Ευγενία Κουντούρη

Φιέστα με τον Παναθηναϊκό

Είχα γράψει πως εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει στα δύο παιχνίδια με Αρη και Παναθηναϊκό να πάρει έστω και τέσσερις βαθμούς, τότε ουσιαστικά θα έχει κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ακόμα και με ισοπαλία λοιπόν στο ντέρμπι «αιωνίων», οι Πειραιώτες θα μπορούν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου. Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Είχα γράψει πως εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει στα δύο παιχνίδια με Αρη και Παναθηναϊκό να πάρει έστω και τέσσερις βαθμούς, τότε ουσιαστικά θα έχει κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ακόμα και με ισοπαλία λοιπόν στο ντέρμπι «αιωνίων», οι Πειραιώτες θα μπορούν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.

Η βαθμολογική διαφορά δεν πιστεύω πως μπορεί να καλυφθεί, παρά μόνο εάν ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφασίσει να κατεβάσει την ομάδα Νέων στις επτά αγωνιστικές που θα απομένουν.

Οσον αφορά την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο «Χαριλάου», αυτό που έδειξαν οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν αυτό ακριβώς που είχε λείψει από την ομάδα στις προηγούμενες επισκέψεις της στην Θεσσαλονίκη. Εδειξαν πνεύμα νικητή, έδειξαν πως διαθέτουν «ψυχή» και κυνήγησαν τη νίκη μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο κατάφερε να νικήσει τον Αρη, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνονταν αποφασισμένοι για την ανατροπή, φαινόταν αποφασισμένοι για τη νίκη και ήταν ξεκάθαρο το πόσο σημαντικό θεωρούσαν το παιχνίδι και το πόσο ήθελαν να διατηρήσουν το αβαντάζ τους για τον τίτλο.

Απο κει και πέρα ο Ολυμπιακός έχει βρει έναν ηγέτη στο πρόσωπο του Ιμπαγάσα. Ο 34χρονος μέσος όχι μόνο καθοδηγεί την ομάδα μέσα στο γήπεδο, αλλά είναι κι αυτός που μπορεί να «ανάψει τα αίματα» και να «ξυπνήσει» τους συμπαίκτες του όταν αυτό είναι απαραίτητο. Καλή ήταν και η εμφάνιση του Τζεμπούρ, που προσπαθεί να «πείσει», πως μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στον Ολυμπιακό.

Οσον αφορά τον Φουστέρ, έβαλε το νικητήριο γκολ και έγινε το πρόσωπο της βραδιάς. Ο Αρης προσπάθησε να τον «περιορίσει» προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη των Πειραιωτών, αλλά τελικά δεν κατάφερε να τον «αποτρέψει» από το να σημειώσει το 9ο φετινό του τέρμα.

Τέλος, ο τραυματισμός του Κέβιν Μιραλάς ήταν το μόνο αρνητικό για τον Ερνέστο Βαλβέρδε όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, που φυσικά θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x