Stoiximan Super League

Πιλάβιος: «Θα ωφελήσει τις ομάδες»

Την πεποίθηση του ότι το νέο σύστημα αδειοδότησης της UEFA θα φέρει άμεσα θετικά αποτελέσματα στα οργανωτικά και στα οικονομικά των ομάδων εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος στον χαιρετισμό του στο σεμινάριο «Licensing System & Financial Fair Play». Σε αυτό παρευρέθηκαν 108 εκπρόσωποι από 53 ομοσπονδίες.

Την πεποίθηση του ότι το νέο σύστημα αδειοδότησης της UEFA θα φέρει άμεσα θετικά αποτελέσματα στα οργανωτικά και στα οικονομικά των ομάδων εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος στον χαιρετισμό του στο σεμινάριο «Licensing System & Financial Fair Play». Σε αυτό παρευρέθηκαν 108 εκπρόσωποι από 53 ομοσπονδίες.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το πλαίσιο Αδειοδότησης Ομάδων και Fianacial Fair Play της UEFA είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον υποστηρίζει 100% ως ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο, ικανό να ρυθμίζει μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας και να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά την ηγεσία της UEFA που μας ανέθεσε την μεγάλη τιμή και παράλληλα μεγάλη ευθύνη να φιλοξενήσουμε το συγκεκριμένο συνέδριο, επιτρέποντας μας να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του οργανωτικού μέλλοντος των ποδοσφαιρικών ομάδων. Εύχομαι αυτό το συνέδριο να είναι ενδιαφέρον και παραγωγικό, δίνοντάς μας τη ευκαιρία να πετύχουμε ένα ακόμα γκολ στον αγώνα βελτίωσης του οργανωτικού πλαισίου του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Αλλά και να μας επιτρέψει να κοιτάξουμε μπροστά και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε πιθανές διαρθρωτικές προκλήσεις στο άθλημα που όλοι λατρεύουμε».


Για την εικόνα του για το συνέδριο: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί συμμετέχοντες από ολόκληρη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, για να λάβουν μέρος σε αυτή τη νέα προσπάθεια να βελτιωθεί η οργανωτική δομή των ποδοσφαιρικών ομάδων και να δημιουργηθεί ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, ως προς τη διαχείρισή τους, μέσω της μετάδοσης του πνεύματος του Financial Fair Play σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το γεγονός ότι φιλοξενούμε αυτό το συνέδριο, σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή που γίνεται προσπάθεια να αναδομηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτελεί τεράστια ευθύνη για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε πως η συγκεκριμένη ανάθεση αποτελεί μία ψήφο εμπιστοσύνης της UEFA, στο βαρύ και συγχρόνως περίπλοκο έργο που έχουμε αναλάβει»

Για τις προσδοκίες του νέου συστήματος: «Δίνουμε μεγάλη αξία στην προσπάθεια επισημοποίησης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πανευρωπαϊκού συστήματος αδειοδότησης. Πιστεύουμε ακράδαντα πως κάτι τέτοιο παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμιστεί ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης, αντιπροσωπεύει την ισχυρή μας πεποίθηση για διαφάνεια και ευ αγωνίζεσθε, σε όλα τα επίπεδα».

Για τα οφέλη που έχουν οι ομάδες: «Η μεγαλύτερη επιτυχία των προσπαθειών μας, μέχρι τώρα, είναι ότι οι ίδιες οι ομάδες αντιλαμβάνονται πλέον τα οφέλη των κατευθυντήριων γραμμών του συστήματος αδειοδότησης. Το ετήσιο πρόγραμμά τους είναι δομημένο και εκτελεσμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς αδειοδότησης. Θα τολμούσα να πω πως η ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών δεν είναι πια κάτι μακρινό».

Για το πώς εξασφαλίζεται η άδεια: «Η εφαρμογή του συνόλου των κανόνων του Financial Fair Play διασφαλίζει ότι η άδεια που λαμβάνεται μέσω του Συστήματος Αδειοδότησης δεν είναι κάτι που γίνεται άπαξ, αλλά είναι μια συνεχής διαδικασία υψηλού επιπέδου, την οποία οι ομάδες πρέπει να τηρούν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ποδοσφαιρικής σεζόν. Πρόκειται για μια ακόμα ευκαιρία να εξυγιανθούν τα οικονομικά των ομάδων, βάσει μιας βιώσιμης οικονομικής πραγματικότητας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x