Γενικά

Live: Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-0 (Τελικό)

Κακά τα ψέματα… Δεν την ένοιαζε τόσο το (τέταρτο) Σούπερ-Καπ. Ο δεύτερος τίτλος -ήδη- μες στη χρονιά. Αλλά κυρίως να τον… χρησιμοποιήσει για να «πικάρει» την αιώνια! Μέσι και Φάμπρεγας λύγισαν τη σκληρή Πόρτο (2-0) και ανακηρύσσοντας «υπερ-πρωταθλήτρια» Ευρώπης την Μπαρτσελόνα, της επέτρεψαν να… περηφανεύεται για έναν τίτλο περισσότερο πλέον από τη Ρεάλ (74 έναντι 73 συνολικά)!

Κακά τα ψέματα…

Δεν την ένοιαζε τόσο το (τέταρτο) Σούπερ-Καπ.

Ο δεύτερος τίτλος -ήδη- μες στη χρονιά.

Αλλά κυρίως να τον… χρησιμοποιήσει για να «πικάρει» την αιώνια!

Μέσι και Φάμπρεγας λύγισαν τη σκληρή Πόρτο (2-0) και ανακηρύσσοντας «υπερ-πρωταθλήτρια» Ευρώπης την Μπαρτσελόνα, της επέτρεψαν να… περηφανεύεται για έναν τίτλο περισσότερο πλέον από τη Ρεάλ (74 έναντι 73 συνολικά)!



90+3' Λήξη της αναμέτρησης

89’ Αγρίεψε το παιχνίδι... Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γκουαρίν, έπειτα από σκληρό και επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μασεράνο.

87' ΓΚΟΟΟΛ 2-0 η Μπαρτσελόνα. Απίστευτη ασίστ από τον Μέσι, ο οποίος βρήκε μέσα στην μικρή περιοχή τον Φάμπρεγας και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



86’ Κόκκινη κάρτα στον Ρολάντο. Ο παίκτης της Πόρτο δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή έπειτα από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μέσι.

79' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Ο Φάμπρεγας αντικαθιστά τον Πέδρο.

77' - Αλλαγές για την Πόρτο: Στις θέσεις των Κλέμπερ και Σόουζα μπαίνουν οι Μπελούτσι και Φερνάντο αντίστοιχα.

75': Ο Σάντσες προσποίηθηκε ωραία από αριστερά κι έπιασε φαλτσαριστό σουτ -από το ύψος της περιοχής- αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

68' - Αλλαγή για την Πόρτο: Ο Βαρέλα αντικαθιστά τον Ροντρίγκες.

65' - Κίτρινη κάρτα για την Πόρτο: Τη βλέπει ο Ρολάντο, που σχεδόν... ξεχείλωσε τη φανέλα του Μέσι, προσπαθώντας να τον κόψει στην αντεπίθεση.

64' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Στη θέση του Αντριάνο περνάει ο Μπουσκέτς.

61' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Ο Σάντσες αντικαθιστά τον Βίγια.

60': Μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Υπέροχη μπαλιά του Μέσι βγάζει τον Πέδρο "στην πλάτη" της άμυνας, αλλά το κοντρόλ που κάνει ο Ισπανός (από πλάγια θέση) δεν είναι καλό και δίνει το δικαίωμα στον εξερχόμενο Έλτον να τον κόψει!

57': Σε αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα, ο Βίγια μπαίνει ωραία από αριστερά στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που κάνει -πιεζόμενος- μπλοκάρεται από τον Έλτον!

56': Τρομερό σουτ του Γκουαρίν από τα 30 μέτρα αναγκάζει τον Βαλντές να πέσει στην αριστερή του γωνία και ν' αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ!

52': Μετά από ωραίο συνδυασμό στην περιοχή, ο Μουτίνιο πιάνει δυνατό σουτ από πλάγια θέση, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Βαλντές.

51' - Κίτρινη κάρτα για την Μπαρτσελόνα: Τη βλέπει ο Ινιέστα ια διαμαρτυρία.

46': Έναρξη του β' μέρους

45': Λήξη πρώτου ημιχρόνου

39': ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ! Ο Λιονέλ Μέσι εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος του Γκουαρίν -ο οποίος γυρίζει απερίσκεπτα την μπάλα προς τα πίσω- και αφού περνάει με ωραίο σπάσιμο μέσης τον Έλτον, πλασάρει στην κενή εστία!



37': Ωραία αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα, αλλά το σουτ του Τσάβι φεύγει κόρνερ, αφού ο Έλτον έδιωξε με τα ακροδάχτυλα.

30' - Κίτρινη κάρτα για την Πόρτο: Τη βλέπει ο Ροντρίγκες για δυνατό μαρκάρισμα.

29': Εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μέσι, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά η κάθετη πάσα του κόντραρε και έφτασε στα χέρια του Έλτον.

25': Ωραία ενέγεια του Χουλκ από δεξιά, έκανε την σέντρα, όμως ο Μαστσεράνο έδιωξε προ του Κλέμπερ.

19': Κόπασε κάπως ο... φρενήρης ρυθμός των πρώτων λεπτών -με την Μπαρτσελόνα να δείχνει να τον ελέγχει.

12': Απαντά η Πόρτο! Ο Χουλκ μπαίνει ωραία από δεξιά στην περιοχή και -αφού "χορεύει" τον Αμπιντάλ- πιάνει διαγώνιο σουτ που φεύγει λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι!

11': Μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Έπειτα από πάσα του Ινιέστα και κόντρες στους αμυντικούς της Πόρτο, η μπάλα στρώνεται στον -αμαρκάριστο στην περιοχή- Πέδρο, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχειρεί εκείνος απέναντι στον Έλτον περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

7': Ευκαιρία για την Πόρτο! Ο Μουτίνιο κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή και αριστερά, έπιασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Βαλντές να πέσει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούσει σε κόρνερ!

6': Πρώτη καλή φάση στο ματς. Ο Χουλκ εκτελεί με φάλτσο ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Μπαρτσελόνα και στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαλντές.

1': Έναρξη του αγώνα



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αντριάνο (64' Μπουσκέτς), Αμπιντάλ, Μαστσεράνο, Άλβες, Κεϊτά, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (61' Σάντσες), Μέσι, Πέδρο (79' Φάμπρεγας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Όιερ, Τιάγκο, Φοντάς, Γιόναθαν

ΠΟΡΤΟ (Βίτορ Περέιρα): Ελτον, Φουτσίλε, Οταμέντι, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Σόουζα (77' Φερνάντο), Μουτίνιο, Γκουαρίν, Ροντρίγκες (68' Βαρέλα), Χουλκ, Κλέμπερ (77' Μπελούτσι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράφαελ, Μαϊκόν, Ντζαλμά, Ντεφούρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κούιπερς (Ολλανδία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Λουί Ντε», Μονακό



Ακόμα δεν άρχισε καλά-καλά η σεζόν και Μπαρτσελόνα και Πόρτο διεκδικούν… τη δεύτερη κούπα τους! Τόσο η κάτοχος του Champions League, όσο κι εκείνη του Europa League κατέκτησαν προ ημερών το Super Cup στις χώρες τους -η μεν στις χορταστικές αναμετρήσεις με τη Ρεάλ (2-2, 3-2) και η δε απέναντι στην Μπράγκα (2-1).



Επτά τίτλους κατάφεραν να μαζέψουν… συνολικά την περσινή σεζόν οι δύο αντίπαλοι! Σφραγίζοντας την αναμφισβήτητη κυριαρχία της στα ισπανικά και τα ευρωπαϊκά γήπεδα, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε Champions League, πρωτάθλημα και Σούπερ-Καπ Ισπανίας. Το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο των «δράκων», από την άλλη, έφερε στην τροπαιοθήκη τους -εκτός από το Europa League- πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ-Καπ Πορτογαλίας!





Κάτι παραπάνω από έναν τίτλο διεκδικεί σήμερα η Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» ψάχνουν μια ακόμα κούπα για αν ξεπεράσουν στο σύνολο την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης -αφού αμφότερες διαθέτουν από… 76, σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις!

Εντός των συνόρων η «βασίλισσα» προηγείται κατά πολύ στα πρωταθλήματα (με τους «μπλαουγκράνα», ωστόσο, να μαζεύουν τη διαφορά από τα Κύπελλα), ενώ στα ευρωπαϊκά τρόπαια, τα εννέα Champions League των «μερένχες» οι Καταλανοί τα… ισοφαρίζουν με τις κατακτήσεις των υπόλοιπων τίτλων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x