Stoiximan Super League

ΑΕΚάρα… βάλε ένα γκολ!

Ό,τι μπορεί για να δικαιολογήσει το σύνθημα των οπαδών της σε φάσεις που… «δεν μπαίνει με τίποτα» έκανε η ΑΕΚ! Στην πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν δεν κατάφερε να σπάσει τη δυστοκία της «Ένωσης», που σπατάλησε τέσσερα τετ α τετ και μοιραία δεν ξεκόλλησε (παρά την καλή απόδοσή της) από το 0-0 με την Καραμπούκσπορ.

Ό,τι μπορεί για να δικαιολογήσει το σύνθημα των οπαδών της σε φάσεις που… «δεν μπαίνει με τίποτα» έκανε η ΑΕΚ!

Στην πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν δεν κατάφερε να σπάσει τη δυστοκία της «Ένωσης», που σπατάλησε τέσσερα τετ α τετ και μοιραία δεν ξεκόλλησε (παρά την καλή απόδοσή της) από το 0-0 με την Καραμπούκσπορ.

Πώς έπαιξε

Με το 4-2-3-1 (που κατά κύριο λόγο δουλεύει μέχρι σήμερα στην προετοιμασία) παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» ο Χιμένεθ.

Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ήταν ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους -αλλάζοντας διαρκώς θέσεις- οι Λαγός (αριστερά), Λυμπερόπουλος (επιτελικός), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ο Γκούντγιονσεν.



Μέχρι να ζεσταθεί ο «Ice Man»!

Όσο ένα φιλικό με την Καραμπούκσπορ μπορεί να θεωρηθεί… παράσταση, φυσιολογικό ήταν (με τη συμμετοχή του και μόνο) να την «κλέψει» ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Είτε ως κορυφή του 4-2-3-1, είτε τραβώντας… τον εαυτό του στα πλάγια, η ποδοσφαιρική αντίληψη του «Ice Man» τραβούσε το μάτι. Το κακό… μάτι, δε, των αντιπάλων της ΑΕΚ ίσως ευθύνεται που νικήθηκε από τον γκολκίπερ, σε ένα τετ α τετ απ’ αυτά που δύσκολα θα χάνει σε κατάσταση ετοιμότητας.

Παρόλο, λοιπόν, που η ανάπτυξη της «Ένωσης» παρέμενε… «με περιθώρια βελτίωσης» -για να τεθεί κομψά (αρκετά λάθη, χωρίς ανεβάσματα από τα μπακ και βοήθειες στον ορεξάτο Κάρλος), η ενθαρρυντικά μεγάλη διάθεσή της να πρεσάρει ψηλά παρήγαγε ένα ακόμα τετ α τετ, που επίσης σπατάλησε (νωρίτερα από τον Γκούντγιονσεν) ο Λυμπερόπουλος.

Να ‘μπαίνε και ένα μέσα!

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια άρχισε ν’ αλλάζει τη… μορφή της ΑΕΚ (με τον Χιμένεθ να προχωρά σταδιακά σε αλλαγές), αλλά όχι και τη διάθεσή της να πιέσει τους Τούρκους. Με την είσοδο, μάλιστα, των Κοντοέ και Σιαλμά (αντί Γεωργέα και Λαγού) να θυμίζει ότι κι απ’ τα πλάγια μπορεί να επιτεθεί, η «Ένωση» συνέχιζε να «κουμαντάρει» το ματς. Πλησιάσε ξανά, δε, στο να πάρει το κουμάντο και στο σκορ, όταν ο Κάρλος (στο νέο τετ α τετ) καθυστέρησε… όσο χρειαζόταν για να κοπεί!

Ακόμα, λοιπόν κι αν αλλαγές και κούραση έριξαν έπειτα το ρυθμό της (επιτρέποντας στους Τούρκους ένα πεντάλεπτο πίεσης, από ‘κείνη που δεν είχαν ασκήσει καθόλου νωρίτερα στο ματς), η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει… επιβραβευτεί για την καλή της εμφάνιση: Είτε αν οι ωραίες ενέργειες του Σιαλμά δεν είχαν τόσο επιπόλαιη κατάληξη, είτε αν ο Μπέλεκ -στο… καθιερωμένο τετ α τετ- δεν άφηνε και πάλι με το «αχ» τους φίλους της.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (67' Αραμπατζής), Καράμπελας (79' Εγγλέζου), Μανωλάς, Δέλλας (58' Χέλγκασον), Γεωργέας (46' Κοντοές), Μάκος (77' Αγκιρμπά), Καφές (58' Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (55' Λεονάρντο), Λαγός (46' Σιαλμάς), Κάρλος, Γκούντγιονσεν (46' Μπέλεκ)

ΚΑΡΑΜΠΟΥΚΣΠΟΡ: Τόμιτς, Οζγκένκ, Νίκολιτς, Σέριτς, Τότζο, Κεμπέ, Χικμέτ, Ντεουμί, Τασκιράν, Ισά, Γουτσέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφάν Σεκόνια
ΒΟΗΘΟΙ: Μπόριτ Άνχελς, Ντομινίκ Κάβας





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x