Champions League

Κανόνι... η Άρσεναλ! (video)

Την αμφισβήτησαν και το πλήρωσαν. Η Άρσεναλ με δύο «κανονιές» κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου και με σκορ 2-1 νίκησε την Ουντινέζε και στην Ιταλία και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League. Ζερβίνιο-Γουόλκοτ- Φαν Πέρσι έβγαζαν φωτιές στο δεύτερο μέρος και απομάκρυναν τα φίδια που άρχιζαν να ζώνουν τον Αρσέν Βενγκέρ. Πρόκριση ακόμα για Πλζεν, Μπενφίκα Μπάτε Μπορίσοφ και Λιόν.

Την αμφισβήτησαν και το πλήρωσαν. Η Άρσεναλ με δύο «κανονιές» κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου και με σκορ 2-1 νίκησε την Ουντινέζε και στην Ιταλία και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.

Ζερβίνιο-Γουόλκοτ- Φαν Πέρσι έβγαζαν φωτιές στο δεύτερο μέρος και απομάκρυναν τα φίδια που άρχιζαν να ζώνουν τον Αρσέν Βενγκέρ. Πρόκριση ακόμα για Πλζεν, Μπενφίκα Μπάτε Μπορίσοφ και Λιόν.

Το μάτς:



Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε ρυθμούς αντίστοιχους του επιπέδου ενός αγώνα Champions League. Οι Ιταλοί ήταν σαφώς πιο επικίνδυνοι και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες σε σχέση με τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι πελαγοδρομούσαν.

Κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών της Ουντινέζε ήταν ο Ντι Νατάλε ο οποίος σκόραρε δύο φορές, με το ένα να μην μετρά αφού υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ. Ο Ιταλός επιθετικός είχε και δοκάρι στο 22’, όταν από κοντά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Σέζνι.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ τη μόνη φορά που απείλησε με αξιώσεις την εστία του Χαντάνοβιτς ήταν στο 35’ όταν Γουόλκοτ και Φαν Πέρσι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την εστία του Σλοβένου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι «κανονιέρηδες» μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη πρόκριση χωρίς να χρειαστεί να πάνε στην παράταση, καθώς έβγαζαν «φωτιές» στην επίθεση.

Έτσι 10 λεπτά μετά την έναρξή του ο Φαν Πέρσι εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή ενέργεια του Ζερβίνιο από αριστερά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ουντινέζε δίνοντας παράλληλα σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Και αφού όλα έδειχναν ότι ο αγώνας έφτασε στο τέλος του, καθώς η Ουντινέζε χρειαζόταν δύο γκολ, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Ντι Νατάλε, καθώς τον νίκησε ο Σέζνι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «κανονιέρηδες στο 69’ λεπτό σκόραραν και δεύτερη φορά με τον Γουόλκοτ, κάνοντας το υπόλοιπο της ναμέτρησης να μοιάζει τυπική διαδικασία.


Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ίσλα( 83’ Ντενίς), Λαρανγκέιρα, Μπαντού, Ντι Νατάλε, Νέουτον, Μπενάτια (87’ Πασκουάλ), Ασαμόα, Έκστραντ, Αρμέρο, Πίντσι(63’Φαμπρίνι) .

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ (90’ Αρσάβιν), Ράμσεϊ, Σονγκ, Τζουρού, Τζένκινσον, Φρίμπονγκ( 46’ Ροζίτσκι), Ζερβίνιο( 86’ Τραορέ).

Γκολ: 39’ Ντι Νατάλε- 55’ Φαν Πέρσι, 70’ Γουόλκοτ


szolj hozza: Udi 1-2 Ars


Πλζεν-Κοπεγχάγη 2-1

Η έκπληξη των Τσέχων στο πρώτο παιχνίδι (νίκησαν 3-1) συνεχίστηκε και στον επαναληπτικό. Αν και η Κοπεγχάγη μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ στο 32’ με τον Μπολάνιος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Οι γηπεδούχοι μάλιστα νίκησαν 2-1 και προκρίθηκαν επάξια στους ομίλους του Champions League.



Μπενφίκα-Τβέντε 3-1

Εντυπωσιακοί οι Πορτογάλοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν έμειναν στο 2-2 του πρώτου αγώνα, αλλά φιλοδώρησαν με τρία γκολ την ολλανδική ομάδα και επικράτησαν με σκορ 3-1.

Στουρμ Γκρατς- Μπάτε Μπορίσοφ 0-2

Με την πλάτη στο τοίχο ταξίδεψαν οι Λευκορώσοι στην Αυστρία για να αντιμετωπίσουν τη Στουρμ Γκρατς (1-1 το πρώτο ματς), ωστόσο κατάφεραν παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο να νικήσουν με 2-0 και να πάρουν το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.


szolj hozza: Stu 0-2 Bate

Νωρίτερα η Λιόν με σκορ 1-1 κόντρα στη Ρούμπιν προκρίθηκε και θα συμμετάσχει στην κλήρωση της Πέμπτης.

Κώστας Γιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x