Champions League

Κρίμα…

Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό για την εμφάνιση απέναντι στην Άρσεναλ, παρά την ήττα () στο «Emirates» για τη 2η αγωνιστική του Champions League. Οι Πειραιώτες κοίταξαν στα μάτια τους «κανονιέρηδες» και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με κάποιο θετικό αποτέλεσμα από το Νησί. Αν οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν ένα «κλικ» πιο συγκεντρωμένοι στο χθεσινό ματς, τότε θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη στην έδρα των Άγγλων.

Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό για την εμφάνιση της ομάδας απέναντι στην Άρσεναλ, παρά την ήττα (2-1) στο «Emirates» για τη 2η αγωνιστική του Champions League.

Οι Πειραιώτες κοίταξαν στα μάτια τους «κανονιέρηδες» και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με κάποιο θετικό αποτέλεσμα από το Νησί. Αν οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν ένα «κλικ» πιο συγκεντρωμένοι στο χθεσινό ματς, τότε θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη στην έδρα της αγγλικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, εκεί που την «πάτησε» ο Ολυμπιακός ήταν τα αμυντικά λάθη (από τον αδύναμο κρίκο, τον Μαρκάνο) και αν οι επιθετικοί ήταν πιο εύστοχοι μπροστά από την εστία του Σέζνι (ειδικά στις φάσεις που είχαν ο Φουστέρ και ο Τζεμπούρ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης). Επίσης, μεγάλη ευθύνη φέρει ο Κοστάντσο στο δεύτερο γκολ που δέχθηκε, αφού μπήκε από την κλειστή του γωνία!

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν σαν ομάδα επιπέδου Champions League και δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους, αφού προσπάθησαν παρότι βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ, να "ανατρέψουν" το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Άλλωστε, ο Αρσέν Βενγκέρ είπε στον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ήρθατε να παίξετε ποδόσφαιρο και όχι να κλειστείτε στην άμυνα σας. Μπράβο για το παιχνίδι σας. Δεν έπρεπε να κερδίσει η Άρσεναλ σήμερα. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Αξίζετε συγχαρητήρια».

Όπως δήλωσαν οι περισσότεροι από τους παίκτες του Ολυμπιακού, πλέον απομένουν τέσσερα ματς στη φάση των ομίλων - τα δύο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - και έχουν την υποχρέωση να κυνηγήσουν αρχικά τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης ή τη συμμετοχή στους «32» του Europa League.

Πρόστιμο σε Μιραλάς

Πρόστιμο αναμένεται να πληρώσει ο Κέβιν Μιραλάς για την απόφασή του να πάει στα αποδυτήρια του «Emirates» και όχι στον πάγκο του Ολυμπιακό, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης. «Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για αυτά τα πράγματα. Φυσικά και δεν μου άρεσε, γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όλους, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις και ειδικά μπροστά σε τόσο κόσμο. Αυτά τα θέματα θα πρέπει να λυθούν μέσα στην ομάδα και όχι δημοσίως», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Το μυαλό στον ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να αφήσουν στην άκρη το παιχνίδι με την Άρσεναλ και να αρχίσουν να σκέφτονται το κυριακάτικο (20:30) ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραίσκάκης». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μετά το παιχνίδι στο «Emirates».

Εν τω μεταξύ, μετά την απόφαση της ΕΠΟ για παράταση των μεταγραφών μέχρι τις 14 Οκτωβρίου για τους παίκτες που ανήκαν σε ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν στη Δ' Εθνική, οι Μόνχε και Ζαραδούκας θα υπογράψουν με τους Πειραιώτες. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και σήμερα και άμεσα ν' αρχίσουν τις προπονήσεις στου Ρέντη οι δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x