WRC

Μικρή «ανάσα» για Οζιέ! (video)

Ακόμη μια νίκη, την τέταρτη για σήμερα, πανηγύρισε ο Σεμπαστιάν Οζιέ στις ειδικές του Ακρόπολις, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον ομόσταβλό του Σεμπαστιάν Λεμπ. Το ένα-δύο διατηρεί η Citroen.

Ακόμη μια νίκη, την τέταρτη για σήμερα, πανηγύρισε ο Σεμπαστιάν Οζιέ στις ειδικές του Ακρόπολις, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον ομόσταβλό του Σεμπαστιάν Λεμπ. Το ένα-δύο διατηρεί η Citroen.

Με πέντε νίκες, συνολικά, ο Οζιέ οδηγεί την κούρσα του ράλι Ακρόπολις, εκμεταλλευόμενος την σειρά εκκίνησής του, «Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά σε αυτήν την ειδική. Πρέπει να πάμε έτσι ως το τέλος», τόνισε ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης.

Ο Γάλλος οδηγός της Citroen κατάφερε με τη νίκη στην τρίτη ειδική του δεύτερου περάσματος να «πάρει» ανάσα από τον Λεμπ, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση (της γενικής κατάταξης) και μόλις 15.1 δεύτερα πίσω, «Πιέζω στο μάξιμουμ. Θα δούμε τι θα γίνει στη νυχτερινή απόψε», δήλωσε ο Λεμπ.

Στην τρίτη ειδική ο Γιάρι Λάτβαλα πλασαρίστηκε δεύτερος, με τον Λεμπ τρίτο.

Στη γενική κατάταξη ο Πέτερ Σόλμπεργκ διατηρεί την τρίτη θέση, έχοντας πίσω του τον πολύ σταθερό Μίκο Χιρβόνεν. Ωστόσο, ο Νορβηγός επιθυμεί να διατηρήσει τον ρυθμό του, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί αύριο.

«Είχε πολύ μπόσικο χώμα. Πιέζω πολύ δυνατά, δεν μπορώ περισσότερο. Όπως και να έχει, δε θέλω να χάσω πολύ χρόνο από τον Οζιέ, ενόψει της αυριανής ημέρας. Ανυπομονώ για τη νυχτερινή ειδική»

Στην 12η θέση βρίσκεται ο Γιάρι Λάτβαλα, ο οποίος είναι ανυπομονεί για τη βραδινή ειδική, «Πάμε καλά. Είναι λίγο δυσκολότερο τώρα το απόγευμα, γιατί το πρωί είχαμε προβλήματα, και δεν οδηγήσαμε πραγματικά. Άρα, είναι σαν να περνάμε πρώτη φορά. Μου αρέσει να οδηγώ στο σκοτάδι. Το μόνο που με ανησυχεί είναι η σκόνη», τόνισε.

Τις πολύ καλές του εμφανίσεις συνεχίζει ο Λάμπρος Αθανασσούλας, ο οποίος στην SS12 έκανε τον όγδοο χρόνο και όπως ο ίδιος τόνισε διασκεδάζει πολύ.

«Μου αρέσει αυτή η ειδική. Πρέπει να πήγαμε αρκετά καλά πιστεύω. Στην προηγούμενη χρειάστηκε να κόψω. Κάτι δεν πήγαινε καλά με το τιμόνι. Το φτιάξαμε και πιέζουμε τώρα. Το βέβαιο είναι ότι περνάμε καλά και είμαστε χαρούμενοι με τους χρόνους μας. Το Ακρόπολις είναι το όνειρό μας και το ζούμε», ήταν τα λόγια του δικού μας Λάμπρου Αθανασσούλα.

Μεγάλος άτυχος ο Νόβικοφ με Ford, ο οποίος εγκατέλειψε στην απλή ειδική, λόγω σπασμένου ιμάντα.

Οι οδηγοί κατευθύνονται στο Service Park, ώστε να προετοιμαστούν για τη νυχτερινή ειδική, Νέα Πολιτεία (21:33).

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS12:

1. Οζιέ,Citroen, +3:07:16.3
2. Λεμπ, Citroen, +15.1
3. Π. Σόλμπεργκ, Citroen, +22.6
4. Χιρβόνεν, Ford, + 35.4
5. Χ. Σόλμπεργκ, Ford,+3:36.0
6. Γουίλσον, Ford, +5:14.8
7. Ραϊκόνεν, Citroen, +6:34.3
8. Χάνινεν, Ford, +8:33.6
9. Σόουζα, Ford, +11:40.3
10. Κιούπερς, Ford, +12:00.04

Δείτε εδώ την κατάταξη της προηγούμενης ειδικής, SS11.

Δείτε τον Κίμι Ραϊκόνεν στην ειδική Κεφαλάρι:



Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x