Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (Τελικό)

Το πρωτάθλημα τελείωσε… η κουβέντα τώρα αρχίζει! Το «τρομοκρατικό» χτύπημα του Τζεμπούρ (2-1) στις καθυστερήσεις τελείωσε την υπόθεση «τίτλος», αλλά οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία και τον προπηλακισμό των παικτών του μετά τη λήξη ξεκινούν ατελείωτες συζητήσεις για το ντέρμπι! Δείτε το φιλμ και τα γκολ του αγώνα από το sport-fm.gr

Το πρωτάθλημα τελείωσε… η κουβέντα τώρα αρχίζει! Το «τρομοκρατικό» χτύπημα του Τζεμπούρ (2-1) στις καθυστερήσεις τελείωσε την υπόθεση «τίτλος», αλλά οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία και τον προπηλακισμό των παικτών του μετά τη λήξη ξεκινούν ατελείωτες συζητήσεις για το ντέρμπι!

Το γκολ του Κατσουράνη που δεν μέτρησε -αφότου ο Λέτο είχε ισοφαρίσει εκείνο του Μιραλάς- αμφισβητεί σοβαρά τη στέψη (από σήμερα) του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή.

Δείτε το φιλμ και τα γκολ του αγώνα από το sport-fm.gr



Ντου των οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, προπηλακισμός και "ψιλές" σε παίκτες του Παναθηναϊκού!

90+7’: Λήξη της αναμέτρησης.

90+3’ Πολλά νεύρα στο παιχνίδι! Τοροσίδης και Λέτο «αρπάζονται» στο κέντρο, απευθείας κόκκινη στον αμυντικό των «ερυθρολεύκων», κίτρινη στον Αργεντινό του «τριφυλλιού».

90+1’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 2-1!: Ο Ζαϊρί γέμισε «γλυκά» στην περιοχή από αριστερά, πιάνεται στον ύπνο η άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Τζεμπούρ (μετά από πάσα του Ντουντού με τον ώμο) έστειλε -με κοντινή προβολή- την μπάλα στα δίχτυα.

90': Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90’ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Πάντελιτς περνάει στην θέση του Ριέρα.

82’: Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό με τον Λέτο, κακή έξοδος του Πάρντο, ο Ζιλμπέρτο σουτάρει από κοντά με τον Κατσουράνη να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα, αλλά να μην μετράει, αφού υποδείχθηκε (κακώς) σε θέση οφσάιντ.

79': Μετά από υπέροχη ενέργεια και σέντρα του Ζαϊρί από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τζεμπούρ, αλλά το σουτ που κάνει εκείνος κοντράρει και απομακρύνεται σωτήρια για τον Παναθηναϊκό!

78' - Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Στη θέση του Μιραλάς ο Ζαϊρί

72': Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Μετά από εξαιρετική σέντρα του Λέτο από αριστερά, ο Σισέ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Πάρντο -με σωτήρια επέμβαση στη δεξιά του γωνία- μπλοκάρει την μπάλα!

69': Δυνατό σουτ του Ριέρα λίγο έξω από την περιοχή αναγκάζει τον Τζόρβα να "απογειωθεί" και να απομακρύνει σε κόρνερ.

68': Ο Σισέ μπαίνει ωραία από αριστερά στην περιοχή, φτάνει απέναντι στον Πάρντο, αλλά εκείνος πέφτει με αυτοθυσία στα πόδια του και προλαβαίνει να μαζέψει.

67' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Γκοβού στη θέση του Νίνη

63': Ωραία κίνηση και απευθείας σουτ του Ριέρα από αριστερά βρίσκουν σε ετοιμότητα τον Τζόρβα, που πέφτει στην κλειστή του γωνία και απομακρύνει.



62' - Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Ντουντού αντικαθιστά τον Φουστέρ.

58' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Μετά από φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Λέτο από δεξιά και λανθασμένη εκτίμηση του Πάρντο, η μπάλα παίρνει τροχιά προς την εστία και τελικά καταλήγει στη δεξιά γωνία της!

53': Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Νίνη, ο Σισέ μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, αλλά το σουτ που πιάνει (πιεζόμενος) δεν είναι καλό και περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι.

51': Ο Νίνης βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

45'+1': Ο Κατσουράνης βρίσκει χώρο και σουτάρει δυνατά από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

45': Ωραία ενέργεια του Νίνη και συρτό σουτ -από θέση πλάγια και αριστερά- περνάει έξω από το απέναντι δοκάρι του Πάρντο.

44': Διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για πέναλτι, όταν οι Νίνης και Τοροσίδης διεκδίκησαν την μπάλα και έπειτα ο αμυντικός του Ολυμπιακού βρήκε την μπάλα, πρώτα με το κεφάλι κι έπειτα με το χέρι. Ο Καλόπουλος σφύριξε (αμφισβητούμενο) επιθετικό φάουλ στον Νίνη πριν την ενέργεια του Τοροσίδη.

42': Έχει κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός -που ψάχνει την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα.

39': Οι Ριέρα και Τζεμπούρ συνεργάζονται εξαιρετικά, ο Αλγερινός ντριμπλάρει και φτάνει σε θέση βολής, αλλά ο Σαριέγκι τον προλαβαίνει πριν σουτάρει και απομακρύνει.

38': Καλή φάση για τον Παναθηναϊκό. Αφού συνεργάστηκε με τον Λέτο, ο Βύντρα σέντραρε από δεξιά, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Κατσουράνης μπλοκαρίστηκε από τον Πάρντο.

33': Προσπαθεί να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός, ωστόσο η πίεση που δημιουργεί ψηλά ο Ολυμπιακός δεν του επιτρέπει να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία του.



28': Πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό. Ο Βύντρα σέντραρε ωραία από δεξιά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πάρντο.

23': Ξανάρχισε το παιχνίδι.

22': Το σύννεφο καπνού που δημιούργησαν τα βεγγαλικά μετά το γκολ του Μιραλάς έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα και καθυστερεί την επανέναρξη του αγώνα!

21' - Κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό: Ο Μιραλάς έβγαλε τη φανέλα του, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

20' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!: Ο Ιμπαγάσα εκτέλεί με συρτή πάσα -αντί για σουτ- ένα φάουλ έξω από την περιοχή, βγάζει τον Μιραλάς τετ α τετ με τον Τζόρβα και ο Βέλγος εκτελεί με πλασέ στην απέναντι γωνία!

15': Καλή φάση για τον Ολυμπιακό! Μετά από κάθετη μπαλιά του Φουστέρ, πού έκοψε ο Καντέ προ του Τζεμπούρ, ο Μιραλάς έπιασε το συρτό σουτ -από θέση πλάγια και δεξιά- και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι!

12': "Κοκορομαχία" του Μπράβο με τον Νίνη, έπειτα από μεταξύ τους διεκδίκηση κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Μετά την παρέμβαση και του Καλόπουλου, τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι ξανάρχισε.

7': Πρώτη υποψία ευκαιρίας στο ντέρμπι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα από δεξιά, ο Μέλμπεργκ κέρδισε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα -χωρίς να αγχώσει τον Τζόρβα- πέρασε πάνω από τα δοκάρια του.

6': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά -με καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει αναλάβει ακόμα την πρωτοβουλία των κινήσεων

1': Έναρξη του αγώνα

19:35 Ενώ όλα ήταν έτοιμα για τη σέντρα, δύο φωτοβολίδες (μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων) έσκασαν κοντά στην εστία του Τζόρβα και προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες του ίδιου και των συμπαικτών του! Μετά την παρέμβαση του Καλόπουλου και εκκλήσεις από τα μεγάφωνα, η κατάσταση εκτονώθηκε.

19:30 Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να καθυστερήσει κάποια λεπτά την έναρξη του αγώνα.

19:29 Οι παίκτες των δύο ομάδων βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, μέσα σε καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Ολυμπιακού! Εκατοντάδες καπνογόνα δημιουργούν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού πάνω από το "Καραϊσκάκη"!

19:23 Λίγα λεπτά πριν τη σέντρα και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι.

19:15 Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ζέσταμα και αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

19:13 Ανακοινώνονται οι συνθέσεις -με εκείνη του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάζεται έντονα και την αντίστοιχη του Ολυμπιακού να συνοδεύεται από τα κλασικά "όλε-όλε" στις εξέδρες.

19:12 Νέο -και... αποτελεσματικότερο από όλα τα υπόλοιπα- "ντου" στις θύρες 6 και 7 του "Καραϊσκάκη"! Περίπου 1000 οπαδοί του Ολυμπιακού μπόρεσαν να σκαρφαλώσουν από τα κιγκλιδώματα και να περάσουν χωρίς εισιτήριο στις εξέδρες!

19:00 Μισή ώρα πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι και το "Καραϊσκάκη" είναι ήδη -εδώ και αρκετά λεπτά- κατάμεστο!

18:54 Γνωστές έγιναν και επίσημα οι ενδεκάδες του ντέρμπι, με τις εκπλήξεις -τόσο σε διάταξη, όσο και σε πρόσωπα- να απουσιάζουν από αυτές. Αναλυτικά οι δύο προπονητές παρατάσσουν τους εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (90' Πάντελιτς), Μιραλάς (78' Ζαϊρί), Φουστέρ (62' Ντουντού), Τζεμπούρ

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μανιάτης, Χολέμπας, Ρόμενταλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης (68' Γκοβού), Σισέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Μαρίνος, Σιμάο, Πετρόπουλος

18:52 Στον αγωνιστικό χώρο και οι υπόλοιποι "ερυθρόλευκοι", μέσα σε πανδαιμόνιο που δημιουργείται στις εξέδρες -με βεγγαλικά και συνθήματα εναντίον του Παναθηναϊκού.

18:48 Οι Πάρντο και Νικοπολίδης βγαίνουν για ζέσταμα και οι οπαδοί του Ολυμπιακού τους αποθεώνουν!

18:43 Στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από όλο το γήπεδο!

18:40 Σίγουρος για τη νίκη του Ολυμπιακού είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ο οποίος μίλησε στους Μιχάλη Λεάνη και Παναγιώτη Βανό στον NovaΣΠΟΡ 94.6. «Είμαι αισιόδοξος αν και θα έχει απέναντί του έναν ανεβασμένο Παναθηναϊκό. Θα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της καυτής του έδρας και μάλλον θα καταφέρει να το πάρει το παιχνίδι», πρόσθεσε.

«Αυτός ο φανατισμός που υπάρχει με ενοχλεί πολύ. Υπάρχουν κάποια συνθήματα και κάποιες ενέργειες που είναι αθλιότητες. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αντιμετωπίζεται με χιούμορ και αυτοσαρκασμό», ανέφερε σχετικά με τα ευτράπελα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ μιλώντας καθαρά για τα αγωνιστικά θέματα του ντέρμπι, υπογράμμισε:

«Με τον Φερέιρα τελευταία ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος. Αλλά ο παίκτης κλειδί στο ματς θα είναι ο Ιμπαγάσα. Ο Μέλμπεργκ, επίσης, είναι κλειδί για την άμυνα του Ολυμπιακού. Είναι ένα θέμα και το πώς θα λειτουργήσει ο Σισέ σήμερα. Έχει δείξει με δηλώσεις και τα λοιπά ότι σκοπεύει να πάρει πάνω του την ομάδα».

18:32 Οι Τζόρβας και Κοτσόλης βγαίνουν για ζέσταμα και το "Καραϊσκάκη"... σηκώνεται στο πόδι από τις αποδοκιμασίες στους δύο "πράσινους" γκολκίπερ.

18:27 Νέες… απόπειρες για ντου έξω από τις θύρες 5, 6 και 7. Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού επιχείρησαν εκ νέου να σκαρφαλώσουν και να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο, αλλά ελάχιστοι τελικά τα κατάφεραν -μετά την παρέμβαση των ανδρών ασφαλείας του γηπέδου. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε επέμβαση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

18:17 Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του «Καραϊσκάκη». Πέρα από τις αποδοκιμασίες προς την πλευρά των «πράσινων» (και κάποια… καρότα που έχουν πέσει από το πέταλο) τα πράγματα παραμένουν ήρεμα στις εξέδρες.

18:15 «Δεν κάνω προβλέψεις στα ντέρμπι. Ειδικά όταν το κλίμα είναι τόσο φορτισμένο», είπε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη, η οποία μίλησε κι αυτή με τη σειρά της για το μεγάλο ματς στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Τα ντέρμπι θέλουν και λίγη τύχη. Δεν περιμένουμε να δούμε μπάλα, αυτή έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο Παναθηναϊκός είναι βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα. Ο Φερέιρα μου μοιάζει και λίγο πονηρή αλεπού», πρόσθεσε.

Σχετικά με την καυτή ατμόσφαιρα του γηπέδου, η βουλευτής του ΚΚΕ και γνωστή οπαδός των «πράσινων», ισχυρίστηκε ότι «αυτός ο Παναθηναϊκός, δεν θα καμφθεί από την ατμόσφαιρα του «Καραϊσκάκης. Για τους επτά βαθμούς που βρίσκεται πίσω φταίει αυτός. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει τίποτα. Ελπίζω να μη θυμόμαστε μόνο τον διαιτητή από αυτό το ντέρμπι».

Αναφορικά με τον Τζιμπρίλ Σισέ και το θέμα της... φούστας είπε: «Είπε κανείς τους παίκτες της Γιουβέντους αδερφές επειδή φόραγαν ροζ φανέλες; Ο Σισέ είναι μεγάλη προσωπικότητα», και κατέληξε: «Απαιτώ από τον Παναθηναϊκό στην πρώτη καφρίλα που θα γίνει, να τα γράψει όλα στην… φούστα του και να σηκωθεί να φύγει».

18:05 Έφτασε το πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη», υπό τις επευφημίες των οπαδών των γηπεδούχων.

17:55 Νίκη του Ολυμπιακού κι ένα παιχνίδι "που δεν θα πονέσει τα ματάκια μας" ευχήθηκε -μέσω της συχνότητας του NovaΣΠΟΡ 94,6- ο Βασίλης Λυριτζής. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε με τους Μιχάλη Λεάνη και Παναγιώτη Βανό και τόνισε ότι "ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη φάση -όχι μόνο λόγω έδρας, αλλά λόγω και βάθους στον πάγκο".

Αφού ξεκαθάρισε, λοιπόν, πως "το σημαντικό είναι, μετά το Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα, να μην πονέσουν τα ματάκια μας" και εμφανίστηκε βέβαιος πως "αν το παιχνίδι πάει σε «κλωτσοπατινάδα» και σκοπιμότητα, ο κόσμος θα ξενερώσει", κατέληξε:

"Το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος θα βάλει πρώτος γκολ. Αν ο Παναθηναϊκός το φάει πρώτος, το ματς μπορεί να εξελιχθεί σε… τραγωδία γι’ αυτόν".

17:50 Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πάτησαν στο χορτάρι του «Καραϊσκάκη» και όπως ήταν αναμενόμενο οι αποδοκιμασίες από τους «ερυθρόλευκους» ήταν πολύ έντονες. Ο βασικότερος στόχος των οπαδών των γηπεδούχων ήταν φυσικά ο Σισέ, ο οποίος δεν έδειχνε να επηρεάζεται ιδιαίτερα… από το γιουχάισμα.

17:49 Στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Μιχάλη Λεάνη και Παναγιώτη Βανό μίλησε και ο δημοσιογράφος της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", Τάσος Παππάς, ο οποίος είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού. «Αν ο Ολυμπιακός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, τότε σίγουρα θα έπαιρνε το ματς. Όμως, έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Αν ο Ολυμπιακός δείξει πάθος θα το πάρει. Αλλά, στα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

17:48 Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στο γήπεδο, ευτυχώς χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

17:46 Η αποστολή του Παναθηναϊκού φτάνει από λεπτό σε λεπτό στο γήπεδο και τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια…

17:37 Πριν από λίγο έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές και… ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς που βρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου.

17:33 Στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος και φίλαθλος του Παναθηναϊκού, Παύλος Τσίμας. «Είναι άχαρο που στις εξέδρες θα υπάρχουν οπαδοί μόνο της μίας ομάδας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι προληπτικοί, γι’ αυτό και εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη γρουσουζιά να κάνω πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του αγώνα. Το ντέρμπι θα κριθεί εκεί που κρίνονται όλα, όταν δεν επεμβαίνει η διαιτησία. Αυτός που θα έχει πιο καθαρό μυαλό κι αυτός που θα το θέλει πιο πολύ, θα το πάρει».

17:31 Οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στην Παιανία και αποθέωσαν την αποστολή του Παναθηναϊκού κατά την αποχώρησή της για το «Καραϊσκάκη» και ο Ζιμπέρτο Σίλβα μόλις ανέβασε στο Twitter του το εξής: «Τους ευχαριστούμε όλους για τη θετική ενέργεια που μας έδωσαν».

17:29 Ο Μαρινάκης, πριν ανέβει στη σουίτα του πέρασε από όλες τις θύρες του γηπέδου και για ακόμη μία φορά γνώρισε την αποθέωση.

17:21 Τα νέα είναι ευχάριστα, κυρίως για αυτούς που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν το ντέρμπι από κοντά. Η βροχή σταμάτησε και όλοι ελπίζουν να μην… ξανανοίξουν οι ουρανοί!

17:18 Στο μνημείο των οπαδών της Θύρας 7 βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αποθεώθηκε τόσο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού όσο και από τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί. Το «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» και το «είναι τρελός ο πρόεδρος» ήταν τα δύο συνθήματα που κυριάρχησαν μέχρι ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» να πάρει τον δρόμο προς την σουίτα του…

17:10 Το πούλμαν της αποστολής του Παναθηναϊκού μόλις ξεκίνησε από την Παιανία για το «Καραϊσκάκη». Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα…

17:09 Το μεσημέρι μερικοί οπαδοί μπήκαν χωρίς εισιτήριο (με… «ντου») στις θύρες 2, 15 και 16 του «Καραϊσκάκη». Πριν από λίγο όμως, οι υπεύθυνοι του γηπέδου τούς ενημέρωσαν πως αν δεν αποχωρήσουν άμεσα, τότε θα εισέλθουν στο γήπεδο δυνάμεις των ματ προκειμένου να τους απομακρύνουν. Τελικώς, οι… τζαμπατζήδες αποχώρησαν ειρηνικά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

17:02: Η δυνατή βροχή δεν έχει σταθεί εμπόδιο στον ενθουσιασμό του κόσμου, που ήδη έχει… πλημυρίσει τον περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου. Βέβαια, όλοι όσοι δεν έχουν μαζί τους ομπρέλα σπεύδουν να βρεθούν στο χώρο κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου ώστε να μην βρέχονται…



Διαφορετικού είδους… πονοκεφάλους έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο προπονητές. Ευχάριστο ο Ερνέστο Βαλβέρδε -που έχει ετοιμοπόλεμους σχεδόν όλους τους παίκτες του και πιο… οδυνηρό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα -που θα στερηθεί δύο βασικούς, όπως οι Μπουμσόνγκ-Χριστοδουλόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αναγκάστηκε να αποκλείσει για λόγους τακτικής τον Φετφατζίδη (προτίμησε ως εναλλακτικές λύσεις τους Ρόμενταλ-Ζαϊρί), ενώ άφησε επιπλέον εκτός αποστολής τους ανέτοιμους Μοϊσές, Ποτουρίδη (μαζί με του τους Μέγιερι, Ν. Παπαδόπουλο και Γ. Παπαδόπουλο).

Από την άλλη, ο προπονητής των «πράσινων» δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην ανακοίνωση της αποστολής, από την οποία απουσιάζουν επίσης (πέραν των Χριστοδουλόπουλου και Μπουμσόνγκ), οι Γκαρσία, Καρνέζης, Μαυρίας, Δημούτσος, Πλεσί, Κλέιτον και Καπίνος.

Με «ανοιχτά χαρτιά» (όσον αφορά σχήματα και πρόσωπα) δείχνουν να φτάνουν στο ντέρμπι οι δύο τεχνικοί.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λοιπόν, θα χρησιμοποιήσει το γνωστό του 4-4-1-1, με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Μπράβο, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Τοροσίδη (από αριστερά προς τα δεξιά) στην άμυνα. Στα χαφ θα βρεθούν οι Μοδέστο-Ιμπαγάσα, στα πλάγια οι Ριέρα (αριστερά) και Μιραλάς (δεξιά) και πίσω από τον προωθημένο Τζεμπούρ (που θα αλλάζει θέσεις με τον Βέλγο) θα κινείται ο Φουστέρ.

Αντίθετα, στο 4-2-3-1 του Φερέιρα, τερματοφύλακας θα είναι ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ και Βύντρα. Στα χαφ θα βρεθούν οι Ζιλμπέρτο (σε ρόλο «σκούπας»), Καραγκούνης και Κατσουράνης και στην τριάδα της επίθεσης οι Νίνης (που κερδίζει τελευταία στιγμή τη θέση από τον Γκοβού και αλλάζει, μάλιστα και πλευρά), Λέτο (που θα πάει δεξιά) και Σισέ (κορυφή).

Ξεκάθαρα ερυθρόλευκο χρώμα έχει η προϊστορία των ντέρμπι στον Πειραιά. Σε σύνολο 51 αναμετρήσεων από καταβολής Α’ Εθνικής (με κάποιες από αυτές, πάντως, να διεξάγονται και στο ΟΑΚΑ ή τη Ριζούπολη), ο Ολυμπιακός μετρά διπλάσιες νίκες (22 έναντι 11), ενώ 18 έληξαν ισόπαλες (65-49 τα γκολ).

Δείτε εδώ αναλυτικά και ενδιαφέροντα στοιχεία από τα παιχνίδια με γηπεδούχους τους Πειραιώτες.

Θέαμα και συγκινήσεις… αντάξια των ονομάτων τους προσέφεραν στον α’ γύρο οι δύο ομάδες. Η υπεροχή του Ολυμπιακού μέχρι την ανάπαυλα επιβραβεύτηκε από το φοβερό γκολ του Μιραλάς στο 37’.

Ωστόσο, ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε την κατάσταση στα χέρια του στο β’ μέρος και με δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά (57’, 63’ πεν.) έδωσε τη νίκη με 2-1 στον Παναθηναϊκό (που αγωνιζόταν και με παίκτη παραπάνω από το 62’, λόγω αποβολής του Α. Παπαδόπουλου).



Ο Δημήτρης Καλόπουλος ήταν εκείνος που έλαβε το «χρίσμα» για να διαιτητεύσει το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής. Ο Μακεδόνας ρέφερι θα διευθύνει για τρίτη φορά στην καριέρα του αναμέτρηση των δύο «αιωνίων». Δείτε αναλυτικό αφιέρωμα στον… Ο.Υ.Κ.ά διαιτητή, αλλά και στα «κατορθώματα» του στα προηγούμενα ντέρμπι.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα, Μιραλάς, Φουστέρ, Τζεμπούρ

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μανιάτης, Ντουντού, Πάντελιτς, Ζαϊρί, Χολέμπας, Ρόμενταλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης, Σισέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Γκοβού, Μαρίνος, Σιμάο, Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Τρύφωνας (Κέρκυρας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x