Ευγενία Κουντούρη

Ο Νικοπολίδης άφησε εποχή

Ο Αντώνης Νικοπολίδης αποχαιρέτησε οριστικά τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φανερά συγκινημένος όταν έγινε αλλαγή από τον Βαλβέρδε, αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του, αλλά και από τον κόσμο που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και είπε το «αντίο» όπως ακριβώς του άξιζε. Ως πρωταθλητής! Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Ο Αντώνης Νικοπολίδης αποχαιρέτησε οριστικά τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φανερά συγκινημένος όταν έγινε αλλαγή από τον Βαλβέρδε, αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του, αλλά και από τον κόσμο που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και είπε το «αντίο» όπως ακριβώς του άξιζε. Ως πρωταθλητής!

Ο Ελληνας διεθνής έγραψε ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού και κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ την προσφορά του στην ομάδα. Ολοι θα θυμούνται τις «επικές» του εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα αυτή με την Άρσεναλ όταν «ανάγκασε» τον Βενγκέρ να παραδεχτεί ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους γκολκίπερ στον κόσμο. Ηταν ένας πραγματικός «ηγέτης» τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια. Καθοδηγούσε άψογα τους αμυντικούς που αισθάνονταν σιγουριά, πως ακόμα κι αν έκαναν την «γκέλα», ήταν πίσω εκείνος, για να «καθαρίσει» για πάρτη τους.

Η θέση του τερματοφύλακα, είναι ιδιαίτερη και δεν είναι καθόλου εύκολο για τον Ολυμπιακό να αντικαταστήσει αυτόν τον γκολκίπερ.

Ο Πάρντο κατά την άποψή μου, δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του και δεν είναι τερματοφύλακας επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Η αλήθεια είναι πως «Νικοπολίδη» δεν μπορεί να βρει ο Ολυμπιακός. Με δύο και τρία εκατομμύρια ευρώ δεν βρίσκεις τέτοιο πορτιέρο και φυσικά δεν μπορεί να απαιτεί κανείς από την διοίκηση των Πειραιωτών να ξοδέψει δέκα εκατομμύρια για να πάρει γκολκίπερ (που ακόμα και αν τα ξόδευε, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως ένας τερματοφύλακας θα «πιάσει», όσο καλός κι αν είναι).

Ο Νικοπολίδης άφησε εποχή στον Ολυμπιακό. Κανείς, ποτέ δεν θα ξεχάσει πόσο σπουδαίος τερματοφύλακας υπήρξε και πόσα πρόσφερε στην ομάδα.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x