Stoiximan Super League

Ισοπαλία χωρίς άγχος για Βόλο και ΠΑΣ

Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο Πανθεσσαλικό, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στο +4 από τους φιλοξενούμενους στην κορυφή των Playouts.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό άγχος, Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 4η αγωνιστική των Playouts της Super League Inerwetten. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των Playouts με 39 βαθμούς, έναντι 35 των δεύτερων Ιωαννιτών, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το θέαμα στα δύο ημίχρονα ήταν.. η μέρα με τη νύχτα, αφού το πρώτο μέρος είχε τα δύο γκολ, δύο δοκάρια για τον Βόλο μέχρι το 12', εξαιρετικό ρυθμό και φάσεις, ενώ στο δεύτερο απουσίασαν ουσιαστικά οι καλές στιγμές εκατέρωθεν, όπως και ο ρυθμός των πρώτων 45 λεπτών. Ελαφρυντικό για τις δύο αντιπάλους αποτελεί το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς αρκετούς βασικούς τους παίκτες, αφού ο μεν Βόλος είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στα playouts, ο δε ΠΑΣ έχει σίγουρα στο μυαλό του τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο στις 27 Απριλίου.

Σάντσες για τον Βόλο στο 4' και Λιάσος για τον ΠΑΣ στο 29' οι σκόρερ του αγώνα. Δύο δοκάρια είχε ο Βόλος μέχρι το 12ο λεπτό με Περέα και Νίνη.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Άνχελ Λόπεθ ξεκίνησε για τον Βόλο με 4-2-3-1 και τους: : Κλέιμαν - Ντεντάκη, Μήτογλου, Σάντσες, Φεράρι - Ριένστρα, Μπαριέντος - Κρητικό, Νίνη, Ρενάτο - Περέα
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-5-2 και τους: Χουτεσιώτη - Πανουργιά, Παντελάκη, Εραμούσπε - Πήλιο, Οικονομόπουλο, Κάστρο, Λιάσο, Καρτάλη - Μπρένερ, Παμλίδη (πήρε τη θέση του δηλωμένου Μιλιντσεάνου λίγο πριν τη σέντρα, εξαιτίας ενοχλήσεων του Μολδαβού)

Το ματς
Ο Βόλος μπήκε με... αγριεμένη διάθεση στο παιχνίδι και μέχρι το 12' είχε γκολ και δύο δοκάρια.

Στο 4ο λεπτό, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαριέντος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.



Στα επόμενα έξι λεπτά οι γηπεδούχοι είδαν την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι σε δύο προσπάθειές τους, με τον Φεράρι να δημιουργεί με σέντρες του από αριστερά αμφότερες τις ευκαιρίες: Στο 6' το ωραίο γυριστό του Περέα από τη μικρή περιοχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 12' η κεφαλιά του Νίνη βρήκε το δεξί δοκάρι.





Ο Βόλος συνέχισε παρά το προβάδισμά του να είναι ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Κλέιμαν να φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε. Ο Κάστρο σούταρε από μακρινή απόσταση και ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε ασταθώς και όχι στα πλάγια, δίνοντας την ευκαιρία στον Λιάσο να πάρει το ριμπάουντ και να γράψει με πλασέ το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα μέσου στο πρωτάθλημα.



Μετά την ισοφάριση, η εικόνα των δυο ομάδων στο χορτάρι ήταν ισορροπημένη, καθώς τα Γιάννινα ανέβασαν την απόδοσή τους. Απείλησαν μάλιστα δύο φορές με τον Μπρένερ στο 35' και στο 41', έναντι μιας καλής στιγμής του Βόλου με μακρινό σουτ του Περέα που έδιωξε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης. Πάντως, το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με το πρώτο, αφού το θέαμα απουσίασε εντελώς. Οι δύο ομάδες έφταναν με το ζόρι στα αντίπαλα καρέ και οι καλές φάσεις παρουσιάστηκαν... επιεικώς με το σταγονόμετρο.

Η πρώτη τελική του ημιχρόνου σημειώθηκε στο 59' για τον Βόλο, όταν ο Ντεντάκης έπιασε ωραίο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε με σιγουριά. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του απείλησε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς. Στο 83' έβγαλε ωραία αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Γροσδάνη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή λίγο έξω από τα δοκάρια, ενώ στο 87' πέτυχε γκολ με τον Σάλιακα, το οποίο ακυρώθηκε -ορθώς- από τον Κουτσιαύτη ως οφσάιντ.



Απόλυτα λογικά το 1-1 του ημιχρόνου ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

MVP: Σε ένα παιχνίδι που στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχε κανείς παίκτης που διακρίθηκε ιδιαίτερα, ο κορυφαίος του γηπέδου προκύπτει από το πρώτο μέρος και είναι ο Σωτήρης Νίνης που πραγματοποίησε ακόμα ένα καλό ματς, μοιράζοντας εξαιρετικά την μπάλα και συμβάλλοντας καθοριστικά στο να είναι ο Βόλος απειλητικός και από τις δύο πλευρές, ιδίως στο πρώτο μισάωρο της κυριαρχίας του.

Ο μοιραίος: Η αντίδραση του Μπόρις Κλέιμαν στο σουτ του Κάστρο που προηγήθηκε του γκολ από τον Λιάσο για τον ΠΑΣ, είναι κάκιστη. Ουσιαστικά πασάρει με την απόκρουσή του την μπάλα στον Έλληνα μέσο, αντί να τη διώξει προς τα πλάγια, αφού δεν την μπλόκαρε.

H σφυρίχτρα: Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης πέρασε ένα πολύ ήσυχο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος αφενός δέχθηκε σε κάποιες φάσεις τις διαμαρτυρίες των αναθρώπων του Βόλου, αφετέρου άσκησε πολύ μεγαλύτερο πειθαρχικό έλεγχο με κίτιρινες κάρτες. Η διαιτησία του ήταν πάντως καλή συνολικά, με την απόφασή του στη δυσκολότερη φάση του ματς, στο ακυρωθέν γκολ του Σάλιακα στο 87', να είναι επίσης ορθή πριν καν συμβουλευτεί τον VAR.


Οι συνθέσεις
Bόλος: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Μήτογλου, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Νίνης, Μπαριέντος (86' Κιάκος), Κρητικός (81' Μπάλλας), Ρενάτο (60' Μπαρτόλο), Περέα
ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πανουργιάς (Σάλιακας 46'), Πήλιος, Οικονομόπουλος, Κάστρο (68' Ντομίνγκεθ), Λιάσος, Καρτάλης (68' Γροσδάνης), Μπρένερ (68' Λώλης), Παμλίδης (Δούμτσης)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x