Stoiximan Super League

Πού μυαλό για μπάλα…

Τα δυνατά του «όπλα» χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, προκείμενου να μην ξεκινήσει τις διακοπές του, αποχαιρετώντας την Κύπρο με μία ήττα. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν στο φιλικό απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά έσωσαν τελικά την παρτίδα με τον Γ. Παπαδόπουλο στο 86’, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 (το γκολ των Κύπριων ο Μπακούρα στο 15’). Με ομάδα που είχε ανάγκη από ξεκούραση έμοιαζαν οι Πειραιώτες στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο βελτιώθηκαν αισθητά.

Τα δυνατά του «όπλα» χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, προκείμενου να μην ξεκινήσει τις διακοπές του, αποχαιρετώντας την Κύπρο με μία ήττα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν στο φιλικό απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά έσωσαν τελικά την παρτίδα με τον Γ. Παπαδόπουλο στο 86’, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 (το γκολ των Κύπριων ο Μπακούρα στο 15’).

Με ομάδα που είχε ανάγκη από ξεκούραση έμοιαζαν οι Πειραιώτες στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο βελτιώθηκαν αισθητά.



Χαρακτηριστική ήταν η δυσκολία του Ολυμπιακού να δημιουργήσει φάσεις και ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι πιο… ευδιάθετοι των «ερυθρόλευκων» ήταν οι Τζεμπούρ και Φετφατζίδης, που, όμως, στις λίγες ευκαιρίες που τους δόθηκαν δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Στον άξονα, ο ρόλος του Αντι- Ιμπαγάσα έπεσε ολίγον τι βαρύς στον Σουμπίνιο, ο οποίος κατά τ’ άλλα, ξέχωρα από το κομμάτι της δημιουργίας, δεν είχε αρνητική παρουσία.

Από την άλλη, οι παίκτες του Απόλλωνα Λεμεσού έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο… χορτάρι και ανταμείφθηκαν στο 15’, όταν άνοιξαν το σκορ με την προβολή του Μπακούρα. Επιπλέον, έβρισκαν ελεύθερο χώρο και αναπτύσσονταν από τα άκρα, προκαλώντας –λίγες, είναι η αλήθεια, αλλά- δύσκολες καταστάσεις στον Μέγερι.

Η αναγκαστική αλλαγή του Τζεμπούρ και η είσοδος του Μιραλάς στο ημίχρονο έδωσε πνοή στους Πειραιώτες που πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, ανέβηκαν πιο ψηλά και απείλησαν την εστία του Απόλλωνα, κάτι που δεν συνέβη στο πρώτο μέρος.

Οι πολλές αλλαγές δεν αποσυντόνισαν τους «ερυθρόλευκους», αντιθέτως η εικόνα τους βελτιώθηκε και έφτασαν αρκετές φορές κοντά στην ισοφάριση. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν καλή συνεργασία και ανάπτυξη με αποτέλεσμα να «απαντούν» στις ευκαιρίες των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε, όποτε τους δινόταν χώρος.

Μέχρι το 86΄φαινόταν πως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, οι Πειραιώτες θα φέρουν την ισορροπία. Εν τέλει, ο Γ. Παπαδόπουλος με ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και δεν άφησε την ομάδα του να φύγει από την Κύπρο με ήττα στις αποσκευές της.



Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Γκαλίτσιος, Μοντέστο, Σουμπίνιο, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ζαϊρί, Τζιμπούρ.

Για τους Πειραιώτες αγωνίστηκαν επίσης οι Μιραλάς, Πάντελιτς, Ουρτάδο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Ραούλ Μπράβο και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Απόλλων Λεμεσού: Σβολόφσκι, Λόπεζ, Μόρις, Ντομίνγκεζ, Νεβά, Νερντίς, Κιντέρος, Αντορίνο, Μπανγκουρά, Κοσόφσκι, Μρντάκοβιτς.

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x