Stoiximan Super League

«Φούλη», ήσουν… μόνο εσύ εκεί!

Φέτος έκλεισε δέκα χρόνια στην ΑΕΚ, πετυχαίνοντας, μάλιστα και τα πρώτα του (δύο) γκολ με τη φανέλα της. Επενδυτές, μέτοχοι (αμέτοχοι…) και πρόεδροι ήρθαν κι έφυγαν, παίκτες, το ίδιο. Αυτός, όμως, εκεί. Δεν το κουνάει! Ο «δικέφαλος», το Σάββατο, διεκδικεί την πρώτη του κούπα μετά από εννέα χρόνια και το Κύπελλο του 2002. Και από το υπάρχον «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, μόνο ένας ποδοσφαιριστής άνηκε σε εκείνη την ομάδα… Ο Νίκος («Φούλης») Γεωργέας! Διαβάστε το θέμα στο www.sport-fm.gr!

Φέτος έκλεισε δέκα χρόνια στην ΑΕΚ, πετυχαίνοντας, μάλιστα και τα πρώτα του (δύο) γκολ με τη φανέλα της.

Επενδυτές, μέτοχοι (αμέτοχοι…) και πρόεδροι ήρθαν κι έφυγαν, παίκτες, το ίδιο.

Αυτός, όμως, εκεί.

Δεν το κουνάει!

Ο «δικέφαλος», το Σάββατο, διεκδικεί την πρώτη του κούπα μετά από εννέα χρόνια και το Κύπελλο του 2002.

Και από το υπάρχον «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, μόνο ένας ποδοσφαιριστής άνηκε σε εκείνη την ομάδα…

Ο Νίκος («Φούλης») Γεωργέας!

Του Νίκου Ράλλη

Τα τελευταία χρόνια έζησε στην ΑΕΚ λίγες χαρές, πολλές πίκρες…

Έναν επικό, αλλά χαμένο τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, το 2009, μία ανανέωση συμβολαίου-αναγνώριση της προσφοράς του, αλλά και… μπόλικη αβεβαιότητα.

Στις 26 Αυγούστου 2010, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον ξεκινάει βασικό στην αναμέτρηση με την Νταντί, στο Europa League, αλλά γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο, λόγω τραυματισμού…

Τέσσερις μήνες αργότερα, ο Μανόλο Χιμένεθ τον «ρίχνει» στο παιχνίδι Κυπέλλου στη Λάρισα και αυτός πετυχαίνει το πρώτο γκολ του με την κιτρινόμαυρη φανέλα! Πετυχαίνει, μάλιστα και δεύτερο γκολ(!), στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη, στην Κρήτη.

Μία ονειρική επιστροφή στα γήπεδα για τον αγαπημένο των συμπαικτών του και της εξέδρας, Νίκο Γεωργέα!

Ο «Φούλης» είναι ο μοναδικός από το ρόστερ της Ένωσης που έζησε την τελευταία μεγάλη επιτυχία (όπου μεγάλη επιτυχία, κούπα…) της αγαπημένης του ομάδας, τον Απρίλιο του 2002, όταν η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό…

Και η ιστορία -στενά συνυφασμένη με τον… Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς- μέχρι εκείνο το ανοιξιάτικο βράδυ, πριν εννέα χρόνια, παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Από την κόλαση…

20 Ιανουαρίου 2002, 12η αγωνιστική… Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, μία εβδομάδα μετά την απροσδόκητη -βάσει της εξαιρετικής φόρμας της, με δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος!- ήττα της στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή.

Με νίκη, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος «ρεφάρει» τη… νίλα από τον «γηραιό» και συνεχίζει απτόητη την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου, με ήττα, αυτός θα αρχίσει να «ξεθωριάζει».

Για την Ένωση συμβαίνει το -απευκταίο- δεύτερο και μάλιστα, με πολύ οδυνηρό τρόπο. Αν και στο ημίχρονο της αναμέτρησης οι «κιτρινόμαυροι» προηγούνται 2-1, στο δεύτερο μέρος δέχονται δύο γκολ και χάνουν, τελικά, 3-2!

Εν πολλοίς, ο λόγος της «καθίζησης» του «δικεφάλου» στο δεύτερο 45λεπτο οφείλεται σε δύο παίκτες… Στον Νίκο Γεωργέα και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο… Φούλης ξεκινάει, όπως και σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια εκείνης της περιόδου, βασικός, βγάζοντας (σχετικά) ανώδυνα το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο, ωστόσο, βιώνει την… κόλαση επί γης!

Ο «Τζόλε» πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνοντας από αριστερά… ό,τι θέλει τον 26χρονο -τότε- Καλαματιανό ποδοσφαιριστή. Ο Γεωργέας προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να τον σταματήσει, αλλά μάταια. Τα όσα «έπαθε» εκείνο το βράδυ από τον Τζόρτζεβιτς, θα στιγματίσουν την καριέρα του…

…στον παράδεισο

Τρεις μήνες μετά και μία εβδομάδα από τη νέα ήττα της στην προτελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό (στο ΟΑΚΑ, 4-3) και τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει και πάλι τους «ερυθρόλευκους», αυτή τη φορά στον τελικό του Κυπέλλου. Έχοντας παίξει, μόλις, 26 λεπτά στο προηγούμενο παιχνίδι -αντικαταστάθηκε από τον Κωστένογλου λόγω τραυματισμού- ο Γεωργέας έχει, τώρα, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Και τα καταφέρνει! Αγωνίζεται σαν «σκυλί», μαρκάρει… παντού τον Τζόλε και συμβάλει τα μέγιστα στην ομάδα του για να κατακτήσει, τελικά, την κούπα (2-1)! Εκείνη η εμφάνισή του, μάλιστα, θα τον καθιερώσει στις συνειδήσεις των «κιτρινόμαυρων» οπαδών ως τον παίκτη που «…δίνει και την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο, το 100% των δυνατοτήτων του»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x