιά, αλλά το καλύτερο που έκανε ήταν που βρήκε περισσότερο χώρο ο Σλούκας και επέστρεψε και εκείνος στις καλές εμφανίσεις.

Σλούκας (8): Άργησε να μπει στο ματς, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν λίγο κάτω από τα στάνταρ του. Όμως, στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στην τέταρτη περίοδο με την ταυτόχρονη παρουσία με τον Σπανούλη στο παρκέ ήταν ο Σλούκας που θέλει ο Ολυμπιακός. Εξαιρετικός επιθετικά με 14π. και 4/6 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Ο δεύτερος καλύτερος των «ερυθρόλευκων».

Βεζένκοβ (10): Καταπληκτικός, απολαυστικός, ηγετικός και ό,τι άλλο επίθετο θέλετε εσείς μπορείτε να προσθέσετε. Μία… μηχανή σκοραρίσματος για την ομάδα του Πειραιά και το επιβεβαιώνουν οι 31 πόντοι του, με 6/7 τρίποντα και το πιο κρίσιμο που «κλείδωσε» τη νίκη στο τέλος. Επίσης, είχε 10 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και το ranking του έγραψε 41 βαθμούς! Φυσικά, για άλλη μία φορά έβγαλε και τρομερές άμυνες.

Πρίντεζης (7): Αρκετά θετική παρουσία και από τον… υπαρχηγό. Μέλος και εκείνος του small ball του Μπαρτζώκα με τον Ζαν-Σαρλ στο «5». Τα πήγε αρκετά καλά, πρόσφερε 6 πόντους και είχε 4 ριμπάουντ, ενώ έδωσε και βοήθειες στην άμυνα.

Ζαν-Σαρλ (7): Συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις από τον Γάλλο. Γενικά ήταν ξανά θετικός με 5 πόντους και 6 ριμπάουντ. Αμυντικά έδωσε περισσότερα στην ομάδα του Πειραιά, παίζοντας σωστά και καλά τις αλλαγές που επιλέγουν οι Πειραιώτες.

Τζένκινς (4): Αγωνίστηκε για μόλις 6:09’’ και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ο Αμερικανός δεν ήταν στη μέρα του, όπου αμυντικά δεν έκανε τη διαφορά (τον κάλυψε εξαιρετικά ο Λαρεντζάκης για την ίδια δουλειά), ενώ επιθετικά έχασε τρία σουτ αμαρκάριστα.

Κουφός (2): Λίγο παραπάνω από 2 λεπτά αγωνίστηκε, αλλά ήταν εκτός πνεύματος. Άλλωστε, η Άλμπα είναι από τις ομάδες που συνηθίζει με τον τρόπο παιχνιδιού της να «ακυρώνει» τα βαριά σέντερ. Σωστά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν τον χρησιμοποίησε περισσότερο και δεν χρειαζόταν κιόλας σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Έλις (5): Ξεκίνησε καλά. Πήρε επιθετικά ριμπάουντ έβαλε πόντους, όπου είχε 9π. και 6 «σκουπίδια». Αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όταν μπήκε τα έκανε… σαλάτα. Του έφευγε η μπάλα μέσα από τα χέρια, χανόταν στα μαρκαρίσματα και με τα λάθη του στο τέλος βοήθησε και εκείνος την Άλμπα να επιστρέψει από το -11.

ΜακΚίσικ (7): Αυτή τη φορά μπήκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, με ενέργεια και όρεξη. Η προσφορά του και στις δύο πλευρές του παρκέ δεν ήταν τεράστια, αλλά ήταν σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, επιθετικά έδωσε και λύσεις στην τρίτη περίοδο, όταν η Άλμπα είχε «ζεσταθεί» αρκετά, αλλά εκείνος κρατούσε την ομάδα του Πειραιά κοντά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x