Αγγλία

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γ. 1-0 (Τελικό)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της συντοπίτισσας Γιουνάιτεντ και βρίσκεται και με τα δύο πόδια στον τελικό του FA Cup Αγγλίας. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Γιάγια Τουρέ στο 52’. Δοκάρι στο 67' είχε ο Νάνι για τη Γιουνάιτεντ, που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 72', έπειτα από την αποβολή του Σκόουλς.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της συντοπίτισσας Γιουνάιτεντ και βρίσκεται και με τα δύο πόδια στον τελικό του FA Cup Αγγλίας. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Γιάγια Τουρέ στο 52’. Δοκάρι στο 67' είχε ο Νάνι για τη Γιουνάιτεντ, που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 72', έπειτα από την αποβολή του Σκόουλς.

Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη της σπουδαίας αναμέτρησης.



90+5' Τέλος της αναμέτρησης

Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων

88' Διαγώνιο σουτ του Εβρά, η μπάλα άουτ.

84' Αλλαγή για τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Στη θέση του Οσέι, ο Φάμπιο

81’ Σέντρα του Οσέι κεφαλιά του Παρκ η μπάλα στην αγκαλιά του Χαρτ.

79' Αλλαγή για τη Σίτι. Στη θέση του Τζόνσον ο Φίλιπς.

74' Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ, στη θέση του Μπερμπάτοφ πέρασε ο Άντερσον.

72' Κόκκινη κάρτα στον Σκόουλς! Απαράδεκτη ενέργεια του μέσου της Γιουνάιτεντ, ο οποίος έριξε μία σκαριά στον Ζαμπαλέτα και σωστά είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα! Με δέκα η Γιουνάιτεντ στα τελευταία 18 λεπτά.

67' Δοκάρι για τη Γιουνάιτεντ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νάνι, η μπάλα θα βρει στο κεφάλι του στημένου στο τείχος Μπαλοτέλι, ο Χαρτ θα την ακουμπήσει ίσα ίσα κι αυτή θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι!

64' Αλλαγή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στη θέση του Βαλένσια πέρασε ο Ερνάντες.

62' Μεγάλη ευκαιρία για τη Σίτι! Κεφαλιά εξ' επαφής του Λέσκοτ, έπειτα από σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ!

60' Ασφυκτική η πίεση της Σίτι να πετύχει και δεύτερο γκολ! Ανήμπορη να αντιδράσει δείχνει η Γιουνάιτεντ…

52' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙ! Παιδαριώδη λάθη στην άμυνα της Γιουνάιτεντ -με πάσες στα πόδια αντιπάλων…- ο Γιάγια Τουρέ θα πάρει την μπάλα, θα μπει στην περιοχή του Φαν ντερ Σαρ και με πλασέ θα ανοίξει το σκορ για τους «πολίτες», 1-0!

49' Μεγάλη ευκαιρία για τη Σίτι. Παράλληλη μπαλιά του Κολάροφ από αριστερά, ο Μπαλοτέλι θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ!

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

45'+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45' Δύο λεπτά ο επιπλέον χρόνος στο πρώτο ημίχρονο.

42' Νέα ευκαιρία για τη Σίτι. Εξαιρετικό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ, από τον Κομπανί, η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό, κάθετο δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ.

36' Κι άλλη ευκαιρία για τους «πολίτες»! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λέσκοτ πιάνει μονοκόμματο σουτ με το δεξί, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ! Η Σίτι είναι αυτή που πιέζει τώρα… Είναι καταιγιστική από το ημίωρο και μετά!

34' Σουτ-«κεραυνός» του Μπαλοτέλι, ο Φαν ντερ Σαρ έβγαλε με δυσκολία!

31' Πρώτη, μεγάλη ευκαιρία για τη Σίτι! Ο Σίλβα ελίχτηκε όμορφα έξω από την περιοχή, έβγαλε φαλτσαριστή, χαμηλή σέντρα, ο Μπαλοτέλι δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, αλλά η μπάλα έφτασε στον Μπάρι, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Φαν ντερ Σαρ!

25' Να και μια επίσκεψη για τη Σίτι… Σέντρα του Μπάρι, η μπάλα στην αγκαλιά του Φαν ντερ Σαρ.

24' Κεφαλιά του Βίντιτς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλένσια, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ…

20' Η Γιουνάιτεντ έχει ανεβάσει την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά και πιέζει τη Σίτι…

14' Διπλή, τεράστια ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ! Πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις ο Μπερμπάτοφ. Στην πρώτη περίπτωση, οι Σκόουλς και Παρκ… έκρυψαν την μπάλα, βγάζοντας μόνο του απέναντι από τον Χαρτ τον Βούλγαρο επιθετικό, ο οποίος πλάσαρε πάνω του! Στην εξέλιξη της φάσης, ο Νάνι έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από αριστερά, ο Μπερμπάτοφ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η προβολή του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

11' Πρώτο, συρτό σουτ στο ματς από τον Τζόνσον, η μπάλα έφυγε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Φαν ντερ Σαρ.

10' Πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και από τις δύο ομάδες.

9' Κάθετη μπαλιά του Τουρέ στον Μπαλοτέλι, ο Φαν ντερ Σαρ θα βγει και θα απομακρύνει με τα πόδια στα όρια της μεγάλης περιοχής…

5' Απολύτως… τίποτα στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Για κάποιον, αδιευκρίνιστο λόγο, ο Ράιαν Γκιγκς είναι εκτός αποστολής…

1' Ξεκίνησε το μεγάλο παιχνίδι!

Κατάμεστο το «Γουέμπλεϊ»! Φανταστική η ατμόσφαιρα…



Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Άνταμ Τζόνσον (79' Φίλιπς), Γιάγια Τουρέ, Σίλβα, Μπαλοτέλι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Παρκ, Σκόουλς, Κάρικ, Βαλένσια (64' Ερνάντες), Μπερμπάτοφ (74' Άντερσον), Νάνι

ΓΗΠΕΔΟ: «Γουέμπλεϊ»



• Για πρώτη φορά από το μακρινό 1926(!) οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ κοντράρονται στα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού… Σε εκείνο το ματς, πριν 85 χρόνια, οι «πολίτες» είχαν επικρατήσει 3-0 της μισητής αντιπάλου τους, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου. Στον τελικό, ωστόσο, ηττήθηκαν από την Μπόλτον!

• Γιουνάιτεντ και Σίτι έχουν συναντηθεί, συνολικά, στο αγγλικό Κύπελλο μόλις έξι φορές, με τους «κόκκινους διάβολους» να μετρούν τέσσερις νίκες και τους «πολίτες» δύο.

• Το παιχνίδι κρίνει πάρα πολλά, ειδικά για τη Μάντσεστερ Σίτι, που διεκδικεί το πρώτο της τρόπαιο από το 1976! Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… ονειρεύεται το 1999 και άλλο ένα τρεμπλ

• Πάντως, το σημερινό ντέρμπι θα είναι αυτό των μεγάλων απουσιών… Για τους «κόκκινους διαβόλους» θα απουσιάσει, τόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος θα καθίσει για 4η φορά στα επίσημα λόγω της τιμωρίας του, αλλά και ο Γουέιν Ρούνεϊ, που εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της δικής του τιμωρίας... Τιμωρημένος είναι και ο Τζόνι Έβανς για τη Γιουνάιτεντ, ενώ ο Ντάρεν Φλέτσερ θα χρειαστεί άλλες δύο εβδομάδες για να επανέλθει. Φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην κορυφή της επίθεσης.

• Στα αγωνιστικά πλάνα της Σίτι δεν συμπεριλαμβάνεται ο Κάρλος Τέβες, ο οποίος, στην ήττα (3-0) της ομάδας του από τη Λίβερπουλ, την περασμένη Δευτέρα, υπέστη θλάση και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του FA Cup:

Σάββατο, 16/4

Μάντσεστερ Σιτί-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:15)

Κυριακή, 17/4

Στόουκ-Μπόλτον (18:00)

• Οι αναμετρήσεις είναι νοκ-άουτ και σε περίπτωση που στα 90 λεπτά δεν υπάρξει νικητής, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x