Europa League

Live: Ντιναμό Τιφλίδας-ΑΕΚ 1-1 (Τελικό)

Δεν είναι και για να το… γλεντήσει, αλλά σίγουρα αξίζει να το πανηγυρίσει! Με τον Λεονάρντο ν’ αλλάζει την (αξιοθρήνητη μέχρι τότε) μοίρα της και να εξαργυρώνει το πέναλτι-χρυσάφι που κέρδισε στην παράταση ο Γκούντγιονσεν, η ΑΕΚ επανέφερε στην τάξη τη Ντιναμό (1-1) και απέδρασε απ' το φανατισμένο «Μπόρις Παϊχάτζε» με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League!

Δεν είναι και για να το… γλεντήσει, αλλά σίγουρα αξίζει να το πανηγυρίσει!

Με τον Λεονάρντο ν’ αλλάζει την (αξιοθρήνητη μέχρι τότε) μοίρα της και να εξαργυρώνει το πέναλτι-χρυσάφι που κέρδισε στην παράταση ο Γκούντγιονσεν, η ΑΕΚ επανέφερε στην τάξη τη Ντιναμό (1-1) και απέδρασε απ' το φανατισμένο «Μπόρις Παϊχάτζε» με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League!



120': Λήξη της αναμέτρησης.

111': ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Λεονάρντο ευστόχησε στο χτύπημα πέναλτι, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Λόρια.

110': Πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Κακουμπάβα ανατρέπει τον Γκούντγιονσεν μέσα στην περιοχή την στιγμή που ο Ισλανδός βρισκόταν τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Ο παίκτης της Ντιναμό τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα.

106': Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Καφές παίρνει την θέση του Χοσέ Κάρλος.

105'+1: Έληξε το πρώτο μέρος της παράτασης.

105': Αλλαγή για την Ντιναμό Τιφλίδας. Ο Κακελισβίλι μπαίνει στην θέση του Τσίσκο.

93': Εκτέλεση φάουλ από τον Χοσέ Κάρλος, η μπάλα φτάνει στον Γκούντγιονσεν που, αμαρκάριστος, πλασάρει άουτ.

90': Έναρξη της παράτασης

90'+4: Λήξη της αναμέτρησης. Το ματς οδηγείται στην παράταση.

90': Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

84': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Έπειτα από σέντρα του Καράμπελα από αριστερά και υπέροχο στρώσιμο του Γκούντγιονσεν με το κεφάλι, ο Κάρλος βρίσκεται "φάτσα" με την εστία, αλλά το πλασέ που κάνει είναι άψυχο και αποκρούεται εύκολα από τον Λορία!

79' - Αλλαγή για τη Ντιναμό: Ο Γιγκάουρι περνάει στη θέση του σκόρερ Κοσκάτζε.

78' -Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Καράμπελας για ένα δυνατό φάουλ λίγο έξω από την περιοχή.

77': Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Λεονάρντο βρίσκει χώρο και πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Λορία πέφτει και αποκρούει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία!

76': Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Λεονάρντο από αριστερά, ο Γκούντγιονσεν πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

75' - Κίτρινη κάρτα για τη Ντιναμό: Τη βλέπει ο Κακουμπάβα, για δυνατό μαρκάρισμα στον Γκέντσογλου.

74' - Αλλαγή για τη Ντιναμό: Ο Κότο αντικαθιστά τον Ρομπερτίνιο.

69': Μετά από σχεδόν τετράλεπτη διακοπή, το παιχνίδι ξαναρχίζει.

67' - Κίτρινες κάρτες και για τις δύο ομάδες: Ο διαιτητής θεωρεί "πρωταγωνιστές" των επεισοδίων τους Κάλα, Μάκο και Αλβάρο και τους "κιτρινίζει" όλους.

65': Σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, που ξεκίνησε με αψιμαχία των δύο προπονητών (!) και γενικεύτηκε με μικροσυμπλοκές των ποδοσφαιριστών!

63' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Λυμπερόπουλου περνάει ο Λεονάρντο.

59': Ωραία κούρσα του Γκούντγιονσεν από δεξιά καταλήγει σε προσπάθεια να "κρεμάσει" από μακριά τον Λορία, αλλά η μπάλα φεύγει και πάλι ψηλά άουτ.

58': Ο Γκούντγιονσεν εκτελεί με φάλτσο ένα φάουλ έξω από την περιοχή της Ντιναμό, αλλά στέλνει την μπάλα αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

56': Έχει πάρει την κατοχή της μπάλας η ΑΕΚ -κερδίζοντας παράλληλα και μέτρα προς την περιοχή της Ντιναμό- αλλά εξακολουθεί να μη δημιουργεί ευκαιρίες.

51' - Κίτρινη κάρτα για τη Ντιναμό: Τη βλέπει ο Τσίσκο, που συνέχισε μια φάση παρόλο που είχε υποδειχθεί νωρίτερα σε θέση οφσάιντ.

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+4': Λήξη του ημιχρόνου

45'+3': Μεγάλη ευκαιρία για τη Ντιναμό! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Αλβάρο έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Αραμπατζής απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία!

45': Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

39': Ο Τσίσκο εκμεταλλεύεται μια ακόμα ολιγωρία του Κάλα και βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, αλλά το βολέ που κάνει στην κίνηση φεύγει έξω από τη δεξιά γωνία του Αραμπατζή.

36' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά για την "Ένωση". Οι ενοχλήσεις που νιώθει ο Κωνσταντόπουλος στη μέση δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει κι έτσι τη θέση του κάτω από τα δοκάρια παίρνει ο Αραμπατζής.

33': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Έπειτα από "κομπίνα" με τον Λαγό στο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Κάρλος σούταρε με φάλτσο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

32' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει (αυστηρά) ο Κάρλος, επειδή εκτέλεσε ένα φάουλ χωρίς να έχει σφυρίξει νωρίτερα ο διαιτητής.

27': Καλή φάση για τη Ντιναμό. Ο Ρομπερτίνιο μπήκε ωραία από αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε -πιεζόμενος- δεν ήταν καλό και μπλοκαρίστηκε στην κλειστή γωνία από τον Κωνσταντόπουλο.

25': Ο Κωνσταντόπουλος δείχνει να πονάει στη μέση -μετά από χτύπημα σε προηγούμενη φάση- και το παιχνίδι έχει διακοπεί προσωρινά, για να δεχθεί την περιποίηση του ιατρικού επιτελείου.

20': Πρώτο σουτ για την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Το κάνει ο Κάρλος -λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά- αλλά η μπάλα φεύγει έξω από το απέναντι "Γ" του Λορία.

14': Έχουν ισορροπήσει κάπως το ματς οι παίκτες του Χιμένεθ. Παρόλα αυτά, δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα κάποια επικίνδυνη φάση μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

7': Προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ η ΑΕΚ -χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο από τη Ντιναμό.

1' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΙΝΑΜΟ!: Απίστευτη ψυχρολουσία για την ΑΕΚ! Στην πρώτη επίθεση της Ντιναμό, ο Κοσκάτζε μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Κάλα, σουτάρει εύστοχα στο αριστερό "παραθυράκι" του Κωνσταντόπουλου!

1': Έναρξη του αγώνα



ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Άλεξ Γκαρσία): Λορία, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79' Γιγκάουρι), Αλβάρο, Οντιγκάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (74' Κότο), Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο (105' Κακελισβίλι), Κβεκβεσκίρι

Στον πάγκο: Ναντιράτζε, Όμολα, Τεκτουρμανίτζε, Μπεράια

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (36' λ.τ. Αραμπατζής), Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Κάρλος (106' Καφές), Λυμπερόπουλος (63' Λεονάρντο)

Στον πάγκο: Κοντοές, Χέλγκασον, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Κλωναρίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάρκο Τσέφεριν (Σλοβενία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Μπόρις Παϊχάτζε»



Με μοναδική απουσία εκείνη που… γνώριζε εκ των προτέρων θα παραταχθεί τελικά απόψε η ΑΕΚ. Ο Νίκος Γεωργέας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δεξιό οπίσθιο μηριαίο (που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την προπόνηση της Τετάρτης) και παίρνοντας θέση στο βασικό σχήμα, δεν προσθέτει έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον Μανόλο Χιμένεθ μετά τον τραυματισμό του Δέλλα.

Ο Ανδαλουσιανός, πάντως, επεφύλαξε εκπλήξεις στην ενδεκάδα που ανακοίνωσε από νωρίς για το αποψινό παιχνίδι -συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτή τους Λαγό, Γκέντσογλου, αντί των Μπέλεκ και Καφέ.

Έτσι, στο 4-2-3-1, τερματοφύλακας θα είναι ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Γκούντγιονσεν (για πρώτη φορά σε ρόλο επιτελικού), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ο Λυμπερόπουλος.

Γκολ που (η ΑΕΚ ελπίζει ότι) θ’ αποδειχθεί «χρυσάφι» πέτυχε στο πρώτο παιχνίδι ο Χοσέ Κάρλος. Η κεφαλιά του Ισπανού στο 87’ της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ λύτρωσε την «Ένωση» και την έστειλε φαβορί στη σημερινή ρεβάνς.



Σε… εθνική υπόθεση έχουν μετατρέψει το σημερινό ματς οι Γεωργιανοί! Αφού η ομοσπονδία της χώρας ανέβαλε το τελευταίο παιχνίδι της Ντιναμό (προκειμένου εκείνη να προετοιμαστεί καλύτερα γι’ απόψε), η διοίκηση της ομάδας έβαλε τιμές 1,5-2 ευρώ στα εισιτήρια, προσδοκώντας σε προσέλευση τουλάχιστον 25.000 θεατών!

Αγωνιστικό χώρο που δεν έμοιαζε ακριβώς με… χαλί βρήκε η αποστολή της ΑΕΚ στο «Μπόρις Παϊχάτζε». Στην προπόνηση της Τετάρτης, οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα από την κακή κατάσταση του χλοοτάπητα (ο οποίος έπαιξε το δικό του ρόλο και στις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Νίκος Γεωργέας), με τον Μανόλο Χιμένεθ να τους επισημαίνει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι -ΚΑΙ γι’ αυτό το λόγο- στο αποψινό ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x