Euroleague

Ομπράντοβιτς: «Προσοχή στην ΚΚ Ζάγκρεμπ»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ξεγελιέται από τη συντριβή της ΚΚ Ζάγκρεμπ από την Μπάμπεργκ (96-65) στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και προετοιμάζει την ομάδα του για δύσκολη αποστολή στην Κροατία την Τετάρτη (20:00).

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ξεγελιέται από τη συντριβή της ΚΚ Ζάγκρεμπ από την Μπάμπεργκ (96-65) στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και προετοιμάζει την ομάδα του για δύσκολη αποστολή στην Κροατία την Τετάρτη (20:00).

«Είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν για μας. Φυσικά είναι σημαντικό να κερδίσουμε, αλλά για να το κάνουμε θα πρέπει να παίξουμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι», δήλωσε ο «Ζοτς» και συμπλήρωσε: «Θα είναι λάθος μας να σταθούμε στη βαριά ήττα των αντιπάλων μας στην πρεμιέρα στη Γερμανία. Άλλωστε έδειξαν να συνέρχονται μετά από αυτό το αποτέλεσμα και έκαναν καλή εμφάνιση στην Αδριατική Λίγκα απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα, όπου έχασαν με έναν πόντο στην παράταση. Είμαι βέβαιος πως θα παίξουν με υψηλό κίνητρο απέναντί μας. Από την πλευρά μας, θα πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι για να πιάσουμε την επιθυμητή απόδοση και να φτάσουμε στο στόχο μας, δηλαδή τη δεύτερη νίκη στην Ευρωλίγκα».

Με τον προπονητή του συμφώνησε απόλυτα ο Νικ Καλάθης. «Μπήκαμε με το δεξί στην Ευρωλίγκα με μία καλή εμφάνιση απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα. Θέλουμε το δεύτερο βήμα μας στη διοργάνωση να είναι εξίσου πετυχημένο. Μετά τις νίκες με Μαρούσι, Ουνικάχα και Άρη, έχουμε το πρώτο ματς εκτός έδρας ματς. Η ΚΚ Ζάγκρεμπ είναι καλή ομάδα και δεν κοιτάμε την ήττα της στη Γερμανία. Θα είναι το πρώτο τους ματς στην έδρα τους για την Ευρωλίγκα και σίγουρα θα θέλουν πολύ να μας κοντράρουν μπροστά στο κοινό τους. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχουν εύκολα ματς στην Ευρωλίγκα», τόνισε ο ομογενής γκαρντ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης συμπλήρωσε πως: "Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σχεδόν προπονηθήκαμε όλοι μαζί και αυτό είναι ένα συν για εμάς. Εννοείται ότι θα μας λέιψει ο Περπέρογλου. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, υπό την έννοια ότι η Ζάγκρεμπ έχει "παντρέψει" μία πλειάδα παικτών με εμπειρία, αλλά και ενθουσιασμό. Είναι η πρώτη της συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση και, σίγουρα, θα έχει μεγάλο κίνητρο".

Για το που πρέπει να "χτυπήσει" ο Παναθηναϊκός, υποστήριξε πως: "Ουσιαστικά, έχασαν εύκολα στην πρεμιέρα, όπου έκαναν πολλά λάθη. Εμείς θέλουμε να τους οδηγήσουμε σε αυτά και να πετύχουμε αρκετά καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Η προσοχή μας είναι μεγάλη στους έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Μουλαομέροβιτς, Κασούν και Μέι. Γενικότερα, είναι πολύ καλή ομάδα και θέλει να αποδείξει αρκετά. Εμείς έχουμε μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και θέλουμε να μεταδώσουμε στους παίκτες μας ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα επικεντρωθούμε στα αδύνατα σημεία της αντιπάλου για να πάρουμε τη νίκη''.

Σχετικά με τα χρόνια που πέρασε στο Ζάγκρεμπ και τη συγκεκριμένη ομάδα τόνισε πως: "Είναι επτά χρόνια που πέρασα στο Ζάγκρεμπ, όπου τελείωσα τις σπουδές μου και δούλευα στην ομάδα. Θα δω φίλους που έχουν εξελιχθεί και αυτό με κάνει χαρούμενο. Στο παρελθόν, είχαμε πάει και πάλι στο Ζάγκρεμπ, αλλά για να αντιμετωπίσουμε την Τσιμπόνα. Είναι πολύ καλό που πήρε η Ζάγκρεμπ το πρώτο της πρωτάθλημα".

Για την απόφαση της οικογένειας Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από τη διοίκηση στο τέλος της σεζόν είπε πως: "Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Οι δηλώσεις του προέδρου σημαίνουν πολλά. Η φετινή μας σεζόν είναι γεμάτη κίνητρο. Είμαστε σε ένα μεγάλο σύλλογο, κατακτώντας πολλούς τίτλους. Αν η απόφαση των προέδρων είναι αυτή, τότε εμείς θα τη σεβαστούμε''.

Τέλος, ο Ιαν Βουγιούκας τόνισε πως: "Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα και θα πρέπει να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Είναι μία αξιόλογη ομάδα η ΚΚ Ζάγκρεμπ. Εμείς θα δούμε σοβαρά το παιχνίδι και θα κάνουμε ότι πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Έχουν καλούς παίκτες, όπως είναι οι Μουλαομέροβιτς, Σίμον και Κασούν και αυτούς πρέπει να σταματήσουμε για να πάρουμε και τη νίκη".

Οι «πράσινοι» αναχωρησαν το μεσημέρι για την κροατική πρωτεύουσα με μοναδικό απόντα τον ανέτοιμο Στράτο Περπέρογλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x