Γερμανία

Έγραψε ξανά ιστορία και… παρασημοφορήθηκε ο Λεβαντόβσκι! (pic)

Νέα ρεκόρ έκανε προχθές ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, με τον άσο της Μπάγερν Μονάχου να τιμάται παράλληλα κι από τον πρόεδρο της Πολωνίας σήμερα.

Αποτελεί τον πιο «καυτό» στράικερ σε ολόκληρο τον πλανήτη, εδώ και τουλάχιστον μια διετία. Ήταν και ο… εκλεκτός των αναγνωστών του sport-fm.gr ως προς τον κορυφαίο επιθετικό, στο σχετικό poll που διοργανώθηκε…

Για τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ο λόγος, φυσικά, με τον 32χρονο άσο της Μπάγερν Μονάχου να σπάει κι άλλα ρεκόρ, σε προσωπικό επίπεδο κι όχι μόνο, στο επιβλητικό 4-0 των Βαυαρών απέναντι στην… άτυχη Στουτγκάρδη, του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου.

Έχουμε και λέμε: καταρχάς με το χατ τρικ που έκανε κόντρα στους Σουηβούς, ο Λεβαντόβσκι έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga, με 271 τέρματα, αφήνοντας πίσω του τον τρίτο πλέον Κλάους Φίσερ!

Παράλληλα, ο Πολωνός στράικερ έφτασε τα 35 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν από την 26η κιόλας αγωνιστική, κι έκανε ρεκόρ, ξεπερνώντας την περσινή του συγκομιδή των 34 σε όλη την χρονιά...

Ενώ ο Λεβαντόβσκι «έσπασε» και το ρεκόρ αποδοτικότητας που κατείχε ο Γκερντ Μίλερ από την σεζόν 1971-72 με τη συμπλήρωση 26 αγωνιστικών στην Bundesliga, με απολογισμό 31 τερμάτων!

Εξυπακούεται ότι ευνοημένη από την… σεληνιασμένη κατάσταση του «Λέβα» βγαίνει και η Μπάγερν, που μετά το 1-0 του Σαββάτου «τρέχει» πλέον σερί 61 διαδοχικών αναμετρήσεων με τουλάχιστον ένα γκολ υπέρ της. Ενώ και τα 78 τέρματα μετά από 26 ματς είναι επίσης επίδοση χωρίς προηγούμενο στο γερμανικό πρωτάθλημα.



Μετά από όλα αυτά τα… κατορθώματα, δεν προκαλεί απορία και η βράβευση του Λεβαντόβσκι από τον πρόεδρο της Πολωνίας με τον βαθμό του Λοχαγού, για τις αθλητικές του επιδόσεις και την προώθηση της πατρίδας του στο εξωτερικό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x