Stoiximan Super League

Τρικυμία… αλλά με ελαφρυντικά!

Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι μέσα σε 24 ώρες και το τελευταίο επί ολλανδικού εδάφους ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα 5-4 από την Χέρενφεϊν, προκαλώντας προβληματισμό αμυντικά. Για τους «ερυθρόλευκους» σκόραραν από δύο φορές Πάντελιτς και Κάταϊ. Δεν έπεισε για άλλη μια φορά ο Ουρτάδο. Μεγάλος πονοκέφαλος οι στημένες φάσεις. Καλοί οι Κάταϊ, Χαβίτο και Ριέρα…

Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι μέσα σε 24 ώρες και το τελευταίο επί ολλανδικού εδάφους ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα 5-4 από την Χέρενφεϊν, προκαλώντας προβληματισμό αμυντικά. Για τους «ερυθρόλευκους» σκόραραν από δύο φορές Πάντελιτς και Κάταϊ. Δεν έπεισε για άλλη μια φορά ο Ουρτάδο. Μεγάλος πονοκέφαλος οι στημένες φάσεις. Καλοί οι Κάταϊ, Χαβίτο και Ριέρα…



Ο Ολυμπιακός άρχισε αρκετά καλά το παιχνίδι… Πέτυχε δύο γκολ δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα της Χέρενφεϊν από τα άκρα με τους Ριέρα και Χαβίτο. Και οι δύο παίκτες ήταν κινητικοί και δημιούργησαν προϋποθέσεις και για άλλες ευκαιρίες για γκολ.

Οι Ολλανδοί κατάφεραν να μειώσουν εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 4-2.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός άρχισε περισσότερο χαλαρός σε σχέση με το πρώτο μέρος. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν στην ισοφάριση και στη συνέχεια στην νίκη, με τον Ολυμπιακό να δείχνει αρκετά κουρασμένος στο τελευταίο μισάωρο, αλλά και να αποκαλύπτονται προβλήματα στις στημένες φάσεις.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Επιθετικά καλά…

Επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στην αντεπίθεση, αλλά και όταν κλήθηκαν να παίξουν απέναντι σε οργανωμένη άμυνα κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις να δημιουργήσουν προβλήματα.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό είχαν οι δύο ακραίοι που χρησιμοποίησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Τόσο ο Ριέρα, όσο και ο Χαβίτο μπόρεσαν να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα και σε αρκετές περιπτώσεις να βγάλουν την πάσα στην καρδιά της μεγάλη περιοχής.

Ο Χαβίτο με τον Τοροσίδη έδειξαν να συνεργάζονται αρκετά καλά. Καλά τα πήγαν επιθετικά και ο Ριέρα με τον Χολέμπας, αλλά με τον Γερμανό να έχει σαφώς λιγότερες πρωτοβουλίες σε σχέση με αυτές που πήρε ο Τοροσίδης από την άλλη πλευρά.

Ο Κάταϊ ήταν το ίδιο καλός και απείλησε την άμυνα της ολλανδικής ομάδας. Ο Σέρβος σκόραρε δύο φορές, την πρώτη φορά με σουτ από πάσα του Ριέρα και στην δεύτερη μετά από ατομική προσπάθεια. Έδειξε πως μπορεί να απειλήσει αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, ενώ αμυντικά θα μπορούσε να έχει προσφέρει περισσότερα.

Ο Μάρκο Πάντελιτς πέτυχε τα άλλα δύο γκολ του Ολυμπιακού. Και στις δύο περιπτώσεις ο Σέρβος δεν είχε να αντιμετωπίσει την πίεση των αμυντικών της ολλανδικής ομάδας. Όμως έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει την ικανότητα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ίσως κάποιες φορές, με περισσότερη ευκολία από αυτή που πραγματικά προϋποθέτει η φάση.

Ακόμη και την στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ, όμως αμυντικά έδειξε να έχει προβλήματα…

Ουρτάδο… ο αδύναμος κρίκος!

Για άλλο ένα φιλικό παιχνίδι ο Ουρτάδο δεν έδειξε να είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Ο Ισπανός μεσοαμυντικός προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε. Σε κάποιες περιπτώσεις έχασε την μπάλα από περιττές ενέργειες και κουβάλημα της μπάλας χωρίς λόγο. Σε άλλες περιπτώσεις «έχασε» αντίπαλο παίκτη.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δεχθεί τις έντονες παρατηρήσεις από τον Ερνέστο Βαλβέρδε ειδικά μετά από λάθη που έκανε και να δίνει την ευκαιρία στους Ολλανδούς να βγαίνουν με παίκτη παραπάνω στην επίθεση.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ αντιμετώπισε προβλήματα, περισσότερο όμως λόγω των λαθών του Ουρτάδο και γενικότερα της αδυναμίας της μεσαίας γραμμής να σταματήσει επιθέσεις και να καλύψει χώρους.

Μάλιστα, στο δεύτερο γκολ της Χέρενφεϊν ο Τζούρισιτιτς, ο οποίος και σκόραρε, είχε ξεφύγει νωρίτερα από τον Ουρτάδο. Ο Ισπανός δεν τον ακολούθησε, ο Τζούρισιτιτς βρέθηκε στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής και με κεφαλιά σκόραρε.

Αμυντικά, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα και στα άκρα. Λιγότερο ο Τοροσίδης, αλλά περισσότερο ο Χολέμπας.

Προβλημάτισε ο Κονστάντσο

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε την αποκλειστική ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε. Ωστόσο, φάνηκε να μην έχει την αποφασιστικότητα που χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις. Ειδικά να βγει έστω και λίγα βήματα από την εστία του και να «καθαρίσει» τις φάσεις πριν δημιουργηθούν προϋποθέσεις για γκολ από την αντίπαλη ομάδα…

Αχ αυτές οι στημένες φάσεις…

Εκεί που ο Ολυμπιακός έδειξε να θέλει πολλή δουλειά είναι οι στημένες φάσεις. Και ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχθηκε ότι παρατήρησε προβλήματα και πως θα πρέπει να δουλέψει με τους παίκτες του πάνω σε αυτές.

Τα περισσότερα γκολ των Ολλανδών ήρθαν από κόρνερ, ενώ απείλησαν και σε άλλες περιπτώσεις έστω κι αν σε αυτές οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έπαιρναν καλές τοποθετήσεις και έδειξαν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Μέρος ευθύνης έχει και ο Κονστάντσο, από τον οποίο έλλειψε η αυτοπεποίθηση…



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μέλμπεργκ, Ριέρα (71’ Μιραλάς), Χαβίτο (71’ Γκριμπτς), Χολέμπας, Αβραάμ, Ουρτάδο (71’ Μοντέστο), Κάταϊ, Τοροσίδης (59’ Γκαλίτσιος), Σουμπίνιο (71’ Ιμπαγάσα), Πάντελιτς (59’ Τζεμπούρ)

ΧΕΡΕΝΦΕΪΝ: Βαντερμπούσχε, Μπρούερ, Λαχτσάουι, Ελμ, Κρούσβάικ, Κουμς, Τζούρισιτς (82’ Σβεκ), Ντοστ (86’ Σιμπόν), Γιανματ, Ασαϊντί (86’ Μαρτίνους), Ναρσίνγκ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x