Stoiximan Super League

Να κάνει ένα μικρό θαύμα

Τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να εξαντλήσει σήμερα ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς του 2-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:00, Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6). Προσπάθησαν αλλά δεν κατάφερε το μεταγραφικό «μπαμ» με Στέφαν Άιρλαντ οι «πράσινοι».

Τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να εξαντλήσει σήμερα ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς του 2-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:00, Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6). Προσπάθησαν αλλά δεν κατάφερε το μεταγραφικό «μπαμ» με Στέφαν Άιρλαντ οι «πράσινοι».

Πίστη στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού υπάρχει για την ανατροπή, αλλά το 2-0 του πρώτου αγώνα από την ΑΕΚ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ωστόσο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παρατάξει επιθετικά την ομάδα του με στόχο ένα γρήγορο γκολ, για να προσπαθήσει να πάνω-κάτω. Ο Πορτογάλος ξέρει ότι η «Ένωση» θα παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς θέλοντας πρώτα απ’όλα να διαφυλάξει το προβάδισμά της, παρά να το διευρύνει, αλλά η τακτική της επίθεσης αποτελεί μονόδρομο, έστω κι αν χρειαστεί να ρισκάρει τρώγοντας αντεπιθέσεις.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προβληματίζεται μόλις για μία θέση στην ενδεκάδα του, αυτή του δεξιού επιθετικού. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτελεί το φαβορί για να ξεκινήσει, αφού έχει αποδείξει φέτος ότι σκοράρει, ενώ είναι και πιο επιθετικογενής παίκτης από την εναλλακτική του Φερέιρα, τον Στέργο Μαρίνο. Η πιθανότητες να ξεκινήσεις ο Σίντνεϊ Γκοβού είναι ελάχιστες. Από εκεί και πέρα το σχήμα δεν αλλάζει, με τον Καρνέζη να παίρνει θέση στην εστία, κάτι που προτιμάται από τον Φερέιρα στα ματς Κυπέλλου φέτος. Την άμυνα θα απαρτίζουν οι Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος, με τον Βάσκο να αντικαθιστά τον τραυματία Μπουμσόνγκ. Η τριάδα των χαφ θα είναι και πάλι οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Νίνης, ενώ οι άλλοι δύο της επίθεσης, πλην του Χριστοδουλόπουλου θα είναι οι Λέτο και Σισέ.

Το μπαμ ήταν ιρλανδικό

Την έκπληξη της τελευταίας στιγμής προσπάθησε να κάνει ο Παναθηναϊκός στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, φέρνοντας τον Στέφαν Άιρλαντ από την Άστον Βίλα. Ο Ιρλανδός μέσος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ζεράρ Ουγιέ, ενώ ήταν και στη θέση που είχε ζητήσει ενίσχυση ο Φερέιρα, αυτή του «οκταριού». Το deal δεν έγινε για δύο βασικούς λόγους, πρώτον γιατί το κασέ του παίκτη ήταν 800.000 με τον Παναθηναϊκό να δίνει 600.000, συν οψιόν αγοράς 8 εκατομμυρίων ευρώ για το καλοκαίρι, ποσό που δεν μπορούσαν να διαθέσουν οι «πράσινοι» και δεύτερον διότι η Νιούκαστλ βρισκόταν ήδη σε προχωρημένες επαφές και είχε αποκτήσει προβάδισμα για τον διεθνή χαφ.

Γεωργιάδης και οι εκ Καβάλας

Μόνο «λευκή πετσέτα» στην υπόθεση του Γιώργου Γεωργιάδη δεν πρόκειται να ρίξουν στον Παναθηναϊκό, αφού φέρονται διατεθειμένοι να προσπαθήσουν να αποκτήσουν τον Έλληνα μεσοεπιθετικό έναντι των ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Ωστόσο από το «πράσινο» στρατόπεδο προκύπτει κάποιος …φόβος πως θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων δύο και θα κληθεί να πληρώσει παραπάνω για τον παίκτη.

Από την άλλη πλευρά, οι επαφές με την Καβάλα για τους Ντουγκλάο και Αμπντούν μετατέθηκαν για το καλοκαίρι, αφού οι «Αργοναύτες» δεν φέρονταν διατεθειμένοι να κάνουν οποιαδήποτε συζήτηση την παρούσα χρονική στιγμή.

Όλα τα μεταγραφικά αναμένεται να τεθούν επί τάπητος μετά το πέρας των συνεχόμενων ντέρμπι, όταν και θα γίνει μια συνάντηση με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και θα έχει ήδη αποκτηθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής, για να γίνει προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Στο «τριφύλλι» θέλουν να αποφύγουν την καθυστέρηση που υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι και στοίχισε στην ομάδα.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x