Stoiximan Super League

Μεταγραφή πρόκρισης…

Η ισοπαλία που πήρε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση κόντρα στην Οντένσε τον φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και μαζί στο πριμ 2.5-3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρνουν… μεταγραφή. Οι «πράσινοι» κινούνται για την απόκτηση ενός ακόμα μέσου και ο εκλεκτός του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ο Αντρέ Κάστρο. Υπογράφει ο Ζεκά

Η ισοπαλία (1-1) που πήρε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση κόντρα στην Οντένσε τον φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και μαζί στο πριμ 2.5-3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρνουν… μεταγραφή. Οι «πράσινοι» κινούνται για την απόκτηση ενός ακόμα μέσου και ο εκλεκτός του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ο Αντρέ Κάστρο.

Ο χαφ της Πόρτο αποτελεί την πρώτη επιλογή στη λίστα του προπονητή του «τριφυλλιού» και οι διοικούντες την ομάδα είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν. Ο 23χρονος μέσος, ωστόσο, δεν είναι ελεύθερος και οι «δράκοι» θέλουν να τον πουλήσουν και όχι να τον δανείσουν, όπως επιθυμεί ο Παναθηναϊκός. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το σημείο παίζει ο Φερέιρα και οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με την ομάδα της πατρίδας του.

Ο Κάστρο, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την Πόρτο, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα όλα να κρίνονται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων. Άλλες προτάσεις για τον παίκτη δεν υπάρχουν, κάτι που δίνει πολλές πιθανότητες στον Πορτογάλο να ντυθεί στα πράσινα, είτε ως δανεικός, είτε με τη μορφή συνιδιοκτησίας, είτε με χαμηλό αντίτιμο.

Περιμένουν πρόταση για Σιμάο

Σε αναμονή πρότασης για την απόκτηση του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο μάνατζερ του παίκτη, Έκτορ Περάλτα, βρίσκεται στην Ουκρανία και όπως υποστηρίζει έχει στα χέρια του πρόταση για τον Μοζαμβικανό μέσο μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το «πράσινο» στρατόπεδο τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα, κάτι που δεν συνάδει με τις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας. Κάτι σίγουρο δεν υπάρχει ακόμα, με αποτέλεσμα οι προσεχείς ημέρες να είναι αυτές που θα δείξουν αν υπάρχει θέμα μεταγραφής ή όχι.

Σε περίπτωση πάντως που πωληθεί ο Σιμάο θα γίνουν άμεσες κινήσεις για την απόκτηση αμυντικού μέσου, ώστε να καλυφθεί το κενό του. Εκτός, βέβαια, από τη συγκεκριμένη θέση αναζητήσεις γίνονται και για την αγορά ενός επιθετικού, από τη στιγμή που στο υπάρχον ρόστερ υπάρχει μόνο ο Πετρόπουλος και ο Τοτσέ. Επίσης, αν τελικά παραχωρηθεί και ο Μπουμσόνγκ θα γίνουν άμεσες κινήσεις και για έναν κεντρικό αμυντικό, χωρίς να αποκλείεται η στροφή στην ελληνική αγορά, από τη στιγμή που υπάρχουν και στόχοι από την Καβάλα, που βάσει απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, υποβιβάσθηκε.

Να γλιτώσει δύο ακόμα συμβόλαια

Εκτός πλάνων του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τη φετινή σεζόν είναι οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Νταμιέν Πλεσί, όπως αποδείχτηκε και από το γεγονός ότι «κόπηκαν» από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Οντένσε. Οι δύο παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να φέρουν προτάσεις από άλλες ομάδες για την απόκτησή τους, με σύλλογο από την Αγγλία να ενδιαφέρεται ήδη για τον Γάλλο μέσο. Το βασικό μέλημα του «τριφυλλιού» είναι να γλιτώσει από τα δύο αυτά συμβόλαια, κάτι που όμως δεν είναι και τόσο εύκολο, αν δεν έχουν ζήτηση οι ποδοσφαιριστές.

Υπογράφει ο Ζεκά

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι κι επίσημα από σήμερα ο Ζεκά. Ο Πορτογάλος μέσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x