Stoiximan Super League

Με Τζεμπούρ για την ανατροπή

Το αποτέλεσμα (1-1) του πρώτου αγώνα καλείται να ανατρέψει σήμερα ο Ολυμπιακός στην Τούμπα (18:00, Conn-x, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) για να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Σκέψεις για να βάλει βασικό τον Τζεμπούρ κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Να «τελειώνουν» με Ντεγκρά και… Σερραίους θέλουν στου Ρέντη.

Το αποτέλεσμα (1-1) του πρώτου αγώνα καλείται να ανατρέψει σήμερα ο Ολυμπιακός στην Τούμπα (18:00, Conn-x, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) για να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Σκέψεις για να βάλει βασικό τον Τζεμπούρ κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Να «τελειώνουν» με Ντεγκρά και… Σερραίους θέλουν στου Ρέντη.

Μπορεί το γήπεδο του ΠΑΟΚ να είναι σήμερα άδειο λόγω τιμωρίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραδοθεί αμαχητί, κάτι που γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Καραϊσκάκη» είναι ένα πονηρό σκορ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι για πάει στα ημιτελικά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πρέπει να σκοράρει. Για να το επιτύχει αυτό ο Ισπανός προπονητής προτίθεται να ξεκινήσει τον Ραφίκ Τζεμπούρ στην Τούμπα, κάτι για το οποίο είχε προετοιμαστεί από τον αγώνα του Βόλου, όπου και έδωσε στον Αλγερινό φορ αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Βάσει αυτού του πλάνου του, ο Βαλβέρδε θα αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Μάρκο Πάντελιτς, εκτός κι αν αλλάξει τα σχέδιά του και ξεκινήσει τον Σέρβο στράικερ αντί του «τρομοκράτη». Στα άκρα θα παραταχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι Ζαϊρί και Μιραλάς, με τον Φουστέρ στον άξονα, ενώ υπάρχει και η φουλ επιθετική σκέψη με Τζεμπούρ στα δεξιά, Μιραλάς αριστερά και Πάντελιτς στην κορυφή. Στα χαφ το δίδυμο Ιμπαγάσα και Μοντέστο δεν αλλάζει, όπως και η αμυντική τετράδα με Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Νικοπολίδης, κάτι που συνηθίζει ο Βαλβέρδε στα ματς Κυπέλλου.

Να «τελειώνει» τα μεταγραφικά

Μετά το ματς της Θεσσαλονίκης αναμένεται να γίνει η συνάντηση με τον Ματίας Ντεγκρά για να συμφωνηθεί η απόκτησή του. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αναμένεται να είναι η πρώτη απόκτηση των «ερυθρολεύκων» για την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κίνηση θα γίνει και μια συζήτηση για τον Κώστα Φορτούνη, η περίπτωση του οποίου περιπλέκεται από τη στιγμή που ενδιαφέρονται πολλές ομάδες τους εξωτερικού.

Πλην των δύο περιπτώσεων από την αρκαδική ομάδα, πιο «ζεστά» θα πάρουν το θέμα του διδύμου του Πανσερραϊκού, ειδικά μετά και την άρνηση του Πέτρου Θεοδωρίδη να παραχωρήσει τον Γιώργο Γεωργιάδη στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αναμένεται να γίνει «μήλον της Έριδος» για τις κορυφαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας το καλοκαίρι, και για τον λόγο αυτό θέλουν στον Πειραιά να προλάβουν τον ανταγωνισμό. Ο Ανάκογλου είναι επίσης στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και η περίπτωσή του είναι πιο εύκολη από του συμπαίκτη του.

Ανατρέπει τα 1-1 στο Κύπελλο

Υπέρ του είναι η παράδοση, όταν έχει φέρει 1-1 στο πρώτο ματς του Κυπέλλου στην έδρα του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρεθεί πολλές φορές στη θέση που είναι σήμερα. Τελευταία φορά συνέβη πριν από πέντε χρόνια με το 1-1 με Ξάνθη στο Καραϊσκάκη και πήρε την πρόκριση κερδίζοντας 1-0 με γκολ του Ριβάλντο. Παλιότερα το είχε κάνει με τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ ακολούθησε το 4-1 στη Λεωφόρο, και το 1988, μετά το 1-1 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, κέρδισε 3-1 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Για πρώτη φορά επιχειρεί να το κάνει με τον ΠΑΟΚ. Το 1994, είχε μείνει στο 2-2 με τον Ηρακλή στο πρώτο ματς και έχασε στον επαναληπτικό 1-0. Σε κεκλεισμένων έπαιξε με τον ΠΑΟΚ το 2003 στο πρωτάθλημα και είχε κερδίσει 2-0.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x