Euroleague

Πήρε τη ματσάρα με την Παρτίζαν και «ανάσανε» μετά από καιρό η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν ήταν η μεγάλη νικήτρια στη ματσάρα με την Παρτίζαν, με τους Βαυαρούς να επικρατούν 94-85 και να επιστρέφουν στις νίκες στην Ευρωλίγκα μετά από τέσσερις αγωνιστικές!

Χαμογέλασε μετά από καιρό η Μπάγερν Μονάχου!

Πραγματοποιώντας μια καλή και γεμάτη εμφάνιση, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο λύγισε την Παρτίζαν στο φινάλε με σκορ 94-85 για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες και τα ροζ φύλλα αγώνα μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση!

Οι Βαυαροί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στο τέλος, με τον Φρανσίσκο να πετυχαίνει τους 4 από τους 8 πόντους της ομάδας του στο τελευταίο λεπτό, με τον πρώην γκαρντ του Περιστερίου να είναι εκ των πρωταγωνιστών της Μπάγερν με 17 πόντους κα 6 ασίστ. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές πάντως που ανέβηκαν στο 3-5 - και έπιασαν την Παρτίζαν - ήταν ο Κάρσεν Έντουαρντς με 21 πόντους.

Όσον αφορά την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ξεχώρισε ο Καμπόκλο, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου σημείωσε 19 πόντους, έχοντας παράλληλα δύο ριμπάουντ και ισάριθμα μπλοκ!


Το ματς:

Η Παρτίζαν μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με τον Καμίνσκι σε πρώτο πλάνο προηγήθηκε με 11-5 στο 4’. Φρανσίσκο και Έντουαρντς μείωσαν στον πόντο για την Μπάγερν Μονάχου, όμως οι Σέρβοι βρήκαν συνέχισαν να βρίσκουν με ευκολία τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και με δέκα προσωπικούς πόντους του Τριφούνοβιτς στο τελευταίο πεντάλεπτο, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 για το 32-25.

Με έξι γρήγορους πόντους από τους Καμπόκλο και Ντόζιερ, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +10 (28-38) στο 12’, δείχνοντας να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο, οι Βαυαροί ανέβασαν την απόδοσή τους και με τον Έντουαρντς σε πρώτο πλάνο, όχι μόνο «ροκάνισαν» τη διαφορά, αλλά μπόρεσαν να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά στο 16’ (42-41). Έκτοτε, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους Γερμανούς να προηγούνται με σκορ 53-51.




Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στις αρχές της τρίτης περιόδου και κρατώντας τη Παρτίζαν χωρίς πόντο για περίπου τέσσερα λεπτά, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά της τάξεως των 7 πόντων (59-51). Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Μπούκερ, με έξι διαδοχικούς πόντους ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +12 (65-53) στο 26’. Η Παρτίζαν αντέδρασε και με τον ΛεΝτέι να την «ξεκολλά» στο σκοράρισμα, μείωσε σε 65-61, προτού ο Φρανσίσκο με τρίποντο διαμορφώσει το 70-63 του δεκαλέπτου.




Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Παρτίζαν έκανε την προσπάθειά της να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα, μειώνοντας τη διαφορά στον πόντο (82-81) στο 37', χάρη στην εξαιρετική επιθετικά εμφάνιση του Καμπόκλο. Παρ' όλα αυτά, η Μπάγερν αποδείχθηκε ψύχραιμοι στο τέλος και με οκτώ πόντους στο τελευταίο λεπτό, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της, φτάνοντας στο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 94-85.



Τα δεκάλεπτα: 25-32, 53-51, 70-63, 94-85

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x