Stoiximan Super League

Live: Εκουαδόρ-Ελλάδα 1-1 (Τελικό)

Η χαρά που έδωσε στο ελληνικό στοιχείο ήταν το μόνο πραγματικά χρήσιμο… στοιχείο απ’ το ταξίδι της Εθνικής στις ΗΠΑ! Ο Τζιόλης έσπασε την κατάρα του… 4-4-2 από το Μουντιάλ του ’94 (πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ σε αμερικανικό έδαφος), ωστόσο η ισοφάριση (1-1) του Εκουαδόρ δεν επέτρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να σπάσει και το απωθημένο της πρώτης νίκης εκεί!

Η χαρά που έδωσε στο ελληνικό στοιχείο ήταν το μόνο πραγματικά χρήσιμο… στοιχείο απ’ το ταξίδι της Εθνικής στις ΗΠΑ!

Ο Τζιόλης έσπασε την κατάρα του… 4-4-2 από το Μουντιάλ του ’94 (πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ σε αμερικανικό έδαφος), ωστόσο η ισοφάριση (1-1) του Εκουαδόρ δεν επέτρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να σπάσει και το απωθημένο της πρώτης νίκης εκεί!



93': Λήξη της αναμέτρησης.

90': Κίτρινη κάρτα στον Καϊσέδο.

89': Στην θέση του Μανιάτη ο Σπυρόπουλος.

88': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας να πετύχει δεύτερο γκολ. Ωραία συνεργασία Νίνη και Αθανασιάδη, που κάνουν το 1-2 και να βγαίνει ο άσος του Παναθηναϊκού τετ α τετ με τον Μπαγκέρα αλλά το πλασέ του Νίνη εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ του Εκουαδόρ.

83': Αλλαγή για το Εκουαδόρ. Ο Καλντερόν στην θέση του Μέντες.

79': Κίτρινη κάρτα στον Νίνη.

78': Ο Κατσουράνης θα μπει στην θέση του Φωτάκη.

74': Ο Καστίγιο περνά στην θέση του Νομπόα.

72': Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη αλλά η μπάλα περνά μόλις άουτ.

71': Κίτρινη κάρτα στον Νομπόα.

70': Κίτρινη κάρτα στον Χαϊμέ Αγιόβι.

70': Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα.

67': Στην θέση του Εράσο περνάει ο Μίλντα.

64': Ο Φερνάντο Σάντος θα βάλει στην θέση του Μήτρογλου τον Αθανασιάδη.

63': Αλλαγές για την εθνική μας. Ο Καφές παραχωρεί την θέση του στον Καραγκούνη, ο Φετφατζίδης αντικαθιστά τον Κονέ και ο Νινής τον Χριστοδουλόπουλο.

58': ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ. Ο Μέντεζ με μια ωραία ενέργεια αποφεύγει Μανιάτη και Φωτάκη, βγάζει σέντρα μέσα στην μικρή περιοχή της Εθνικής όπου και σηκώθηκε ο Εράσο και σκόραρε, στην πρώτη φάση που απειλήθηκε ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

56': Ωραία προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου αλλά το σουτ που επιχείρησε φεύγει ψηλά άουτ.

51': Καλή ευκαιρία για την Εθνική μας με τον Μήτρογλου να επωφελείται λάθος της άμυνας του Εκουαδόρ, να σουτάρει αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας να μπλοκάρει την μπάλα.

48': Σουτ του Φωτάκη, ο Τσέκα βάζει το πόδι του και λίγο έλειψε να βάλει αυτογκολ αφού η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαγκέρα.

45': Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

45': Λήξη του πρώτου μέρους.

43': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νομπόα, ο Κοτσόλης με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει χωρίς να ανησυχήσει.

37': Ωραία επιθετική ενέργεια με Χριστοδουλόπουλο, Φωτάκη και Κονέ αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του Μπαγκέρα.

34': Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Χαϊμέ Αγιόβι χτύπησε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αλλά ο νεαρός αμυντικός θα συνεχίσει κανονικά να αγωνίζεται.

31': Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη.

25': Σουτ του Μπενίτες, ελέγχει ο Κοτσόλης με την μπάλα να περνάει άουτ.

16': ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο Φωτάκης εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να φτάνει στο ύψος της μικρής περιοχής και εκεί πήδηξε ψηλότερα ο Αλέξανδρος Τζιόλης, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

11': Πρώτη καλή φάση για την Εθνική μας με τον Κονέ να φεύγει γρήγορα στην πλάτη των αμυντικών του Εκουαδόρ, να πλασάρει δυνατά αλλά ο Μπαγκέρα έδιωξε την μπάλα.

4': Το πρώτο σουτ του αγώνα από το Εκουαδόρ όταν και ο Μέντεζ έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Κοτσόλης βρισκόταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

1': Έναρξη του αγώνα



ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα): Μπαγκέρα, Αρόγιο, Εράσο (67' Μίλντα), Βάλτερ Αγιόβι, Ρεάσκο, Τσέκα, Σαριτάμα, Μέντες (83' Καλντερόν), Νομπόα (74' Καστίγιο), Μπενίτες, Χαϊμέ Αγιόβι

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κοτσόλης, Μανιάτης (89' Σπυρόπουλος), Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Φωτάκης (78' Κατσουράνης), Καφές (63' Καραγκούνης), Κονέ (63' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (63' Νίνης), Μήτρογλου (64' Αθανασιάδης)

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ
Βοηθοί: Μπράιαν Νταν, Άλμπερτ Καλίς



-Συγκινητικές στιγμές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, με τους Έλληνες ομογενείς που έχουν βρεθεί κατά χιλιάδες στις εξέδρες να αποθεώνουν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος.

• Το ματς -αν και φιλικό- δεν είναι άνευ σημασίας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτή τη στιγμή, η Εθνική μας ομάδα κατέχει την ένατη (προνομιούχο) θέση στην βαθμολογία της FIFA, από την οποία θα καθοριστούν τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Χρειάζεται νίκη, λοιπόν, σήμερα για να τη διατηρήσει ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των υπολοίπων διεκδικητών και να συνεχίσει να κρατά στα χέρια της το δικαίωμα να αποφύγει αντιπάλους-μεγαθήρια στους ομίλους.

• Χωρίς τον Βασίλη Τοροσίδη (που εξασφάλισε άδεια από τον Φερνάντο Σάντος και δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ) θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι η Εθνική. Ο Σάντος, δε, θα στερηθεί την ευκαιρία που ενδεχομένως θα έδινε και στον Ελληνοαμερικανό αμυντικό, Τζορτζ Τζον, που τραυματίστηκε.

• Το μεγαλύτερο όνομα της εθνικής του Ισημερινού δεν θα αγωνιστεί τελικά στο σημερινό παιχνίδι. Ο Αντόνιο Βαλέντσια έμεινε εκτός αποστολής από τον Ρεϊνάλντο Ρουέδα -με τον τεχνικό των Λατινοαμερικανών να οδηγείται σε αυτή την απόφαση, λόγω και ενός μικροπροβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μέση.

• Συναγερμό στις τάξεις των ομογενών έχει προκαλέσει η επίσκεψη της Εθνικής -δεκαεπτά χρόνια μετά το Μουντιάλ του 1994! Οι Έλληνες διεθνείς γνώρισαν την αποθέωση στις προπονήσεις και σε κάθε δημόσια παρουσία τους από τους συμπατριώτες μας, που αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» στο «Σίτι Φιλντ», καθώς έχουν προπωληθεί περισσότερα από 25.000 εισιτήρια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x