Stoiximan Super League

«Να δώσουμε χώρο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές»

Την επιθυμία του να βλέπει τις ομάδες με όλο και περισσότερους Έλληνες παίκτες βασικούς εξέφρασε ο Λεωνίδας Βόκολος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων αναφέρθηκε στην πρόκριση της ομάδας του στα τελικά του Euro U-19 2011 που θα γίνει το καλοκαίρι στη Ρουμανία, τους μελλοντικούς στόχους της, αλλά και τη συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος.

Την επιθυμία του να βλέπει τις ομάδες με όλο και περισσότερους Έλληνες παίκτες βασικούς εξέφρασε ο Λεωνίδας Βόκολος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων αναφέρθηκε στην πρόκριση της ομάδας του στα τελικά του Euro U-19 2011 που θα γίνει το καλοκαίρι στη Ρουμανία, τους μελλοντικούς στόχους της, αλλά και τη συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος.

«Όταν καταφέρνεις από το 2ο παιχνίδι να είσαι στα τελικά, σε έναν όμιλο απ’ όπου περνάει μόνο ο πρώτος, η χαρά μας είναι μεγάλη» είπε αρχικά για να συμπληρώσει: «Η Γαλλία ήταν το φαβορί, αλλά η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές τις χώρες. Έχουμε στοιχεία που τους λείπουν, αλλά και ελλείψεις που αυτοί δεν έχουν. Πραγματικά η προσπάθεια των παιδιών ήταν συγκινητική και τους ανήκει η πρόκριση».

Αναφερόμενος γενικά στις επιτυχίες της Ελλάδας σε αυτές τις ηλικίες, υποστήριξε: «Πάντα η Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες των 17, 19 ετών, τη Νέων, την Παίδων κλπ είχε διακρίσεις. Έχουμε πολλές επιτυχίες. Μετά αρχίζουν τα προβλήματα. Το πρώτο που βλέπω εγώ είναι το ταλέντο που έχει ο Έλληνας και τρανταχτό παράδειγμα είναι η κατάκτηση του Euro2004. Όταν συνδυάζεται το ταλέντο με την ψυχή τα αποτελέσματα είναι τρανταχτά. Φάνηκε και στον αγώνα με τη Γαλλία, η οποία είναι μια καλοκουρδισμένη ομάδα, αλλά αν την αν την ενοχλήσεις σωστά μπορείς να την νικήσεις.

Το ρόστερ μας είναι πολύ χαμηλό, με ηλικίες ‘93-‘94 ενώ οι άλλες ομάδες έπαιζαν με παιδιά που έχουν γεννηθεί το ‘92 καθαρά, άρα καταλαβαίνεται ότι υπάρχει μέλλον. Με τα 93αρια πήγαμε καλά και πέρσι, ενώ θα είναι και του χρόνου στην ομάδα. Υπάρχει μια βάση για την Ανδρών αρκετά καλή
».

Ερωτηθείς για το τι φταίει και δεν έχουν ανάλογη συνέχεια οι παίκτες αυτοί, απάντησε: «Γιατί δεν παίζουν. Πρέπει να δώσουμε όλοι μας, και εμού συμπεριλαμβανομένου περισσότερο χώρο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είμαι υπέρ των ξένων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όχι όμως υπέρ ομάδων με 10-15 ξένους. Είναι κακό για το ποδόσφαιρό μας. Φανταστείτε τι πρόβλημα αντιμετωπίζει ο κ.Σάντος».

Φτάνοντας στον Πορτογάλο τεχνικό, κλήθηκε να σχολιάσει τη σχέση του μαζί του και υπογράμμισε: «Έχω απίστευτη συνεργασία με τον κ.Σάντος. Είναι κοντά σε όλες τις Εθνικές. Γνωρίζει τις ομάδες, τους παίκτες και εμάς προσωπικά. Παίρνουμε πολλά πράγματα από αυτόν. Είμαστε στη φάση να ακολουθούμε το πλάνο του και να φτιάξουμε πολλά πράγματα στο μέλλον. Να δημιουργήσουμε μια αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία. Να ξεκινάει κάτι από τον Σάντος και να καταλήγει σε όλες τις ομάδες κάτω από αυτόν».

Σχολιάζοντας την επικοινωνία που είχε μετά τη νίκη 2-1 επί της Γαλλίας, αλλά και τα βήματα προόδου που κάνουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, υποστήριξε: «Μού είπε συγχαρητήρια και μου ευχήθηκε ότι καλύτερο για τα τελικά. Όταν επιστρέψω στην Ελλάδα θα πούμε από κοντά περισσότερα.

Από τις εποχές που ήμουν εγώ παίκτης έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά. Πρέπει να λέμε και τα θετικά σε μια ομάδα, όχι μόνο τα αρνητικά. Έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες εργασίας
».

Καταλήγοντας στην τελική φάση του Euro 2011 που θα γίνει στη Ρουμανία, ολοκλήρωσε λέγοντας: «Η φάση αυτή είναι 20-30 Ιουλίου και είναι δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες παίκτες, αφού είναι οι αρχές της προετοιμασίας, όμως είμαι σίγουρος ότι δεν θα πάμε για διακοπές. Μέχρι που θα φτάσουμε θα το δούμε εκεί. Το σημαντικό είναι όταν γίνεται μια επιτυχία να κατεβάζουμε το κεφάλι καιν συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Ο μεγάλος παίκτης γίνεται από τον στόχο που βάζει μετά από μια επιτυχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x