Ειδήσεις

«Όποιος το βλέπει σαν αγγαρεία, καλύτερα να μην έρθει»

Σίγουρος ότι η Εθνική μπάσκετ είναι φτιαγμένη για νέες επιτυχίες και ικανή να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ενώ για όσους δεν τίμησαν το εθνόσημο στο Ευρωμπάσκετ, αλλά σκέφτονται να επιστρέψουν του χρόνου, ο σέντερ της Μπιλμπάο, είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέση σε όσους την παράτησαν. Γιατί δεν το ήθελαν πραγματικά. Όποιος το βλέπει σαν αγγαρεία, καλύτερα να μην έρθει».

Σίγουρος ότι η Εθνική μπάσκετ είναι φτιαγμένη για νέες επιτυχίες και ικανή να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ενώ για όσους δεν τίμησαν το εθνόσημο στο Ευρωμπάσκετ, αλλά σκέφτονται να επιστρέψουν του χρόνου, ο σέντερ της Μπιλμπάο, είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέση σε όσους την παράτησαν. Γιατί δεν το ήθελαν πραγματικά. Όποιος το βλέπει σαν αγγαρεία, καλύτερα να μην έρθει».


Αναλυτικά όσα δήλωσε στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:

Για την κλήση του στην Εθνική: «Οι διακοπές ακυρώθηκαν αυτόματα. Ενσωματώθηκα στην εθνική και πάλεψα για να μπω στην 12άδα».

Για την πορεία στο Ευρωμπάσκετ και το μυστικό της επιτυχίας: «Ήταν αρκετά νέα πρόσωπα ωστόσο παρά τα προβλήματα έγινε πολύ καλή δουλειά. Ήμασταν ενωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό η χημεία σε μία ομάδα. Δείξαμε ότι το μέλλον μας ανήκει. Αν δουλέψουμε είμαστε ικανοί να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Όλα τα παιδιά είτε παίξουν 2 λεπτά, είτε 40 παλεύουν για το καλύτερο. Ήμασταν μια παρέα, μας βοήθησε αυτό, ευχαριστιόμασταν το παιχνίδι. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μακάρι να το ξαναζήσουμε. Και πέρυσι που ήταν όλα τα παιδιά βγήκαν 4οι στο Παγκόσμιο. Η έκτη θέση αποτελεί επιτυχία βάσει του υλικού. Σε ένα ευρωπαϊκό παρά πολύ δύσκολο με όλους τους NBAers».

Για την ήττα στα προημιτελικά από την Γαλλία: «Με στεναχώρησε γιατί δείξαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να περάσουμε και να πάμε πιο ψηλά. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά χάθηκε στις λεπτομέρειες».

Για την κατάκτηση του τροπαίου από την Ισπανία: «Ήταν φαβορί, φαινόταν. Έπαιζαν σαν να μην έχουν αντίπαλο. Διαθέτουν παίκτες τρομερού επιπέδου και έδειξαν ότι ήταν πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Παίζουν μπάσκετ επιπέδου NBA».

Για το προολυμπιακό τουρνουά: «Οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Ο στόχος είναι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε αρκετά, όπως στο Ευρωμπάσκετ. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλοί, βελτιωμένοι, πιο δυνατοί και θα μπορέσουμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα».

Για τις επιστροφές βασικών στελεχών: «Σίγουρα κάποιοι θα γυρίσουν. Όπως είπε και ο κόουτς όσοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέση σε όσους την παράτησαν. Γιατί δεν το ήθελαν πραγματικά. Όποιος το βλέπει σαν αγγαρεία, καλύτερα να μην έρθει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x