Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 (Τελικό)

Ο Γκερέιρο πέτυχε ένα γκολ (33’), δεν του επέτρεψαν να το πανηγυρίσει και η ΑΕΚ περιορίστηκε στο φτωχό πλην αρκετό 1-0 απέναντι Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ εν μέσω ατμόσφαιρας που μύριζε μπαρούτι πριν τη σέντρα. Χωρίς όρεξη οι «κιτρινόμαυροι», που εξαναγκάστηκαν από οργανωμένους οπαδούς να μεταβούν στο γήπεδο με ταξί. Απειλητική εισβολή μερίδας οπαδών με καλυμμένα πρόσωπα μετά το γκολ. Πλήρωσαν την αστοχία του Καμαρά οι φιλοξενούμενοι, που έμειναν με δέκα παίκτες στο 85’ λόγω αποβολής του Σαρμιέντο.

Ο Γκερέιρο πέτυχε ένα γκολ (33’), δεν του επέτρεψαν να το πανηγυρίσει και η ΑΕΚ περιορίστηκε στο φτωχό πλην αρκετό 1-0 απέναντι Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ εν μέσω ατμόσφαιρας που μύριζε μπαρούτι πριν τη σέντρα. Χωρίς όρεξη οι «κιτρινόμαυροι», που εξαναγκάστηκαν από οργανωμένους οπαδούς να μεταβούν στο γήπεδο με ταξί. Απειλητική εισβολή μερίδας οπαδών με καλυμμένα πρόσωπα μετά το γκολ. Πλήρωσαν την αστοχία του Καμαρά οι φιλοξενούμενοι, που έμειναν με δέκα παίκτες στο 85’ λόγω... αδιευκρίνιστης αποβολής του Σαρμιέντο.



95' Λήξη του αγώνα. Η ΑΕΚ κερδίζει 1-0 τον Ατρόμητο.

92' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Μπρίτο κερδίζει μία κόντρα από τον Γεωργέα και κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά Σαμπού και Αναστασάκος δεν προλαβαίνουν.

87' Τελευταία αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Σαμπού στη θέση του Νάστου.

85' Αμέσως μετά αποβάλλεται ο Σαρμιέντο δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα (για άγνωστο λόγο, αφού δεν συμμετείχε στην ένταση που ακολούθησε το μαρκάρισμα του Ολιβέιρα στον Καφέ). Ο μέσος του Ατρομήτου απορεί.

81' Κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα για δυνατή προβολή στον Καφέ.

79' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Καφές στη θέση του Μπλάνκο.

78' Κίτρινη κάρτα στον Γιάχιτς για μαρκάρισμα στον Αναστασάκο.

77' Κίτρινη κάρτα στον Μπαζίνσκι για διαμαρτυρία.

71' Κίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο. Αγκωνιά του 35χρονου επιθετικού στον Νάστο στη διεκδίκηση κεφαλιάς, αιμορραγεί ο αμυντικός του Ατρομήτου. Ο Μεσσήνιος άσος ζητεί συγγνώμη από τον αντίπαλό του.

66' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος στη θέση του Γκερέιρο.

65' Κίτρινη κάρτα στον Μίτσελ γιατί παρεμπόδισε την εκτέλεση φάουλ.

64' Δεύτερη αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Σφακιανάκης δίνει τη θέση του στον Τάτο.

62' Κίτρινη κάρτα στον Σαρμιέντο για φάουλ στον Γκερέιρο.

60' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο να ισοφαρίσει. Μετά από αδυναμία της άμυνας της ΑΕΚ να απομακρύνει σε κόρνερ, η μπάλα φτάνει στον Καμαρά, που από τη μικρή περιοχή πλασάρει πάνω στον Σάχα, ενώ στην επαναφορά ο Αναστασάκος από πλάγια πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

60' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα για χέρι.

58' Σε καλή θέση εκτός περιοχής ο Μάκος, αλλά το χλιαρό σουτ του εξουδετερώνεται από τον Ιτάνζ.

57' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Αναστασάκος αντί του Φαβάλι. Αναμένεται να περάσει στην κορυφή της επίθεσης και ο Καμαρά να μετατεθεί δεξιά.

56' Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ματέος αποχωρεί τραυματίας (ενοχλήσεις στο γόνατο) και τη θέση του παίρνει ο Γιάχιτς.

54' Κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα για φάουλ στον Καράμπελα.

51' Κοντά στο 1-1 ο Ατρόμητος. Ο Γεωργέας κάνει σοβαρό λάθος έξω από την περιοχή, ο Φαβάλι δίνει στον Καμαρά, αλλά το πλασέ του αποκρούεται και περνά κόρνερ.

50' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να κάνει το 2-0. Ο Σκόκο κάνει την κάθετη πάσα στον Γκερέιρο, αλλά το πλασέ του απομακρύνεται από τον εξερχόμενο Ιτάνζ.

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους στο ΟΑΚΑ.

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ.

40' Ο Γιάχιτς σηκώθηκε για ζέσταμα λόγω κάποιων ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει ο Ματέος.

33' ΓΚΟΛ!!! Η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ με τον Γκερέιρο. Ο Βραζιλιάνος μέσος μετά από πάσα του Γεωργέα από δεξιά κάνει μία ντρίμπλα και με κοντινό πλασέ ανοίγει το σκορ. Ο σκόρερ επιχειρεί να πανηγυρίσει, αλλά η είσοδος στο ταρτάν του γηπέδου κάποιων οπαδών που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κινούνται απειλητικά τον αποτρέπει. Ο υπόλοιπος κόσμος στις εξέδρες αποδοκιμάζει έντονα αυτή τη μερίδα των οπαδών.

22' Καλή φάση για τον Ατρόμητο. Ο Μπρίτο αποφεύγει τον Γεωργέα και λίγο έξω από την περιοχή κάνει ένα πλασέ με το αριστερό, που περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάχα.

20' Οι οπαδοί της ΑΕΚ, που κρατούσαν το πανό κατά των μετόχων μπροστά από τα επίσημα αποχώρησαν από εκεί.

17' Δεύτερη καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Χαμηλή σέντρα του Γεωργέα από δεξιά, ο Σκόκο σουτάρει στην κίνηση, αλλά η μπάλα περνά άουτ.

15' Επικίνδυνο γύρισμα του Καμαρά από τα δεξιά στην καρδιά της περιοχής, ο Μπρίτο όμως είναι αρκετά μακριά από την μπάλα.

10’ Οπαδοί της ΑΕΚ περιφέρουν στο ταρτάν του ΟΑΚΑ ένα πανό που αναφέρει «Η ΑΕΚ είναι η ζωή μας, παίξατε με αυτή θα το πληρώσετε» και «Μαγαζί γωνία, το ρίξατε στην επαιτεία».

3' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Από την κεφαλιά πάσα του Νασούτι, ο Γκερέιρο βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά το σουτ που κάνει με το αριστερό καταλήγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ.

1' Έναρξη του αγώνα με τον Ατρόμητο στη σέντρα. Μετά από μία επεισοδιακή ημέρα για την ΑΕΚ, φαίνεται-τουλάχιστον για την ώρα-να έχει επιστρέψει η ηρεμία στο ΟΑΚΑ. Όχι περισσότεροι από 8.000 οπαδοί των γηπεδούχων στις κερκίδες.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Νασούτι, Ματέος (56' Γιάχιτς), Μάκος, Μίτσελ, Ντιόπ, Γκερέιρο (66' Λυμπερόπουλος), Σκόκο, Μπλάνκο (79' Καφές).

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Λαγός, Έντερ, Γκέντσογλου.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Μπαζίνσκι, Φαβάλι (57' Αναστασάκος), Νάστος (87' Σαμπού), Μπρίτο, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης (64' Τάτος), Ολιβέιρα, Σκόνδρας, Καμαρά.

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Μελισσάς, Δάρλας, Καραγκούνης.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καριώτης (Κορινθίας)
Τέταρτος: Ζαχαριάδη (Μακεδονίας)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ



Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μανωλά και τον ανέτοιμο Δέλλα, ενώ άφησε εκτός αποστολής για λόγους τακτικής τους Λεονάρντο και Μπαχά. Αντίθετα, Νασούτι και Γιάχιτς παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της εβδομάδας είναι πλέον ετοιμοπόλεμοι. Στη 19μελη αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Καφές, Νασούτι, Ματέος, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Μίτσελ, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ, Ντιόπ, Μπερνς, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου.

Εκτός πλάνων του Γιώργου Δώνη είναι μόνο οι τιμωρημένοι Σαγκανόφσκι και Καραλής. Ο τεχνικός των Περιστεριωτών επέλεξε για την αποστολή τους ακόλουθους παίκτες: Ιτάνζ, Μιχαηλίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Μελισσάς, Ολιβέιρα, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Τάτος, Καραγκούνης, Καμαρά, Αναστασάκος, Μπρίτο, Φαβάλι, Δάρλας, Σαμπού, Μπαζίνσκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x