Euro 2016

«Πώς έγιναν οι υπάλληλοι… κρανοφόροι»;

Ερωτήματα οι απαντήσεις των οποίων θεωρεί ότι εξηγούν τις πραγματικές αιτίες των επεισοδίων στο παιχνίδι της Εθνικής με την Κροατία απηύθυνε ο Νίκος Παναγιώτου. Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ αναρωτήθηκε «πώς γίνεται οι διαπιστεύσεις της ομοσπονδίας για τους υπαλλήλους του σταδίου να έφτασαν στα χέρια τριτοκοσμικών».

Ερωτήματα οι απαντήσεις των οποίων θεωρεί ότι εξηγούν τις πραγματικές αιτίες των επεισοδίων στο παιχνίδι της Εθνικής με την Κροατία απηύθυνε ο Νίκος Παναγιώτου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ αναρωτήθηκε «πώς γίνεται οι διαπιστεύσεις της ομοσπονδίας για τους υπαλλήλους του σταδίου να έφτασαν στα χέρια τριτοκοσμικών».

Αφού υπογράμμισε, δε, ότι τα συμβάντα διαδραματίστηκαν ακριβώς κάτω απ’ το μπουθ της Αστυνομίας, χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία της τελευταίας «τη σύλληψη της κοπελίτσας που βρισκόταν στην πόρτα».


Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παναγιώτου:

«Έχουμε μια μεγάλη επιτυχία, αυτό κατάλαβα εγώ. Αφού ανακάλυψε η Αστυνομία ότι η κοπέλα στην πόρτα έκανε όλη τη ζημιά, είμαστε εντάξει. Τι, αμφιβάλλατε ότι θα το βρίσκαμε; Δηλαδή η κοπέλα αυτή είναι η υπεύθυνη που μπήκαν τόσοι κρανοφόροι ακριβώς κάτω απ’ το μπουθ της Αστυνομίας. Η κοπέλα αυτή, δηλαδή, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι κάτι μεταξύ Αλ Καπόνε και Τζέσε Τζέιμς.

Οι διαπιστεύσεις αυτών που άνοιξαν την πόρτα μαζί με την κοπέλα πώς βρέθηκαν στα χέρια τους; Κάποιοι τις είχαν πάρει, ενώ προορίζονταν για τους υπαλλήλους του σταδίου, μπλόκαραν την πόρτα και μπήκαν οι κρανοφόροι -οι οποίοι πριν δεν είχαν κράνη! Τι να πω, μπορεί μαζί με τον καφέ έξω απ’ το γήπεδο, να σου δίνουν κι ένα κράνος. Δεν πήγαν οπουδήποτε, πήγαν στη θύρα 28, ακριβώς κάτω από το μπουθ της Αστυνομίας.

Οι Σέρβοι που ήταν έξω απ’ το γήπεδο δεν προκάλεσαν κάποια απορία; Απ’ την Αστυνομία η απάντηση ήταν πως «πιάσαμε την κοπέλα που έκανε το έγκλημα». Φυσικά δεν αντέχει κριτικής αυτό το επιχείρημα. Πώς έφτασαν οι 90-100 Κροάτες στο «Καραϊσκάκη» χωρίς εισιτήρια; Πώς έγιναν οι συμπλοκές έξω από το γήπεδο; Δεν έγινε καμία σύλληψη εκεί, αλλά… πιάσαμε την κοπελίτσα.

Τι να πω, ίσως λύση είναι να μην πηγαίνουμε οι υπόλοιποι στο γήπεδο -να πηγαίνουν όλοι αυτοί με τα κράνη. Θα έχουμε επεισόδια, αλλά σε… κλειστό κύκλο. Πώς βρέθηκαν οι διαπιστεύσεις της ομοσπονδίας στα χέρια των κρανοφόρων; Πώς βρέθηκαν αρκετοί απ’ τους υπαλλήλους χωρίς διαπίστευση; Τόση Αστυνομία, τόσες συσκέψεις, τόσες αποφάσεις ότι δεν θα πλησιάσει κανένας χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο και τελικά τι έγινε;

Οι Κροάτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Τους πήγαμε στο ΟΑΚΑ κι εκεί μάθαμε ότι 400 εισιτήρια τους δόθηκαν στο ξενοδοχείο. Βρέθηκαν «κροατικά» εισιτήρια να πωλούνται στην Ομόνοια.

Μετά από τόσα χρόνια, είναι κουραστικό να περιμένεις απάντηση από ‘κει που δεν θα πάρεις. Δεν ρίχνω ευθύνες στην Αστυνομία. Υπάρχει βούληση, όμως, να κάνει σωστά τη δουλειά; Τι μήνυμα πήρατε, όταν είδατε τους κρανοφόρους πέντε μέτρα απ’ το μπουθ της Αστυνομίας να φεύγουν αντικείμενα και φωτοβολίδες. Για ποιους ήταν το μήνυμα; Είδατε κάποια επέμβαση, καμιά σύλληψη; Πιάσαμε, όμως, την κοπελίτσα. Βρήκαμε την ένοχο για τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είχαμε επιστήσει την προσοχή να γίνει αυστηρός σωματικός έλεγχος. Πώς πέρασε, λοιπόν, μολότοφ μέσα στο γήπεδο; Πώς να διαψευστούν οι υποψίες ότι ήταν από πριν μέσα;

Γιατί δεν μας δίνουν το DVD να δούμε οι περίφημες κάμερες τι κατέγραψαν; Το ζήτησε και ο παρατηρητής της UEFA, αλλά δεν γνωρίζω αν του δόθηκε. Κάποια πράγματα είναι κομβικά. Πώς βρέθηκαν οι διαπιστεύσεις της ομοσπονδίας για τους υπαλλήλους του σταδίου σε χέρια τριτοκοσμικών»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x