Stoiximan Super League

Η κριτική του Παναθηναϊκού: Ο Μπόλονι δεν... έμαθε

Ο Λάζλο Μπόλονι πλήρωσε και πάλι την επιλογή να «οχυρώσει» τον Παναθηναϊκό μετά το προβάδισμά του. Ξεχώρισαν Βέλεθ και Διούδης.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη που θα τον έβαζε ξανά δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα, αλλά το γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 92’ ακύρωσε το προβάδισμα που είχε από το 36’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με την ΑΕΚ.

Η επιλογή του Λάζλο Μπόλονι να ταμπουρώσει την ομάδα του σε ένα ακόμη ματς που η ομάδα του προηγήθηκε δεν απέδωσε, όπως συνέβη πολλάκις φέτος με πιο πρόσφατα παραδείγματα απέναντι σε Αστέρα και Άρη στα playoffs.

Ατομικά ξεχώρισαν ο Φραν Βέλεθ και ο Σωκράτης Διούδης από το «τριφύλλι» που παραμένει στο -5 από την «Ένωση».

Ο έλεγχος των παικτών του Παναθηναϊκού:

Διούδης (8): Τι άλλο να κάνει; Ο διεθνής γκολκίπερ έκανε πολλές αποκρούσεις (πέντε συνολικά), κυρίως σε σουτ εκτός περιοχής, με κορυφαία αυτή στο 84’ σε προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία. Νικήθηκε μόνο στο 92’ σε μια φάση που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Χουάνκαρ (6): Θετική η παρουσία του. Στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στον πιο επικίνδυνο παίκτη της ΑΕΚ, τον Λιβάι Γκαρσία, παρότι δεν είχε πάντα βοήθειες στο μαρκάρισμά του. Είχε και κάποιες καλές σέντρες, με κυριότερη αυτή στο κεφάλι του Καρλίτος στο πρώτο ημίχρονο.

Σάντσες (5): Δεν έδωσε το κάτι παραπάνω επιστρέφοντας μετά από καιρό στη θέση του δεξιού μπακ αντί του Μολό. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την πλευρά του και δεν είχε πολλά ανεβάσματα.

Βέλεθ (8): Με εξαίρεση μια στραβοκλωτσιά στο ξεκίνημα που λίγο έλειψε να καταλήξει αυτογκόλ, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ηγήθηκε της πράσινης οπισθοφυλακής (με 4 κλεψίματα) που κράτησε γερά το προβάδισμα, μέχρι το 92’.



Πούγγουρας (6): Χωρίς τη σπουδαία επέμβαση, στάθηκε αξιοπρεπώς στο πλευρό του Βέλεθ, παρότι είχε πολλή δουλειά αφού η ΑΕΚ ήταν εγκατεστημένη στην αντίπαλη περιοχή.

Νιάς (6): Είχε πολλά τρεξίματα, πρόσφερε αρκετές βοήθειες στην άμυνα, αλλά δεν βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει μπάλα (7 λάθη) και να βγει μπροστά με αξιώσεις.

Αλεξανδρόπουλος (6): Μια από τα ίδια για τον νεαρό μέσο. Κι αυτός έτρεξε πολύ, ήταν η πρώτη ζώνη άμυνας στο «οχυρό» του Παναθηναϊκού, αλλά ελλείψει Μαουρίσιο δεν υπήρχε ο παίκτης που θα κρατήσει και θα κυκλοφορήσει με ασφάλεια την μπάλα αποφορτίζοντας την άμυνά του από την πίεση.

Σανκαρέ (5): Λίγα πράγματα από τον Γάλλο, που θεωρητικά είχε πιο δημιουργικό ρόλο από τα άλλα κεντρικά χαφ της ομάδας. Δεν έδωσε πολλές βοήθειες στο κράτημα της μπάλας (5 λάθη) και φάνηκε πως του έλειψε ο ρυθμός.

Βιγιαφάνιες (6): Έχει την πολύ καλή μπαλιά στον Καρλίτος από την οποία ξεκινά το γκολ του Παναθηναϊκού, αλλά από εκεί και πέρα ελάχιστα πρόσφερε. Δεν μπόρεσε κι αυτός να δώσει ανάσες στην άμυνά του ξεδιπλώνοντας τις δημιουργικές του αρετές (6 λάθη), αλλά σε μια ομάδα με ξεκάθαρη εντολή να παίξει κλειστά, δεν είχε και πολλές επιλογές.

Ιωαννίδης (7): Μόνο για το γκολ κερδίζει έναν έξτρα βαθμό. Έκανε εξαιρετική κίνηση στο χώρο και εκμεταλλευόμενος τη δύναμη και τον όγκο του κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τον Βασιλαντωνόπουλο. Όμως στο υπόλοιπο ματς περιορίστηκε στο να δίνει βοήθειες στο μαρκάρισμα των ακραίων της ΑΕΚ και δεν βοήθησε στο ανέβασμα της ομάδας του (6 λάθη).

Καρλίτος (6): Άχαρος ο ρόλος του. Είχε μια κεφαλιά που απέκρουσε ο Τσιντώτας, αλλά και την ασίστ (με τη… βοήθεια της πλάτης του Λόπες) στον Ιωαννίδη. Ήταν πολύ απομονωμένος και πολλές φορές βρισκόταν αρκετά μέτρα πίσω από το κέντρο περιμένοντας, συνήθως μάταια, μια αντεπίθεση της προκοπής.

Αγιούμπ (6): Δεν είχε κακή εικόνα περνώντας σαν αλλαγή στο 69’ αντί του Σανκαρέ. Έδωσε περισσότερα τρεξίματα και είχε μια σωτήρια επέμβαση σε γύρισμα από δεξιά.

Μακέντα (6): Αντικατέστησε τον Καρλίτος κάνοντας την… καλαμιά στον κάμπο. Κι αυτός σε άχαρο ρόλο, δεν πήρε μια πάσα της προκοπής.

Ενγκμπακοτό (-): Μπήκε στις καθυστερήσεις και δεν μπορεί να κριθεί.

Λάζλο Μπόλονι (4): Η ευθύνη για το 1-1 ανήκει στον Ρουμάνο. Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να προηγηθεί στην πρώτη του καλή ευκαιρία, αλλά ο προπονητής του επέλεξε την ίδια τακτική που τιμωρήθηκε σε προηγούμενα ματς. Μαζική άμυνα στο 1/3 του γηπέδου, που κάποια στιγμή, έστω και στο 92', τιμωρήθηκε. Όπως έχει ήδη συμβεί στα playoffs απέναντι σε Αστέρα και Άρη, αλλά και πολλάκις στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x