Διονύσης Δεσύλλας

Ναι, αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί!

Στην ερώτηση αν είναι ο Παναθηναϊκός ικανοποιημένος από την ισοπαλία στο Περιστέρι, απέναντι στον Ατρόμητο, η απάντηση είναι «ναι».

Στην ερώτηση αν είναι ο Παναθηναϊκός ικανοποιημένος από την ισοπαλία στο Περιστέρι, απέναντι στον Ατρόμητο, η απάντηση είναι «ναι». Με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες του ματς και το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έπαιξαν για 90 λεπτά με 10 παίκτες, με έναν 17χρονο τερματοφύλακα, αλλά και με μπόλικη ψυχή και – επιτέλους- σωστό σχέδιο στο παιχνίδι τους, το «Χ» και κυρίως ο τρόπος που ήρθε, κάνει την ομάδα, αλλά και τον κόσμο της να χαμογελάει.
Σκεφτείτε το εξής: Εχει καμία σχέση ο χθεσινός Παναθηναϊκός (αλλά και αυτός της νίκης επί του ΠΑΣ Γιάννινα) με το συνονθύλευμα που παρακολουθήσαμε στα ευρωπαϊκά ματς; 100% όχι! Οι «πράσινοι» δείχνουν πιο δουλεμένοι, πιο αποφασισμένοι, με ποιότητα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά και καθαρό μυαλό. Ας τα δούμε όλα συνοπτικά…
*Στον αγώνα με τον Ατρόμητο, οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν κλασσική ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία που είχε χθες η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αν εξαιρέσουμε τη φάση του γκολ, στην οποία, αφού ο Βύντρα δεν μπορεί να κόψει την κάθετη στον Επστάιν, ο Μπουμσόνγκ αναγκάζεται αν βγει στα άκρα, με αποτέλεσμα το κέντρο της άμυνας να έχει ένα λιγότερο ποδοσφαιριστή, η υπόλοιπη αμυντική λειτουργία ήταν άριστη.

*Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» κύλησαν την μπάλα, είχαν καλή ανάπτυξη και έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα ήταν οι κύριοι επιθετικοί εκφραστές. Ο Ρούντολφ απασχόλησε την άμυνα του Ατρομήτου, όταν μπήκε στην αναμέτρηση, ενώ όταν ο Κατσουράνης αποφάσισε να ανέβει λίγο για να βοηθήσει το επιθετικό κομμάτι, το έκανε με τις μεταβιβάσεις του.
*Η ψυχή και το πάθος, δυο στοιχεία που χωρίς αμφιβολία παίζουν μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο- ειδικά όταν κάνεις πρωταθλητισμό- περίσσευαν χθες από το «τριφύλλι». Ετσι, λοιπόν, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, παρά το γεγονός ότι είχαν μείον ένα ποδοσφαιριστή στο χορτάρι. Αν υπήρχε και περισσότερο καθαρό μυαλό προς το τέλος, όπου η κούραση ήταν εμφανής, ίσως ο Παναθηναϊκός να έφτανε στην ανατροπή.

Το πρόσημο, λοιπόν, από το χθεσινό ματς είναι θετικό για το «τριφύλλι». Ναι, χάθηκαν δυο πολύτιμοι βαθμοί, αλλά, να με συμπαθάτε, τα κέρδη ήταν περισσότερα και αφορούν τη συνέχεια και το τι περιμένουμε να δούμε από τον Παναθηναϊκό. Αν, λοιπόν, τον Αυγουστο ο κόσμος σιχτίριζε μ’ αυτό που έβλεπε, τώρα μπορεί να ελπίζει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις πρωτάθλημα και Κύπελλο…

Υ.Γ.: Πολύ καλή ομάδα ο Ατρόμητος. «Καθαρή», με στρωτό ποδόσφαιρο, επιθετικές βλέψεις. Ο κόσμος της χαίρεται να τη βλέπει. Δεν φτάνει, όμως, μόνο αυτό. Για να έρθουν τα αποτελέσματα χρειάζεται περισσότερη ωριμότητα, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου μια μεγάλη ομάδα, ακόμη κι’ αν αυτή αγωνίζεται με 10 παίκτες.

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x