Ευγενία Κουντούρη

Δεν επιλέγει μόνο Οσκαρ και Ουρτάδο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι δεδομένο πως δεν είχε «ενθουσιάσει» με τις μέχρι τώρα επιλογές του στις μεταγραφές. Από τους Οσκαρ, Ουρτάδο και Φουστέρ, μόνο ο τελευταίος κατάφερε να «πείσει» ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών, ενώ οι δύο πρώτοι έφυγαν σχεδόν... κυνηγημένοι από τον Πειραιά. Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι δεδομένο πως δεν είχε «ενθουσιάσει» με τις μέχρι τώρα επιλογές του στις μεταγραφές. Από τους Οσκαρ, Ουρτάδο και Φουστέρ, μόνο ο τελευταίος κατάφερε να «πείσει» ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών, ενώ οι δύο πρώτοι έφυγαν σχεδόν... κυνηγημένοι από τον Πειραιά.

Είναι λογικό λοιπόν πως υπήρξε επιφυλακτικότητα για τους παίκτες του αποκτήθηκαν φέτος από τους «ερυθρόλευκους» μετά από εισήγηση του Ισπανού προπονητή. Φαίνεται όμως πως ο Βαλβέρδε θα δικαιωθεί τόσο για τον Μαρκάνο, όσο και για τον Ορμπάιθ.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Οι δύο Ισπανοί παίκτες έπιασαν λιμάνι μετά από επιμονή του Ερνέστο και μάλιστα με την ίδια συμφωνία του Ολυμπιακού με τις ομάδες τους. Αποκτήθηκαν για έναν χρόνο δανεικοί, χωρίς να υπάρχει οψιόν αγοράς. Τόσο ο Μαρκάνο πάντως, όσο και ο Ορμπάιθ έχουν αρχίσει να πείθουν πως θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους τους και δικαίως ο Βαλβέρδε επέμενε για την απόκτηση τους. Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και οι δύο αυτοί παίκτες ξεχώρισαν.

Ο Μαρκάνο για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Καλύτερος ακόμα και από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, έσωσε την ομάδα από πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, είχε πολύ σωστές τοποθετήσεις ενώ τις δύο φορές που πάτησε την αντίπαλη περιοχή κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να χάσει και μία ακόμα εξαιρετική ευκαιρία.

Ο Ορμπάιθ επίσης, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έδειξε πως «κουμαντάρει» σωστά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, είχε σωστές πάσες και βοήθησε αρκετά και ανασταλτικά. Αν πρέπει λοιπόν να ξεχωρίσουμε κάτι θετικό από το ματς των πρωταθλητών στο Παγκρήτιο, είναι η εικόνα αυτών των δύο παικτών.

Οσον αφορά γενικότερα το ματς με τον Εργοτέλη, ο Ολυμπιακός μπορεί, όπως και κόντρα στην Ξάνθη, να πήρε τελικά τους τρεις βαθμούς όμως και πάλι δεν έπεισε. Η ομάδα δεν «πατάει» καλά στο γήπεδο και το πιο ανησυχητικό είναι πως δεν καταφέρνει να δημιουργήσει εύκολα φάσεις για γκολ.

Αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, όπως θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση και στην ανασταλτική λειτουργία. «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα» λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία και αν συνεχίσουν οι Πειραιώτες να κάνουν τα παιχνίδια «θρίλερ», τότε είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα τιμωρηθούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x