Stoiximan Super League

Live: Ελλάδα-Πολωνία 0-0 (Τελικό)

Κανένα λόγο για να μείνει στη μνήμη οποιουδήποτε άλλου -πλην του Μίχαλ Ζεβλάκοφ- δεν έδωσε το φιλικό της Εθνικής με την Πολωνία (0-0). Στο παιχνίδι όπου ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, η (ανακατεμένη) ομάδα του Σάντος δεν αποχαιρέτησε τη μετριότητα της Μάλτας.

Κανένα λόγο για να μείνει στη μνήμη οποιουδήποτε άλλου -πλην του Μίχαλ Ζεβλάκοφ- δεν έδωσε το φιλικό της Εθνικής με την Πολωνία (0-0).

Στο παιχνίδι όπου ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, η (ανακατεμένη) ομάδα του Σάντος δεν αποχαιρέτησε τη μετριότητα της Μάλτας.



90'+3': Λήξη του αγώνα

90'+2': Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική να "κλέψει" τη νίκη! Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πιάνει την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Βύντρα -που βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι- έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ!

90': Ο Γκροσίτσκι πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Χαλκιάς αντιδρά σωστά και αποκρούει σε κόρνερ.

83' - Αλλαγές για την Πολωνία: Ο Κούχαρτσικ αντικαθιστά τον Λεβαντόφσκι και ο Γκερέιρο τον Ομπράνιακ.

77' - Αλλαγές για την Ελλάδα: Στις θέσεις των Σαμαρά και Φετφατζίδη περνούν οι Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης αντίστοιχα.

76' - Aλλαγή για την Πολωνία: Στη θέση του Πέτσκο μπαίνει ο Γκροσίτσκι.

73' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Ο Κατσουράνης αντικαθιστά τον Καραγκούνη.

68': Ο Πέτσκο βρίσκει χώρο και σουτάρει -έξω από την περιοχή και αριστερά- αλλά η μπάλα φεύγει έξω από την κλειστή γωνία του Χαλκιά.

67' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Στη θέση του Κονέ μπήκε ο Λυμπερόπουλος.

62' - Αλλαγή για την Πολωνία: Εν μέσω θερμού χειροκροτήματος από την εξέδρα, ο Ζεβλάκοφ ολοκληρώνει την τελευταία του συμμετοχή στην εθνική, δίνοντας τη θέση του στον Γιόντλοβιετς.

58' - Αλλαγή για την Ελλάδα: O Νίνης αντικαθιστά τον Μήτρογλου.

47': Μεγάλη ευκαιρία για την Πολωνία! Ο Λεβαντόφσκι (έπειτα από λάθος του Λαγού) βγήκε "στην πλάτη" της άμυνας, ξεπέρασε τον Βύντρα, αλλά στην προσπάθεια του να κάνει το ίδιο και με τον Χαλκιά, ο Έλληνας γκολκίπερ πρόλαβε -με σωτήριο μπλονζόν- να του "τσιμπήσει" την μπάλα!

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για την Πολωνία: Ο Μουράφσκι θα αντικαταστήσει τον Μιερζεγέφσκι.

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

44': Ο Μήτρογλου προσπαθεί να επωφεληθεί από τον κακό υπολογισμό του Σαντομιέρσκι στη σέντρα του Σαμαρά από αριστερά, αλλά δεν προλαβαίνει να βρει καλά την μπάλα, στην εναέρια προβολή που επιχειρεί!

43': Νέα καλή φάση για τους παίκτες του Σάντος! Μετά από σύγχυση στην περιοχή, ο Καφές έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

42': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας! Ο Κονέ έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε αριστερά στον Μήτρογλου, αλλά το πλασέ που έκανε εκείνος (τετ α τετ με τον Σαντομιέρσκι) αποκρούστηκε από τον Πολωνό τερματοφύλακα!

32': Νέα ευκαιρία για τους Πολωνούς! Σε γύρισμα που έγινε και πάλι από τη δεξιά πλευρά, ο Πέτσκο έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.

30': Σε ωραία αντεπίθεση της Εθνικής, ο Φετφατζίδης πασάρει στον Κονέ, εκείνος προσπαθεί να πλασάρει με φάλτσο από το ύψος της περιοχής, αλλά στέλνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαντομιέρσκι.

27': Μεγάλη ευκαιρία για την Πολωνία! Μετά από ωραίο συνδυασμό και γύρισμα που έγινε από δεξιά, ο Ομπράνιακ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά η προβολή του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

23': Ο Σαμαράς κατεβάζει την μπάλα με το στήθος και πιάνει ωραίο γυριστό σουτ -μέσα στην περιοχή και αριστερά- αλλά η μπάλα κοντράρει στον Ζεβλάκοφ και φεύγει κόρνερ.

21': Πρώτη καλή φάση και για την Πολωνία. Μετά από κόντρες έξω από την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι, αλλά το συρτό σουτ που έκανε εκείνος πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

17' - Κίτρινη κάρτα για την Πολωνία: Τη βλέπει ο Μιερζεγιέφσκι, που πήγε δυνατά σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Καραγκούνη.

11': Πρώτη ευκαιρία για την Εθνική! Ο Μήτρογλου βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει δυνατό βολέ στην κίνηση, αλλά ο Σαντομιέρσκι πετάγεται εντυπωσιακά και διώχνει σε κόρνερ!

7': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με καμία από τις ομάδες να μην έχει δημιουργήσει φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

1': Έναρξη του αγώνα



ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Βύντρα, Λαγός, Μόρας, Α. Παπαδόπουλος, Καφές, Κονέ (67' Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης (73' Κατσουράνης), Σαμαράς (77' Τοροσίδης), Φετφατζίδης (77' Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (58' Νίνης)

Στον πάγκο: Τζόρβας, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος

ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσιζεκ Σμούντα): Σαντομιέρσκι, Σάντλοκ, Γκλοβάσκι, Ζεβλάκοφ (62' Γιόντλοβιετς), Μπίστσεκ, Ντούντκα, Πέτσκο (76' Γκροσίτσκι), Μπλαζικόφσκι, Μιερζεγιέφσκι (46' Μουράφσκι), Ομπράνιακ (83' Γκερέιρο), Λεβαντόφσκι (83' Κούχαρτσικ)

Στον πάγκο: Μαλκόφσκι, Βολάκιεβιτς, Ρερνίτσακ, Παβλόφσκι, Μουράφσκι, Γκλικ, Βιλκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Σάιμον Λονγκ, Στιούαρτ Μπαρτ (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»



Κάτι παραπάνω από ένα… φιλικό είναι το αποψινό για την Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κι άλλον λόγο (εκτός του γοήτρου) για να πάρει τη νίκη, αφού αν το καταφέρει -και κάνει το ίδιο στο επόμενο επίσημο παιχνίδι με τη Μάλτα- θα τεθεί σίγουρα επικεφαλής ομίλου στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ευκαιρία για τον Φερνάντο Σάντος να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά και για αρκετούς διεθνείς, να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αποτελεί το σημερινό ματς. Ο Πορτογάλος διατηρεί το καθιερωμένο 4-3-3, αλλά προχωρά σε αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι στη Μάλτα.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Χαλκιάς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Α. Παπαδόπουλος, Μόρας και Βύντρα. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Καφές-Καραγκούνης-Κονέ και στην τριάδα της επίθεσης οι Σαμαράς (αριστερά), Φετφατζίδης (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή).

Κεντρικό πρόσωπο της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού αποχαιρετά σήμερα την εθνική Πολωνίας, συμπληρώνοντας 102 συμμετοχές (περισσότερες από κάθε άλλον) με τη φανέλα της.

Ο Ζεβλάκοφ θα τιμηθεί πριν τη σέντρα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και στη συνέχεια θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με το εθνόσημο στο γήπεδο που έζησε μεγάλες στιγμές κατά την παραμονή του στη χώρα μας.

Το αήττητο σερί του για 8 παιχνίδια (5 επίσημα και 3 φιλικά) στον πάγκο της Εθνικής θέλει να διευρύνει ο Φερνάντο Σάντος. Από τότε που ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο Πορτογάλος δεν έχει φύγει… με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο, μετρώντας συνολικά 6 νίκες και 2 ισοπαλίες (9-3 τέρματα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x