Ελλάδα

Εθνική… 4x4

Συνεχίζει να «χτίζει» την αυτοπεποίθησή της και να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου της η Εθνική. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου νίκησε άνετα την Πολωνία με 71-50 για το τουρνουά του Ρίμινι φτάνοντας στο 4/4 στα μέχρι τώρα φιλικά της. Η εξαιρετική εικόνα, επιθετικά κι αμυντικά, στο δεύτερο δεκάλεπτο, αρκούσε στο ελληνικό συγκρότημα, που το Σάββατο αναμετράται με την πρώτη της αντίπαλο στο Ευρωμπάσκετ, Βοσνία. Κορυφαίος ο Κουφός με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 18 λεπτά.

Συνεχίζει να «χτίζει» την αυτοπεποίθησή της και να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου της η Εθνική. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου νίκησε άνετα την Πολωνία με 71-50 για το τουρνουά του Ρίμινι φτάνοντας στο 4/4 στα μέχρι τώρα φιλικά της. Η εξαιρετική εικόνα, επιθετικά κι αμυντικά, στο δεύτερο δεκάλεπτο, αρκούσε στο ελληνικό συγκρότημα, που το Σάββατο αναμετράται με την πρώτη της αντίπαλο στο Ευρωμπάσκετ, Βοσνία (19:15). Κορυφαίος ο Κουφός με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 18 λεπτά.

Τους... κούφανε

Η Εθνική ξεκίνησε με πεντάδα τους Ζήση, Σλούκα, Παπανικολάου και δίδυμους πύργους Μπουρούση και Κουφό. Οι Πολωνοί αιφνιδίασαν και με ένα σερί 8-0 προηγήθηκαν με 11-7. Όμως με πρωτεργάτη τον Κώστα Κουφό, που ήταν ασταμάτητος στο λόου ποστ, η ελληνική ομάδα πήρε τα ηνία του αγώνα και πέρασε μπροστά με ένα δικό της 8-0 (15-11) κλείνοντας τελικά το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή, 19-18, με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ του ομογενή σέντερ.

Σούπερ άμυνα

Ο Ίαν Βουγιούκας αντικατέστησε επάξια τον Κουφό, ο Κώστας Βασιλειάδης έδωσε λύσεις από τον πάγκο και η άμυνα «έσφιξε» σαν θηλιά γύρω από το λαιμό των αντιπάλων. Αποτέλεσμα ήταν σε διάστημα πέντε λεπτών στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Ηλία Ζούρου να φτάσει σε διψήφια διαφορά (31-21). Χαραλαμπίδης και Καϊμακόγλου βοήθησαν επιθετικά την Εθνική και το ημίχρονο έκλεισε με +18, 41-23, έχοντας επί μέρους σκορ 22-5 στο δεύτερο δεκάλεπτο!

Χαλάρωσε, αλλά δεν απειλήθηκε

Το παραγωγικά «φτωχό» ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας (με τον Πατ Καλάθη να ρίχνεται στη μάχη) στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε συνέπειες, αφού η άμυνα αποτελούσε μία καλή αφετηρία για τη διατήρηση της διαφοράς σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας και τους 19 πόντους (46-27). Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και χαλάρωσαν στην άμυνα με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να πλησιάσουν στο -9 (48-39) με οκτώ αναπάντητους πόντους. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης με ένα τρίποντο και μία ασίστ στον Ίαν Βουγιούκα οδήγησε την Εθνική σε ένα 5-0 με το οποίο η «ζημιά» περιορίστηκε και η περίοδος έκλεισε με 53-39.

Το παιχνίδι «άνοιξε» στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο λόγος πέρασε στις επιθέσεις. Η Εθνική ξέφυγε από την κακή (σε δημιουργικό επίπεδο) εικόνα της προηγούμενης περιόδου και πέντε λεπτά πριν το τέλος βρέθηκε στο +20 (66-46) για να πάρει τελικά τη νίκη με το ευρύ και αρκούντως πειστικό 71-50.

* Εκτός δωδεκάδας της Εθνικής έμειναν ο ανέτοιμος Νικ Καλάθης και για λόγους τακτικής οι Ξανθόπουλος, Μπράμος και Μαυροειδής.

Δεκάλεπτα: 19-18, 41-23, 53-39, 71-50.

Ελλάδα: Βασιλειάδης 10, Μπουρούσης 2 (5 ριμπ.), Ζήσης 4, Φώτσης 3, Παπανικολάου 4, Χαραλαμπίδης 9 (4 ριμπ.), Κουφός 16 (10 ριμπ.), Βουγιούκας 9 (4 ριμπ.), Καϊμακόγλου 7, Σλούκας 3, Μάντζαρης 2, Π. Καλάθης 2.

Πολωνία: Μπερίσα 13, Λάπετα 3, Πάμουλα 8, Λέοντσικ 4, Ζέβτσικ 5, Κοζάρεκ 7, Ζότκα 1, Βατσίνσκι 5, Κελάτι 3, Χρίτσανιουκ 1, Σκιμπνιέφσκι, Βισνιέφσκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x