Ελλάδα

«Πράσινες» τάσεις αυτοκτονίας

Τα χειρότερα γλίτωσε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε του Άρη στο Αλεξάνδρειο με 75-69 για την 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «πράσινοι» που έδειξαν αρχικά να… απολαμβάνουν τον περίπατο τους στη Θεσσαλονίκη τα βρήκαν σκούρα στην τελευταία περίοδο. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης των «κίτρινων» έφερε τα πάνω κάτω και έφερε την ομάδα του από το -19 στο -1 εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Τα χειρότερα γλίτωσε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε του Άρη στο Αλεξάνδρειο με 75-69 για την 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «πράσινοι» που έδειξαν αρχικά να… απολαμβάνουν τον περίπατο τους στη Θεσσαλονίκη τα βρήκαν σκούρα στην τελευταία περίοδο. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης των «κίτρινων» έφερε τα πάνω κάτω και έφερε την ομάδα του από το -19 στο -1 εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Λίγο η τύχη, λίγο η εμπειρία στα τελευταία δευτερόλεπτα χάρισαν στο "τριφύλλι" τη νίκη.

Το μόνο που κρατούν οι φιλοξενούμενοι πριν τα κρίσιμα ματς με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία είναι η συμμετοχή του Άλεξ Μάριτς. Ο Σερβοαυστραλός πάτησε παρκέ και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του «Ζοτς» για τα ματς της προημιτελικής φάσης της Euroleague.

Σάτο και Διαμαντίδης ξεχώρισαν για τον Παναθηναϊκό. Ο Χαραλαμπίδης ήταν κορυφαίος για τους γηπεδούχους.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο Αλεξάνδρειο με Βουγιούκα και Σάτο (3-4). Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου. Ο Άρης έτρεξε ωστόσο σερί 8-0 και έφτασε στο +6 (18-12). Σε αυτό βοήθησαν και τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι «πράσινοι» (6) αλλά και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν επιχείρησαν ούτε ένα σουτ από τα 6,75. Με μία εύστοχη βολή του Μπατίστ διαμορφώθηκε το 18-13 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς περιόρισαν πολύ τα λάθη τους και παράλληλα έσφιξαν την άμυνα τους. Σε συνδυασμό με τα πεντέμισι λεπτά που έμειναν άποντοι οι γηπεδούχοι αλλά και με τα οκτώ λάθη στα οποία υπέπεσαν στη δεύτερη περίοδο, το «τριφύλλι» έτρεξε σερί 15-0 και έφτασε στο +10 (18-28). Τα εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα (5/6) βόηθησαν τους φιλοξενούμενους όχι μόνο να διατηρήσουν το προβάδισμα τους αλλά και να το αυξήσουν. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με αέρα 14 πόντων (27-41).

Οι «πράσινοι» φρόντιζαν να μεγαλώνουν την υπέρ τους διαφορά, αν και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του Σούμποτιτς μείωσαν στους δέκα με τον Μπράουν (35-45). Το 6-0 των φιλοξενούμενων έκανε το 35-51, όμως το σημαντικότερο σημείο του παιχνιδιού ήρθε λίγο αργότερα. Πεντέμισι λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, ο Άλεξ Μάριτς πάτησε ξανά παρκέ έπειτα από τρεις και πλέον μήνες απουσίας. Ο Σερβοαυστραλός σέντερ πήρε περίπου τέσσερα λεπτά συμμετοχής. Στο +18 έστειλε με δύο εύστοχες βολές τη διαφορά ο Μπατίστ (41-59), στο +19 ο Σάτο λίγο αργότερα (42-61). Ο Σλούκας από τη γραμμή της φιλανθρωπίας διαμόρφωσε το 44-61.

Τίποτα δεν είχε τελειώσει στο Αλεξάνδρειο και ο Κώστας Χαραλαμπίδης το απέδειξε περίτρανα. Ο γκαρντ των «κίτρινων» έκανε πράγματα και θαύματα κυρίως από τα 6,75. Οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν στον έπακρο την χαλαρότητα με την οποία μπήκαν στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι αλλά και το γεγονός ότι χρειάστηκαν περίπου τέσσερα λεπτά για να πετύχουν τους πρώτους τους πόντους. Ροκάνισαν τη διαφορά από το +19 της τρίτης περιόδου στον πόντο (69-70) ένα λεπτό πριν τη λήξη του παιχνιδιού. 1/2 βολές του Μπατίστ έκαναν το 69-71, ενώ στη συνέχεια ο Ουίντερς αστόχησε σε καθοριστικό σουτ τριών πόντων 30’’ πριν το τέλος. Ψύχραιμος ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήγε στο λέι απ για το 69-73, σφραγίζοντας ουσιαστικά το ματς. Οι δύο βολές του Περπέρογλου διαμόρφωσαν το τελικό 69-75.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 27-41, 44-61, 69-75

Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 6 (1), Ουίντερς 9 (1), Ταπούτος 8 (2), Τσαϊρέλης, Χαραλαμπίδης 16 (4), Σκορδίλης, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 13 (7 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 7 (1), Μποχορίδης, Τομας 10

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 6, Φώτσης 4, Σάτο 12, Νίκολας 9 (7 ασίστ), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (8 ασίστ), Βουγιούκας 10, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2

Γήπεδο: Αλεξάνδρειο

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μπήτης, Γεωργιάδης

Κομισάριος: Σιμητόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x