Euroleague

Η κριτική του Ολυμπιακού: Πρίντεζης από τα… παλιά, Βεζένκοβ «κολώνα»

Αν και έδωσε πολλά δικαιώματα, ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από τη Βαλένθια, με τον Πρίντεζη να θυμίζει κάτι από τα… παλιά.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη και τον σταθερά καλό Αλέξανδρο Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη (88-79) απέναντι στη Βαλένθια, μέσα στη «Φοντέτα».

Η κριτική των «ερυθρόλευκων» (με άριστα το «10»):

Λαρεντζάκης (7): Για ακόμη μία φορά ήταν τυπικός στα στάνταρ του. Ήρθε από τον πάγκο, τα έκανε όλα σωστά σε άμυνα και επίθεση και παρείχε την απαραίτητη εγγύηση για το +33 της τρίτης περιόδου. Άλλη μία πολύ καλή παρουσία από τον «Λάρι», που το... σπαθί του έχει κερδίσει τα περισσότερα λεπτά που παίζει.

Σπανούλης (7): Μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και «ζεσταίνοντας» τους ψηλούς με τα πικ εν ρολ κρατούσε τους «ερυθρόλευκους» σταθερά μπροστά. Επιθετικά, δεν τα πήγε τόσο καλά, έχοντας 0/3 σουτ και μόλις 4 πόντους, αλλά αυτοί ήταν… χρυσάφι, καθώς ήρθαν από τη γραμμή των βολών στα κρίσιμα –όπως εξελίχθηκε το ματς- τελευταία λεπτά.

Σλούκας (7): Οργανωτικά για πολλοστή φορά ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Πειραιά. Οι 11 ασίστ του το αποδεικνύουν περίτρανα, ενώ τα μόλις 2 λάθη που είχε σε 29 λεπτά συμμετοχής ήταν και αυτό πολύ θετικό στοιχείο για εκείνον. Το μόνο αρνητικό του ήταν τα σουτ έξω από τα 6,75μ., όπου είχε 2/7 και τα περισσότερα ήταν ελεύθερα.

Βεζένκοβ (9): Μπορεί ο Πρίντεζης να ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στη «Φοντέτα», αλλά ο… κρυφός πολυτιμότερος ήταν ο Σάσα. Επιθετικά ήταν ξανά εκεί, ως πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, αμυντικά επίσης, ενώ βοήθησε και στα ριμπάουντ με 6. Παράλληλα, έβαλε και το μεγάλο σουτ στο τέλος που έγειρε την πλάστιγγα προς Πειραιά.

Πρίντεζης (9): Τρομερός. Κάτι από τα… παλιά και την «χρυσή εποχή» του Ολυμπιακού. Είχε 18 πόντους και με το δικό του κρεσέντο στην αρχή του δεύτερου μέρους, έβαλε τις γερές βάσεις για τη νίκη των «ερυθρόλευκων». Θύμισε τον Πρίντεζη της Πόλης και του Λονδίνου, κάνοντας… σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα, με επιθετική «ποικιλία», που είχε και 3/4 τρίποντα. Αναμφίβολα η καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Ζαν-Σαρλ (7): Πολύ καλός για άλλη μία φορά. Μπορεί να «φορτώθηκε» νωρίς με φάουλ, αλλά αυτό έδειξε και το πάθος και την όρεξή του για άμυνα. Επιθετικά επίσης, έπαιξε καλά το πικ εν ρολ και γι’ αυτό είχε και 8 πόντους.

Τζένκινς (5): Έδωσε κάποια πράγματα στην άμυνα ο Αμερικανός, αλλά μόνο στην αρχή, καθώς μετά δεν χρειάστηκε, αφού πήρε τον ρόλο του ο Λαρεντζάκης. Επιθετικά, πάλι δεν βοήθησε, όμως, με 0/2 σουτ και ήταν ανοικτά…

Κουφός (6): Προς το θετικό και η εμφάνισή του. Είχε 8 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ στα 16:21’’ που αγωνίστηκε. Στην τέταρτη περίοδο, ήταν μέτριος με μερικές κακές επιλογές, αλλά παρασύρθηκε από τη γενική… καθίζηση του Ολυμπιακού.

Έλις (7): Έπειτα από πολλά μέτρια παιχνίδια, αυτή ήταν μία αρκετά καλή του εμφάνιση. Είχε 11 πόντους και 3 ριμπάουντ. Έβαλε το κορμί του και έδωσε μάχες. Φέτος έχει ακούσει πολλά (και όχι αδικαιολόγητα), αλλά αυτή ήταν από τις καλύτερές του εμφανίσεις φέτος.

ΜακΚίσικ (4): Από το ζενίθ στο… ναδίρ ένα ημίχρονο δρόμος. Στο πρώτο μέρος, ήταν αρκετά καλός, με ενέργεια στην άμυνα και πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση, σε εκτέλεση και δημιουργία. Όμως, στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν εκνευριστικός. Απανωτά και εύκολα λάθη (ένα επιθετικό φάουλ, βήματα και μία λάθος πάσα), στην άμυνα έχασε τον Πρέπελιτς, ο οποίος βρήκε το… χέρι του και ξεκίνησε την αντεπίθεση της Βαλένθια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x