Τένις

Τσιτσιπάς: «Είδωλό μου ο Κάρλος Αλκαράθ - Πολλές φορές είναι δύσκολο όταν παίζω με τον αδερφό μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες της σειράς με τη Σλοβακία μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη συνέχεια του Davis Cup, χαρακτηρίζοντας είδωλό του τον Κάρλος Αλκαράθ.

Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική ομάδα απέναντι στη Σλοβακία σχολίασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Άλεξ Μόλτσαν.

«Ήταν πολύ δύσκολο να βρω λύσεις. Όλοι τους επέστρεφαν πολύ καλά και ανέβαζαν πολύ την πίεση από την επιστροφή. Ήταν δύσκολο να παίξεις με τον αέρα, είμαι σίγουρος ότι ήταν δύσκολο και γι’ αυτόν (σ.σ Μόλτσαν). Ήταν κάτι το οποίο δυστυχώς συμβαίνει αυτές τις μέρες εδώ και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ελπίζω την επόμενη φορά να μην υπάρξει κάτι τέτοιο», ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και πρόσθεσε:

«Ήταν κάτι το οποίο περίμενα να συμβεί εδώ. Ήξερα ότι το συγκεκριμένο tie δεν θα ήταν εύκολο. Αυτή ή ομάδα βαθμολογικά είναι πολύ ψηλότερα από εμάς σε σύνολο, οπότε ήξερα ότι δεν θα είχαμε εύκολο έργο και ότι θα χρειαστεί να παίξω τρεις αγώνες, ήμουν 100% σίγουρος γι’ αυτό. Η κούραση δεν είναι λόγος ή δικαιολογία για το ότι δεν κατάφερα να κερδίσω σήμερα. Πνευματικά ήμουν έτοιμος να μπω και να παίξω τρεις φορές. Δεν κατάφερα να βγάλω το τένις που πραγματικά ήθελα να βγάλω και να δείξω μπροστά στους συμπαίκτες μου και στον κόσμο».

Όσο για τα συναισθήματά του μετά τον αποκλεισμό: «Είμαι απογοητευμένος φυσικά γιατί ήρθα εδώ με σκοπό την πρόκριση και τη νίκη. Νομίζω ότι ψυχολογικά η σημαντικότερη νίκη θα ήταν το διπλό, γιατί θα μου έδινε μεγαλύτερη ώθηση και να βγάλω ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο μονό. Το ότι ξεκίνησα το μονό με 1-2 δεν βοήθησε, δεν είναι ότι ένιωσα παραπάνω πίεση, αλλά πιστεύω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις ένα σημαντικό προβάδισμα ώστε να νιώσεις πιο άνετος και ώστε να νιώσεις μικρότερο βάρος πάνω όταν πας να παίξεις στο επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα και ελπίζουμε πως το μέλλον θα κάνουμε καλύτερους αγώνες σε τέτοια σημεία».



Στις δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαρακτήρισε μαθήματα τις ήττες που γνώρισε η Εθνική ομάδα, δηλώνοντας απογοητευμένος από τον εαυτό του, ενώ χαρακτήρισε είδωλό του τον Κάρλος Αλκαράθ λόγω της αποφασιστικότητάς του.

«Ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς. Βλέπω αυτές τις ήττες ως μαθήματα. Πονάει, διότι πρώτη φορά που διαλέξαμε ένα τέτοιο σημείο, όπου νιώθαμε τη δύναμη της τοποθεσίας και προσπαθήσαμε να αποδώσουμε μπροστά στους συμπατριώτες μας. Το γεγονός ότι είχαμε τη ευκαιρία να διοργανώσουμε ένα tie του Davis Cup εδώ είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Είμαι απογοητευμένος από τον εαυτό μου. Από την μια νιώθεις ότι θα ήταν κάτι ηρωικό η νίκη σε διπλό και μονό, αλλά ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου όταν ξύπνησα το πρωί. Δεν ήμουν αρκετά καλός και θέλω να φτάσω ένα νέο επίπεδο στο παιχνίδι μου.

Είμαι αυτός που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια, άρα έχω τη μεγαλύτερη ευθύνη. Ως πιο έμπειρος δεν ανέβασα το επίπεδό μου, δεν στήριξα τον αδερφό μου όσο έπρεπε. Δεν έπαιξα όπως παίζει ένα από τα είδωλά μου παίζει, όταν τον βλέπω να παίζει εμπνέομαι πάρα πολύ και παίρνω κίνητρο να κάνω το ίδιο. Μιλάω για τον Κάρλος Αλκαράθ, που έχει απίστευτο ρυθμό στο παιχνίδι του. Παίζει με τόση αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο και σήμερα ένιωσα ότι δεν το κυνήγησα όπως θα έπρεπε. Είναι πολλές φορές δύσκολο όταν παίζω με τον αδερφό μου, γίνεται πιο συναισθηματικό, συγκριτικά με κάθε άλλο παρτενέρ που είχα ποτέ. Όταν πέφτει, πέφτω κι εγώ, είναι περίπλοκη σχέση. Θέλω να το κάνω να δουλέψει και να εξελιχθεί σε κάτι συμβολικό για το Davis Cup
»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x