sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν τα έθνη… «προσκυνούν σώβρακα και φανέλες»!

Σάββατο βράδυ. Ένα λεπτό πριν τη λήξη και το ντέρμπι είναι ισόπαλο. Κι εκεί που βλέπεις Νόβα-Σπορτς, αρχίζουνε να… κατεβαίνουν σορτς! Διότι μπορεί το 1-1 να μην επέτρεψε σε ΑΕΚ ή Ολυμπιακό να ισχυριστούν ότι πήραν «ο ένας τα σώβρακα του άλλου», αλλά τουλάχιστον ένας «ερυθρόλευκος» μπορεί να ισχυριστεί ότι το κατάφερε στο ΟΑΚΑ.

Σάββατο βράδυ.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη και το ντέρμπι είναι ισόπαλο.

Κι εκεί που βλέπεις Νόβα-Σπορτς, αρχίζουνε να… κατεβαίνουν σορτς!

Διότι μπορεί το 1-1 να μην επέτρεψε σε ΑΕΚ ή Ολυμπιακό να ισχυριστούν ότι πήραν «ο ένας τα σώβρακα του άλλου», αλλά τουλάχιστον ένας «ερυθρόλευκος» μπορεί να ισχυριστεί ότι το κατάφερε στο ΟΑΚΑ.

Του Γιώργου Μαραθιανού

Ο Φρανσουά Μοντεστό άφησε στην άκρη κλισέ μορφές τσαμπουκά (όπως το βούτηγμα απ’ τα πέτα ή το κούτελο-κούτελο) κι αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό κόσμο του Χουάν Κάλα, επιβεβαίωσε ότι ΚΑΙ οι… ποδοσφαιρόφιλες έχουν ψυχή!



Αν και ‘για κείνες -δόξα τω Θεώ- είχε φροντίσει από πέρυσι να δώσει το κατιτίς του ο Κώστας Μήτρογλου. Ναι, ναι, τότε πού σκόραρε με τον Πανιώνιο εναντίον του Παναθηναϊκού και το γιόρτασε με σορτσάκι… επιμελώς ατημέλητο μπροστά στην εξέδρα.



Μια «σχολή» πανηγυρισμών, πάντως, που αναμφισβήτητα καθιέρωσε ο Μίρκο Βούτσινιτς. Διότι ο νυν επιθετικός της Γιουβέντους δεν έχει ετοιμαστεί απλώς γι’ αλλαγή ποζάροντας με το σλιπάκι -και μάλιστα… διευθετώντας την κατάσταση εντός αυτού.



Αλλά για ένα διάστημα θεωρούσε φυσιολογικότατο να πανηγυρίζει τα γκολ που πετύχαινε -είτε με τη Ρόμα, είτε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα- ως φιναλίστ του Μαυροβούνιου «Μίστερ Εθνικά Μπούτια»!





Επειδή, όμως, έκαστος στο είδος του κι ο Κασάνο στις… τρελάρες, τα πνευματικά δικαιώματα του πανηγυρισμού-σωβρακάκι δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται σε άλλα χέρια. Και πιο συγκεκριμένα σ’ αυτά πού έπιαναν το σορτσάκι, το πετούσαν στην εξέδρα της Σαμπντόρια και τη χώριζαν στα δύο: Σ’ εκείνη που πανηγύριζε για την έξοδο στο Champions League και σ’ εκείνη που πάλευε για το -δικό του- Champions… String!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x